Ekonomi Basını Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) tarafından bu yıl 17'incisi düzenlenen Ekonomi Basını Başarı Ödülleri'nin kazananları açıklandı.

Ekonomi Basını Başarı Ödülleri sahiplerini buldu
  • A-
  • A
  • A+

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) ev sahipliğinde, Turkcell, Aydem Enerji, Vakıf Katılım ana sponsorluğunda, Trendyol, İstanbul Altın Rafinerisi, Hepsiburada’nın gold, Damat Tween’in  Silver sponsonsorluğunda düzenlenen törende ödüller sahiplerine takdim edildi.

Törene, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkan Yardımcısı Mustafa Paşahan ile çok sayıda birlik ve dernek başkanı katıldı.

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Munyar ile EGD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Arslan'ın açılış konuşmalarını yaptığı törende 15 dalda ödül verildi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’nın 'ın da törene gönderdiği mesaj okundu.

Bakan Bolat, çalışma ve gelişmeyi bir hayat mottosu haline getiren tüm ekonomi muhabirlerini ve basın mensuplarını tebrik ederek, ekonomik düzleme bakış açısıyla yeni tespitler kazandıran tüm ekonomi gazetecilerine saygılarını ve sevgilerini iletti.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı ise ekonomi basınının kamuoyunu doğru bilgilendirme ve ekonomik gelişmelerin şeffaf biçimde aktarılması açısından hayati rol üstlendiğini belirterek, "Bu önemli sorumluluğu büyük özveriyle yerine getiren ekonomi muhabirleri ve basın emekçilerini içtenlikle kutluyorum." ifadesini kullandı.

İTO Başkanı Avdagiç, törende yaptığı konuşmada, İsrail’in İran saldırıları ile başlayan sürecin jeopolitik riskleri de, belirsizlikleri de yükselttiğini vurguladı.

Bu gelişmelerin, dünya ve Türkiye ekonomisini olumsuz etkileyecek potansiyele sahip olduğuna işaret eden Avdagiç, bunun boyutunun,  savaşın süresine, şiddetine ve çatışma alanlarının genişleyip genişlemeyeceğine bağlı olacağını vurguladı.

Avdagiç, şunları kaydetti:

“İlk etkilenecek alan, enerji olacak. Enerjideki arz güvenliği riskine bağlı şekilde oluşacak fiyatlamalar, enerji ithalatçısı ülkeler için ilave yük getirecek. Mesela petrol fiyatlarındaki her 10 dolar artış, Türkiye’nin cari açığına 4,5 milyar dolarlık ilave bir yük getirecek. İran’ın Hürmüz Boğazı’nı kapatması halinde petrol fiyatlarının daha da yükselmesi kaçınılmaz görünüyor. Bu senaryoya ilişkin tahminlerde, varil fiyatı 90 dolardan 130 dolara kadar çıkıyor. Ayrıca petrol fiyatlarındaki artış, üretime yansıyor. Bu da mal ve hizmetlerde enflasyonist etkiye yol açıyor.”

Ayrıca İran ile 5,5 milyar dolar olan ticaret hacmimizi etkileyecek. İran’a ya da İran üzerinden diğer pazarlara taşıma yapan lojistik sektörümüz olumsuz etkilenecek. Savaşın uzun sürmesi, bölgeden bize gelen turist akışını etkileyeceğinden turizmimiz de olumsuz etkilenecek.  Savaşın uzaması halinde küresel ekonomide belirsizlikler daha da artacak. Bu da dünya ticaretini ve üretimini daraltacak. Bu geçerli olursa, küresel büyümenin bu yıl yüzde 2’nin de altına inmesi bekleniyor. Küresel daralma ise Türkiye’nin ihracatına olumsuz şekilde yansıyacaktır.”

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Munyar da, her alanda olduğu gibi gazetecilikte de mesleki açıdan zor bir dönemden geçildiğine işaret ederek, yaptıkları hesaplamalara göre yaklaşık 10 bine yakın gazetecinin işsiz kaldığına işaret etti.

Munyar, ekonomi basını ile iş dünyası arasındaki karşılıklı işbirliklerinin önemine işaret ederek, iş dünyasından ekonomi basınına verilen desteğin artarak sürmesinin önemine vurgu yaptı.

Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Hasan Arslan ise ekonomi gazeteciliğinin toplumdaki hayati rolüne değinerek, yapılan işin ekonomi ile toplum arasında köprü görevi gördüğüne dikkati çekti.

Kalabalık ekonomi servislerinin küçüldüğünü ve deneyimli gazetecilerin sektörden koptuğunu dile getiren Arslan, “Yeni kuşak gazetecilere bu alanda yetişme imkânı sunmak her geçen gün daha da zorlaşıyor. Dezenformasyonun ışık hızıyla yaygınlaştığı bir dönemde doğru bilgiyle haberi yetiştirmek zorlaşıyor.” diye konuştu.

