GÜNCEL
GÜNCEL HaberleriEmekli bayram ikramiyesi için çıtayı yükseltti!
Emekli bayram ikramiyesi ile ilgili milyonlarca emeklinin heyecanlı bekleyişi devam ediyor. 2025 emekli bayram ikramiyesi için zam beklentileri gündemde. Peki, yeni yılda emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak?
- A-
- A
- A+
Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Emekli maaş zamlarının netleşmesinin ardından milyonlarca emeklinin gözü kulağı emekli bayram ikramiyelerine çevrildi. 2025 yılında hesaplara yatacak olan bayram ikramiyeleri merakla bekleniyor. Emeklilere Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere her sene iki kez bayram ikramiyesi veriliyor. SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emekli bayram ikramiyesi için tarih yaklaşmaya başladı. Mart ayının sonunda Ramazan Bayramı başlarken bayram ikramiyelerine zam gelip gelmeyeceği, gelirse ne kadarlık bir zam geleceği araştırılıyor.
TGRT Haber'de yer alan habere göre Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, emekli bayram ikramiyeleri ile ilgili rekor tahminde bulundu.
EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 2025 YILINDA NE KADAR OLACAK?
TGRT Haber TV'ye konuşan Emin Yılmaz şu ifadeleri kullandı:
"Ramazan ayına az bir süre kaldı. Mart ayının son haftası itibarıyla da bayram ikramiyeleri muhtemelen hesaplarda olacak. Burada bir artış yapılması lazım çünkü ilk çıktığı zaman burada bayram ikramiyeleri 1000 lirayla başlamıştı ve iki dini bayramımız olan Ramazan bayramı ve Kurban bayramında aynı şekilde eşit bir şekilde veriliyordu.
RAKAM VERDİ! "7 BİN 500 TL İLE 10 BİN TL ARASINDA..."
İlk çıktığı dönemde o ikramiye ile bir küçükbaş kurban alınabiliyordu. İçinde bulunduğumuz enflasyonist döneme bakıldığı zamanda paranın değeri düştüğünden kaynaklı satın alma değeriyle ilgili buraya da bir müdahale yapılması gerekliliğinin altını çizmek istiyorum.
Enflasyon verileri göz önüne alınabilir. Aynı şekilde paranın satın alma gücündeki kayıplar göz önüne alınabilir. Bu rakamın 7 bin 500 lirayla 10 bin lira arasında olma ihtimali olabilir. Ama tamamen bu bütçe dengelerine ve de ekonomi ekibinin elinde olan bir durum olduğunu da söylemek isterim"
Maliye'den lüks harcama denetimi
Bilirkişi rapor süresi 110 günden 29 güne düşürüldü
'İmamoğlu'nun hapiste olması kabul edilemez!'
Konkordato başvuruları rekor tazeliyor
Fiyatlar kontrolden çıktı!
Gazetecilik faaliyeti, birilerinin hoşuna gitmedi diye suç olmaz!
Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde gözaltı sayısı 10'a yükseldi
'400 bin şehit veririz ama İsrail yok olur'
İmamoğlu tutuklanınca Sazlıdere bir yılda betondere oldu
Mehmet Şimşek memleketinde yuhalandı
Katar'da helikopter düştü 3 şehidimiz var
Konut piyasasının gözdesi Dubai'de satışlar çakıldı
Fatih'te iki bina çöktü
'İktidardaki küçük bir azınlık millete, Cumhuriyete savaş açmış durumda'
Bu bayram öncekilere göre daha kötü
Bayramda yola çıkmak lüks oldu
Hürmüz Boğazı kapandı, Trump faturayı NATO’ya kesti!
İran'dan 4000 Km ötedeki İngiltere üssüne füze saldırısı
Müşteri bulamayan taksiler duraklara çekildi
Ayva artık lüks oldu, fiyatlar rekor kırdı
Diyarbakır'da tarım arazilerini su bastı
KudoKudo, Yoluna KUKiDU Olarak Devam Ediyor
Umreciler Havalimanında birbirine girdi!
Motorin 80 liraya dayanacak
İran, İsrail'in F-16'sını vurdu
İran savaşı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek?
Tarikatçılara Atatürk tepkisi gösteren Teğmen göreve dönüyor
Eren Holding, Çorlu'daki dev fabrikasını kapattı
Mehmet Cemil Acar’ın gizli serveti de ortaya çıktı
Ayhan Bora Kaplan davasından MHP’li yönetici çıktı
Yükleniyor






