GÜNCEL
GÜNCEL HaberleriElemanı 1 gün dahi sigortasız çalıştırına 40 bin lira para cezası
SGK, bir çalışanın 1 gün dahi sigortasız çalıştırılması durumunda en az 40 bin lira para cezası uygulanacağını ifade etti.
- A-
- A
- A+
SGK, kayıtdışılığın çok fazla olduğu iş sektörleri ile yabancı kişilerin yoğun olarak çalıştığı sektörlere yönelik bilgilendirme faaliyeti yapmaya başladı.
BİR GÜN BİLE SİGORTASIZ ÇALIŞTIRANA AYLIK EN AZ 40 BİN TL CEZA
Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre SGK, kayıtdışı işçi çalıştırdığı tespit edilen işletme sahiplerinin yüksek idari para cezaları ile karşılaşacağını vurguladı.
Öte yandan SGK, Bir işletmenin bir çalışanı 1 gün dahi sigortasız çalıştırılması durumunda, 2024 senesi için aylık en az 40 bin 5 lira para cezası uygulanabileceğini belirtti.
SGK, bildirilmeyen bu kayıtdışılığına ait primlerin gecikme cezası ve gecikme zammı ile beraber tahsil edileceğini vurguladı.
PRİMİN 5 KATI
Kayıtdışı işçi çalıştıran işletmelerin iş kazası yaşanması sonrasında da adli ve ağır idari sorumluluk altına gireceğini ifade eden SGK, bir işçiyi 6 ay boyunca sigortasız çalıştırmanın maliyetinin, ödeyecek primin yaklaşık 5 katı olduğunu, öte yandan sigortasız işçinin kaza geçirip çalışamaz duruma gelmesi ya da ölmesi durumunda da sigortalıya ve yakınlarına yapılacak tüm ödemelerin işletmelerden talep edileceğini belirtti. SGK, Sigortasız işçi çalıştırmanın, sigortalı işçi çalıştırmaktan çok daha maliyetli ve riskli olduğunu da söyledi.
SGK, 5 ve daha fazla işçisi bulunan işletmelerde işçilere yapılan ücret ödemelerinin banka aracılığı ile yapılmasını elden ödeme yapılamayacağını duyurdu.
YABANCI İŞÇİ BAŞINA CEZA
Türkiye’de çalışan yabancıların yanında mesleki eğitim gören ve staj yapan yabancıların da fiilen işbaşı yapmadan önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan izin alması gerektiğine dikkat çeken SGK, çalışma izni bulunmayan her bir yabancı için 56 bin lira ceza kesileceğini açıkladı. Buna göre, kayıt dışı olarak kendi başına çalışan yabancıya da 45 bin lira ceza verilecek.
İran savaşı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek?
Tarikatçılara Atatürk tepkisi gösteren Teğmen göreve dönüyor
Eren Holding, Çorlu'daki dev fabrikasını kapattı
Mehmet Cemil Acar’ın gizli serveti de ortaya çıktı
Ayhan Bora Kaplan davasından MHP’li yönetici çıktı
'Netanyahu terörü bölgesel ve küresel barışı tehdit ediyor'
NATO, ABD olmadan kağıttan kaplan
Emekliler zam talebiyle sokağa indi
Tom Barrack'tan yine skandal sözler
'Dikkat edin sırada Türkiye var'
'Muhalefetin gerçek oyu anketlere yansımıyor'
Muhittin Böcek'ten Akın Gürlek'in 'rüşvet' iddiasına yanıt
Tavuk etine üst üste zam
SGK 36 ilacı daha geri ödeme listesine aldı
Motorinin litre fiyatı 75 TL sınırına dayandı
Takipteki alacaklar 660 milyar liraya dayandı
'Türkiye, yeni bir iktidarı karşılamak üzere doğum sancıları çekiyor'
'Utanç içinde hatırlanacak bir tarih'
'Savaşın sebebi İsrail’dir'
Yeşil erik açılışı 4 bin TL'den yaptı!
Bodrum'a gelenleri kaymakam karşıladı
Ayhan Bora Kaplan'ın avukatı tahliye edildi
'Türkiye Ada'nın tamamının garantörüdür'
İstanbul’da 27 CHP’li başkanın 12’si görevden uzaklaştırıldı
Türkiye kira artışında dünya lideri
'Kazanan ithalatçı, kaybeden çiftçi olur'
'İmamoğlu 1 yıldır hapiste, Avrupa buna sessiz kalmamalı'
MGK’da 3 başkanlık kuruldu
İran’a 'saldırıları derhal durdur' çağrısı
'Donald Trump için 'azil' çanları çalıyor'
Yükleniyor






