GÜNCEL
GÜNCEL HaberleriEmeklilere hayal kırıklığı yaşatan artış
Yeni düzenlemeye ilişkin henüz resmî açıklama gelmezken kulislerde konuşulan bilgilere göre yapılacak zamların enflasyon oranında olacağı kayda geçirildi.
- A-
- A
- A+
İktidarın uyguladığı ekonomi politikaları nedeniyle ortaya çıkan yüksek enflasyon, milyonlarca vatandaşın ekonomik çıkmaza girmesine neden oldu. Vatandaşlar yeni yılda yapılması planlanan zamlarla rahatlamayı umarken kulislerden yansıyan bilgiler hayal kırıklığı yaşattı.
SEYYANEN ZAM GÖRÜLMEDİ
Sözcü’de yer alan habere göre, AK Parti hükümetinin uzun yıllardır uyguladığı enflasyon farkı eklemeleri, bu yıl temmuzda emekli maaşlarına yansıtılmadı. Kulislerde dolaşan bilgilere göre, ocak ayında yapılacak zam da yalnızca son 6 aylık enflasyon oranıyla sınırlı kalacak. Ocak ayının ilk haftasında açıklanacak yıllık enflasyon verilerinin ardından ekonomi yönetimi, yeni emekli maaşlarını belirlemek üzere bir araya gelecek.
ENFLASYON ORANINA GÖRE YAPILACAK
Resmî Gazete’de yer alan yıllık programa göre, emekli maaşları önümüzdeki yıl ocak ve temmuz aylarında açıklanacak enflasyon oranlarına göre artırılacak. Memur emeklilerine ise, enflasyon farkı ile birlikte 2025’in ocak ayında yüzde 6, temmuz ayında ise yüzde 5 oranında ek zam yapılması öngörülüyor.
Programda ayrıca, 2025 yılı için SGK'nın toplam gelirinin 4.688,2 milyar TL, giderinin 5.240 milyar TL ve bu yıl için öngörülen gelir-gider açığının 551,8 milyar TL olması bekleniyor. GSYH’ya oranla ise gelirlerin yüzde 7,6, giderlerin yüzde 8,5 ve açığın yüzde 0,9 seviyesinde olması hedefleniyor.
'Ülkemizde milyonlar yoksullukla savaşıyor'
Köpek sahibi olmak, kalp hastalığına bağlı ölüm riskini azaltıyor
'Erdoğan içerideki baskıyı gizlemek için jeopolitik kozunu kullanıyor'
Manavgat Belediyesi'nde gözaltı sayısı 40’a yükseldi
HAKMAR'ın sahibi Zeki Doruk hakkında yeniden tutuklama kararı
3,5 milyon vatandaş faturasını ödeyemediği için kömüre mahkum oldu
Yerli Karea Fit Yollara Çıkıyor!
'Normalleşme süreci geride kaldı'
'Türk milletinin İran halkı için ettiği dualar moral kaynağı'
HSK’den Yargıtay’a yeni atamalar
Murat Tüzel’den Prof. Dr. İlber Ortaylı İçin Taziye Mesajı
'Bizim en büyük kalkanımız kardeşliğimizdir'
Aslıhan Karalar yangının çıkış sebebini açıkladı
Yağmur Yüksel'in son hali olay oldu
'İstiklal Marşı’nın Arapça okunması sapkınlıktır'
İflas eden Yeşil GYO’ya kayyum atandı
'Her türlü tehdide karşı hazırlıklıyız'
Ali Koç, İmam Hatip öğrencilerine iftar verdi
Irak'ta Bağdat havalimanına İHA saldırısı
Bu pazar seçim olsa hangi parti ne kadar oy alır
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
'Kanal İstanbul birincil önceliğimiz değil'
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı
Cumartesi motorine ve benzine yeniden dev zam
'Kanunsuz emre uyarak silah almak suçtur'
Türkiye Enflasyonda OECD’den koptu
'Bir ayda 195 bin 576 kişi daha işsiz kaldı'
İmamoğlu’nun 5’inci X hesabına da erişim engeli
'İran füzelerini S-400 neden vurmadı?'
İBB davasında itirafçının iddiasına Davut Gül'den cevap
Yükleniyor






