EĞİTİM
EĞİTİM HaberleriEğitimcilerden 'Atatürksüz karne' tepkisi
Milli Eğitim Bakanlığı’nın ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve Türk bayrağı ve İstiklal Marşını kaldırması başta eğitimciler, sendikalar ve veliler olmak üzere bütün vatandaşların tepki göstermelerine neden oldu.
- A-
- A
- A+
Nefes'te yer alan habere göre, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) kararıyla ilkokul 1 ve 2’nci sınıf öğrencilerine karne yerine verilen 'Öğrenci Gelişim Raporları'ndan Atatürk, Türk bayrağı ve İstiklal Marşı çıkartıldı. Tarikat ve cemaatlere kapılarını ardında kadar açan Milli Eğitim Bakanlığı’nın ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve Türk bayrağı ve İstiklal Marşını kaldırması başta eğitimciler, sendikalar ve veliler olmak üzere bütün vatandaşların tepki göstermelerine neden oldu.

AKP AFİŞİ BENZETMESİ
Olayın bir diğer dikkati çeken durumu ise raporda AKP iktidarı dönemine hayata geçirilen projelere ait görsellerin boy göstermesi oldu. Görsellerde; İstanbul Havalimanı, KAAN, TÜRKSAT, TOGG, mikro uydu fırlatma sistemi, TCG Anadolu, insansız hava aracı, yüksek hızlı tren, turbofan motoru, sondaj ve sismik arama gemisine yer verildi. Raporlar hakkında “AKP afişi gibi” tanımlaması yapıldı. MEB’in bu uygulaması geniş kitleler tarafından öfkeyle karşılanırken bazı okullarda öğretmenler, “Öğrenci Gelişim Raporu”nun üzerine Atatürk çıkartması yapıştırdı.
'CUMHURİYET ÖĞRETMENİ SESSİZ KALMAYACAK'
Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Genel Başkanı Kadem Özbay, “Atatürk’ü anlatmak ve yaşatmak bu ülkedeki her öğretmen için bir tercih değil, meslek onurudur. Dünyada Başöğretmen unvanını taşıyan tek lider olan ve ülkenin geleceğini öğretmenlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk, eğitimden ve tarih bilincinden bilinçli biçimde eksiltilmek istenirken, adına ve resmine duyulan rahatsızlıkla yapılan bu ve benzeri uygulamalara Cumhuriyet öğretmeni sessiz kalmıyor, kalmayacak. Öğretmenler açıkça şunu söylüyor: ‘Unutturamayacaksınız, biz varız’” dedi.
Hane halkının enflasyon tahmini yüzde 49 oldu
İran'a karşı bizi yalnız bıraktınız bunu unutmayacağız
Türkiye'nin ilk yerli zırhlı SUV aracı göreve başladı
54 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı
'Türkiye’nin gri listeye girme riski yok'
'Sporla İç İçe Bir Yaşam Merkezi Kuruyoruz'
Şanlıurfa'da 50 ton bozuk tavuk eti ele geçirildi
MÜSİAD eski Genel Başkanı Ali Bayramoğlu gözaltında
Karadeniz'de Türk tankerine drone isabet etti!
'Taşınmaz beyanı böyle yapılır'
24 ilde IŞİD operasyonu!
Başsavcılık Murat Kapki’nin dilekçesini talep etti
'Hukuk güvenliği açısından alarm veren bir ülkeyiz'
İşsizlik Avrupa'nın 2,4 katına ulaştı
'Riyad bildirisi Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmadı'
NYT dünyanın en güçlü ordusunun çaresizliğini yazdı
Akaryakıtta KDV yüzde 1’e insin, asgari ücret 3 ayda bir güncellensin
Gıda etiketlerinde yanıltıcı ifadelere sıkı denetim
Doğal gaz ve elektriğe zam sinyali
İran, Trump'ın 15 maddelik ateşkes planını reddetti
AK Part ve MHP seçmeninden gelen 'kötüye gidiş' itirafı
Resul Emrah Şahan açıklamıştı, İzni Bakanlık'tan almışlar
Galatasaray'ın eski başkanı Burak Elmas gözaltında
'ABD-İsrail'in İran savaşı felaket bir hata'
'Şirketler kapandı binlerce kişi işsiz kaldı'
Mahkeme kararına rağmen doktorluk görevine son verildi
'Türkiye ateş çemberinin ortasında'
'Baskıyla ifade verdim, 2 milyon dolar rüşvet istendi'
'Nevruzu bahane eden alçaklar cevabını alacak'
Akın Gürlek'in tapu kayıtlarını inceleyen şüpheli tutuklandı
Yükleniyor