Arslan, iş dünyasıyla yakın temasın mesleğin sürdürülebilirliği açısından önemli bir unsur olduğunu vurgulayarak, “Bu yönde atılacak her ortak adım, sesimizin daha güçlü çıkmasını sağlayacaktır.” dedi.

17. EGD Ekonomi Basını Başarı Ödülleri'nin kazananları şöyle oldu:

*En iyi haber ve araştırma (yazılı basın): Altını kaçak vurdu haberi ile Nasıl Bir Ekonomi gazetesinden Yener Karadeniz.

*En iyi haber ve araştırma (internet- Sinan Sayrugaç anısına): “Tekfen'in kurucularından Necati Akçağlılar'ın eşi hisseleri sattı, kızı yönetimden çıktı haberi ile www.patronlardunyasi.com’dan Necla Dalan.

*En iyi haber  (televizyon): Babadan oğula miras madencilik haberi ile TRT Haber televizyonundan Zehra Koli.

*En iyi haber  (Dijital- Youtube): Türk-Alman İş Konseyi Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ Odatv'ye konuştu: Almanya'nın bize İhtiyacı var haberi ile Oda TV’den Can Özçelik.

*Söyleşi/röportaj (yazılı basın): Gani Gani sağlıkla Unicorn Hayali söyleşisi ile İnbusiness Mustafa Orhun Çetin.

*Osman Arolat Yılın Yazarı: Türkiye Gazetesi ve Türkiye’de İş Dünyası dergisi  yazarı Celal Toprak.

*Yılın ekonomi programı (TV): Üst Düzey programı Bloomberg HT’den Arzu Maliki.

*Yılın ekonomi programı (radyo):  Ekonomi Programı TRT Radyo’dan Ahmet Falih Akıcı.

*Esen Salihoğlu Yerel Basın Ödülü: Hurmanın şekli bozuldu başlıklı Yenigün’deki  haberi ile Kenan Yeşil.

*Nezih Demirkent Özel Ödülü: “Filistin Ulusal Ekonomi Bakanı el-Amur: Filistin bizim isteğimizle İsrail'e ticaret yasağından muaf tutuldu haberi ile Anadolu Ajansı’ndan Uğur Aslanhan.

*Namık Ahıska Özel Ödülü: Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe Ekim Ayı İhracat Verilerini Değerlendirdi  haberi ile CNBC’eden Emre Eser- Savaş Kayahan

*Namık Ahıska Özel Ödülü: Yangın tüpüne talep patladı, fiyatlar uçtu haberi ile Türkiye Gazetesi’nden Kaan Zenginli

*Bülent Yardımcı Özel Ödülü: Sanayici spotta umut arıyor” haberi ile Dünya gazetesinden Nurdoğan Aslan Ergün.

*Barış Bektaş Grafik Tasarım Özel Ödülü: Caner Yıldırım- Sözcü

*Metiner Sezer Jüri Teşvik Ödülü: Destek Gelsin Kadınlar Çocuk da Yapsın, Kariyer de haberi ile Türkiye’de İş Dünyası’ndan Rümeysa Alp.

* Jüri Özel Ödülü: 2 Milyar $’a  göz kırptı haberi ile Milliyet Gazetesi’nden İsmail Şahin

EGD ekonomi basını başarı ödülleri jürisi ise şu isimlerden oluştu:

“Vahap Munyar-Jale Özgentürk-Recep Genel-İbrahim Acar- Talip Yılmaz, Yaşar Kızılbağ-Fikri Türkel- Servet Yıldırım-Canan Eraslan-Olcay Büyüktaş-Çetin Ünsalan- İdriz Çokal- Ece Ceyhun-Hasan Arslan- Recep Erçin- Barış Ergin- Sibel Atik- Murat Gülderen- Rahim Ak- Aysel Yücel- Deniz Bilici Göçmen-Gülay Yücel Sarıkaya-Serkan Arman- Hüsne Pamuk- Sadi Özdemir- Belgin Yakışan Mutlu- Serhat Akkan- Faruk Erdem- Yılmaz Yıldız- Fırat İpek- Özlem Doğaner- Hülya Güler- İlke canpolat- Hande Berktan- Bilal Emin Turan- Ali Çağatay- Mesut Taşkın”

Haber/Ufuk Sarıgül

Yorum Yazın

Ekonomi Basını Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

Ressam Ömer Onay'ın 'Bilinç Akışı' sergisi AKM'de ziyarete açıldı

Halkın yarısı borçlu, kart borcu zirvede

Yaşadığımız süreç Milli Mücadele ile eşdeğer

Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Mehmet Pehlivan tutuklandı!

