GÜNCEL
GÜNCEL HaberleriEmeklilere hayal kırıklığı yaşatan artış
Yeni düzenlemeye ilişkin henüz resmî açıklama gelmezken kulislerde konuşulan bilgilere göre yapılacak zamların enflasyon oranında olacağı kayda geçirildi.
- A-
- A
- A+
İktidarın uyguladığı ekonomi politikaları nedeniyle ortaya çıkan yüksek enflasyon, milyonlarca vatandaşın ekonomik çıkmaza girmesine neden oldu. Vatandaşlar yeni yılda yapılması planlanan zamlarla rahatlamayı umarken kulislerden yansıyan bilgiler hayal kırıklığı yaşattı.
SEYYANEN ZAM GÖRÜLMEDİ
Sözcü’de yer alan habere göre, AK Parti hükümetinin uzun yıllardır uyguladığı enflasyon farkı eklemeleri, bu yıl temmuzda emekli maaşlarına yansıtılmadı. Kulislerde dolaşan bilgilere göre, ocak ayında yapılacak zam da yalnızca son 6 aylık enflasyon oranıyla sınırlı kalacak. Ocak ayının ilk haftasında açıklanacak yıllık enflasyon verilerinin ardından ekonomi yönetimi, yeni emekli maaşlarını belirlemek üzere bir araya gelecek.
ENFLASYON ORANINA GÖRE YAPILACAK
Resmî Gazete’de yer alan yıllık programa göre, emekli maaşları önümüzdeki yıl ocak ve temmuz aylarında açıklanacak enflasyon oranlarına göre artırılacak. Memur emeklilerine ise, enflasyon farkı ile birlikte 2025’in ocak ayında yüzde 6, temmuz ayında ise yüzde 5 oranında ek zam yapılması öngörülüyor.
Programda ayrıca, 2025 yılı için SGK'nın toplam gelirinin 4.688,2 milyar TL, giderinin 5.240 milyar TL ve bu yıl için öngörülen gelir-gider açığının 551,8 milyar TL olması bekleniyor. GSYH’ya oranla ise gelirlerin yüzde 7,6, giderlerin yüzde 8,5 ve açığın yüzde 0,9 seviyesinde olması hedefleniyor.
Motorin 80 lira sınırını aştı
'Çamaşır Sepeti' filmi seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor
'İran'ı doğrudan vurmaya hazırız'
'Andımız'ın okunmasını isteyen veliye 'terör propagandası' suçlaması
Benzin ve motorine yine dev zam
'Tanıklar duruşmada dinlensin'
Fişekhane’de boy gösteren 06 plakaları yakalandı
Kapalıçarşı'da altın satışları durdu
ABD girmeyeceğine söz verdiği bataklığa battı
Murat Ertürk'ün TSK'dan ihraç edilme kararı iptal edildi
Türkiye gıda enflasyonunda dünya 3'üncüsü
Bedelli askerlik ücreti ve ÖTV oranları yükseliyor
Haribo, Rekabet Kurumu’nun radarına girdi
'Keyfi kısıtlamalar yargılamaya duyulan güveni sarsıyor'
Ankara’da 'bayat ekmek' 6 liraya satılıyor!
Gazeteci İsmail Arı yine tutuklandı
Tağşiş listesine at ve eşek eti skandalı
Maliye'den lüks harcama denetimi
Bilirkişi rapor süresi 110 günden 29 güne düşürüldü
'İmamoğlu'nun hapiste olması kabul edilemez!'
Konkordato başvuruları rekor tazeliyor
Fiyatlar kontrolden çıktı!
Gazetecilik faaliyeti, birilerinin hoşuna gitmedi diye suç olmaz!
Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde gözaltı sayısı 10'a yükseldi
'400 bin şehit veririz ama İsrail yok olur'
İmamoğlu tutuklanınca Sazlıdere bir yılda betondere oldu
Mehmet Şimşek memleketinde yuhalandı
Katar'da helikopter düştü 3 şehidimiz var
Konut piyasasının gözdesi Dubai'de satışlar çakıldı
Fatih'te iki bina çöktü
Yükleniyor