İran nükleer silah elde etmek için ihtiyaç duyduğu her şeye sahip

CHP, rehine siyasetiyle teslim alınamaz

Bakan Yardımcısı Yelkenci’den Ümraniye’ye ziyaret

Gayrimenkul Sektörü 2025 Yılında Rekorlara Doymuyor!

Benzin ve motorin 50 lirayı aştı

Rütbe süreleri Cumhurbaşkanı kararıyla değişebilecek

MABEL MATİZ “AKLISELİM” ALBÜMÜNÜ YAYINLIYOR

Okan Aydoğan Milli Takım kadrosuna seçildi

İran'dan Türkiye'ye kitlesel göç yaşanır mı?

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek Var

İsrail saldırganlığı barışı tehdit ediyor

Numarasız kask takan polislere soruşturma

Ümit Özdağ'a 2 yıl 4 ay 3 gün hapis cezası

'Hatırlayamadıklarımız' 'Bilim Beyoğlu'nda sahneleniyor

Pis işlerimizi İsrail hallediyor

Arhavililer İstanbul’da Yazı Horonla Karşıladı

Maestro dizisinden ilk kareleri yayınlandı!

Lewo’dan Boombap Çıkarması

Hipodrom.com’un marka yüzü Emre Karayel oldu

Sazlıdere Barajı kıyısında 2,5 milyon m² İmara açıldı

'MÜHÜR: GECE EŞİĞİ' SETE ÇIKIYOR!

İsrail'in çok sinsi amaçları var

Her saldırıya aynı sertlikte karşılık veririrz

İstanbul Park TOSFED'e emanet

Otomotiv üretimi ilk 5 ayda yüzde 1,4 geriledi

Yükleniyor

İran nükleer silah elde etmek için ihtiyaç duyduğu her şeye sahip

Pis işlerimizi İsrail hallediyor

Her saldırıya aynı sertlikte karşılık veririrz

'Tahran halkı saldırıların bedelini çok yakında ödeyecek'

Milyonlarca Amerikalı 'krallara hayır' diye haykırdı

İran’dan İsrail’e misilleme saldırısı

ABD, Orta Doğu’ya askeri takviye yapıyor

İsrail’in İran’a saldırısında can kaybı 78’e yükseldi

İsrail’in İran saldırısı bölgesel savaşa yol açabilir

İsrail'i savunmaya hazırız

Güzel oyuncu eleştiri yağmuruna karşı olan sessizliğini bozdu

Melisa Döngel soluğu tatilde aldı!

Güngör, Sofia Vergara’nın üstsüz pozunu beğenince...

Aslı Bekiroğlu hastane odasından isyan etti

Melis Sezen kısa taytıyla poz verdi!

Demet Özdemir bayramda soluğu babasının yanında aldı

Hazal Subaşı sezonu açtı

Pelin Akil hastanelik oldu

Fatma Turgut'un ehliyetine el konuldu

Yasmin Erbil plajda aşka geldi

Otomotiv üretimi ilk 5 ayda yüzde 1,4 geriledi

Arızalı otomobil yenisiyle değiştirilecek

Otomotiv sektörü ihracatta rekor tazeledi

Kur hareketlendi, zam gecikmedi

Otomotiv üretimi yüzde 9 azaldı

Taşıtlara yeni vergi gündemde

Yabancı şirketler Türkiye'den çıkış hazırlığında

Türkiye elektrikli otomobil üssü oluyor

Avrupa'da Tesla satışları sert düştü

Araç kiralarken dolabdırılmayın!

İstanbul’da kene vaka sayısı 7 bini aştı

Alparas Tunç: DMD (Duchenne Musküler Distrofi) İle Mücadele Eden Bir Çocuk

Bu kene türü hem hayvanlar hem de insanlar için ciddi risk taşıyor

Rafine şeker yaşlanmayı hızlandırıyor

Her 3 üründen biri limit dışı pestisit içeriyor

Sarıyer Börekçisi mide bulandırdı!

Her dört tepsi baklavanın birinde dışkı kökenli bakteri çıktı

Sağlıklı bir Kurban Bayramı sofrası nasıl olmalı

Özel hastanenin aldığı fazla ücret tüketiciye iade edildi

Gıda takviyeleri ilaç değildir

Ekonomi Basını Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

Saray’ın bekçi köpeği değil halkın çoban köpeği olurum

Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu hakkında yakalama kararı

Gökçek'in kanalında 'Uyuşturucu' ve 'fuhuş' soruşturması

Silivri’den dışarı çıkmanın kestirme yolu gizli tanıklık

KRT emekçileri: Bayramı direnişle geçiriyoruz

'Özgürlükçü anayasa' söylemlerine sakın inanmayın

Gazeteci Kadıköy'de gözaltına alındı

Azerbaycan’da Kıbrıs Konusu Masaya Yatırıldı

Yavuz Yılmaz, Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği’nde Güven Tazeledi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2