En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalı

En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalı

En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalı
  • A-
  • A
  • A+

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Beykoz'da vatandaşlara seslendi. Akşener, “Kiralar aldı başını gitti. Bin 500 lira kirada oturandan şimdi 6 bin lira kira isteniyor. 5 bin 500 lira asgari ücret alıyorsunuz, 3 bin 500 lira emekli maaşı alıyorsunuz. Ey emekliler 3 bin 500 lira ile geçinebilir misiniz? Eviniz olsa bile geçinemezsiniz. Ama birileri 15 maaş alıyor, sen ise 3 bin 500. Diyorum ki asgari ücret güncellenmelidir, günün şartlarına uydurulmalıdır. Bunun dışında en düşük emekli maaşı da asgari ücret kadar olmalıdır” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul’un ilçelerinde esnaf ziyaretine devam ediyor. Akşener, Beykoz'da vatandaşlara hitap ederek şunları söyledi:

“Tam 2 buçuk yıldır dükkân dükkan, ilçe ilçe, il il geziyorum. O dükkanların içinde hiçbir partiyi yermedim, kendi partimi övmedim. Sadece o dükkanların içindeki dükkan sahiplerinin dertlerini dinledim, orada müşteri olarak bulunan insanların dertlerini dinledim, eleştirilerini aldım, tavsiyelerini dinledim. Sonra o taleplerini, isteklerini, eleştirilerini aldım milletvekili arkadaşlarımız Meclis’te gündeme getirdiler, ben grup toplantılarımda gündeme getirdim. İstedik ki gerçek dertler üzerinden, gerçek problemlere gerçek çözümler üretilsin ve siyaset seçmenini velinimet saysın. Velinimetinin dertlerinin çözümleri üzerinden rekabet etsin.

“SENİN OĞLUN YA DA KIZIN İŞSİZ GEZERKEN 5 MAAŞ 10 MAAŞ 15 MAAŞ ALAN DANIŞMANLAR YAN GELİP YATARSA SEN ÇIRAK ÇIKARSIN ÇIRAK”

Lüzumsuz bir kavgayla birbirinize düşürülüyorsunuz. Siz aziz Türk milletisiniz. Biz vekiliz, asıl sizsiniz. O dükkanların içinde müşteri velinimettir… Siyasetçide seçmenini velinimet bilmelidir ve velinimetinin dertleri üzerinden çözümler üretmelidir. Böylece kazanan siz olursunuz ama şuculuk buculuk üzerinden birbirinize düşerseniz; şuculuk buculuk üzerinden siyasetçinin attığı yün yumağına takılırsanız dertleriniz konuşulmaz… Senin oğlun ya da kızın işsiz gezerken; 5 maaş, 10 maaş, 15 maaş alan danışmanlar yan gelip yatarsa sen çırak çıkarsın çırak. Halbuki asıl sensin, asil sensin. Vekil senin karşında resmi takip olmalıdır. Benim istediğim şu bugün birbirimize düşürülerek çırak çıkıyorsunuz, onun için elele vereceğiz ve bugün bu ülkede oluşan bu harami düzeni helal oylarınızla, demokrasi ile sandıkta emekliye sevk edeceğiz inşallah.

“MÜLAKATLAR BUGÜN AK PARTİLİYE İŞ BULMA KURUMU GİBİDİR”

Söylemeye çalıştığım şey şudur; siz eğer atılan o yün yumaklarına takılırsanız bakın 2 dakikada neler oldu sizi anlayayım, savcılık imtihanına giren 86 puan almış oğlun kalır ama 62 puanla 'ayısı' olan 'dayısı' olan hakim atanır, savcı atanır. Mülakatlar bugün AK partiliye iş bulma kurumu gibidir. Dolayısı ile biz mülakatı kaldıracağız. Dolayısı ile herkesten bütün siyasilerden, bütün siyasi partilerden mülakatını kaldırılmasına dair tekliflerini dinleyeceksiniz. Kim sizi inandırırsa ona oylarınızı vereceksiniz.

“DEĞERLİ KARDEŞLERİM SOYULAN SİZSİNİZ, ACI ÇEKEN SİZSİNİZ”

24 milyar lira cebinizden alındı, telefondan alındı Hariri'nin cebine konuldu. Hariri kim Erdoğan’ın aile dostu. Senin çocuğun işsiz, senin çocuğun KYK borcu almış inim inim inliyor nasıl ödeyeceğim diye. Bu 24 milyar lira ile o ailenin cebine konulan, senin cebinden alınmış 24 milyar lira ile senin çocğunun KYK borçları ortadan kaldırılabilirdi. Haram zıkkım olsun elbette ama bir şey daha var; 14 milyar lira harcanmış Ankara’da Ankapark diye bir park var. Garibim çarpışan otomobiller çarpışamıyor. 38 milyar lira sizin cebinizden çıktı. Yuhlamıyoruz, o haram parayı o ceplerden alacağız inşallah. Değerli kardeşlerim soyulan sizsiniz, acı çeken sizsiniz. Sizin evlatlarınız işsiz, sizin çocuklarınız umutsuz. O para ile 5 maaş alıp garibanı tekmeleyen sonra da 5 maaş yetmedi Euro ile maaş alsın diye yurtdışına gönderilen o danışman ne iş yapıyor da bu kadar kıymetli. Somada bir garibanı tekmeleyen o danışman… Bu ne demek biliyor musun, ‘Siz benim için vız gelir tırıs gidersiniz’ demek. Buna dur demek sizin elinizdedir. Hep birlikte el ele verip bu harami düzeni hep beraber yıkacağız inşallah.

“ASGARİ ÜCRET GÜNCELLENMELİDİR, GÜNÜN ŞARTLARINA UYDURULMALIDIR”

Kiralar aldı başını gitti. Bin 500 lira kirada oturandan şimdi 6 bin lira kira isteniyor. 5 bin 500 lira asgari ücret alıyorsunuz, 3 bin 500 lira emekli maaşı alıyorsunuz. Ey emekliler 3 bin 500 lira ile geçinebilir misiniz? eviniz olsa bile geçinemezsiniz. Ama birileri 15 maaş alıyor, sen ise 3 bin 500.. Diyorum ki asgari ücret güncellenmelidir, günün şartlarına uydurulmalıdır. Bunun dışında en düşük emekli maaşı da asgari ücret kadar olmalıdır.

“ÇALINAN PARALAR CEPLERİNDE KALMAYACAK”

38 milyar lirayı yandaşının cebine koyacağına asgari ücretliyi günün şartlarına getirebilirdin. Daha neler var neler gemiciklere gelemedim bile. Bunun için bu harami düzen, bu ucube sistem elbette ortadan kaldırılmalıdır. Neyle sizin helal oylarınızla ortadan kaldırılmalıdır… Size söz çalınan paraların peşinde olacağım. Çalınan paralar ceplerinde kalmayacak.”

 

 

 

Yorum Yazın

Fransız Parlamentosu'nda İmamoğlu çağrısı

MSB, ihraç edilen Teğmen Demirtaş kararının bozulmasını istedi

'7.2 ve 7.3 deprem her an kapıda'

Zeydan Karalar dahil 9 isme tahliye

'Umut hakkı' Öcalan'ı kapsıyor'

EMITT 29’uncu kez kapılarını açtı

Kuran'a Hizmet Vakfı yöneticisine çocuğa 'cinsel istismar'dan dava

Fiyat artışları daha kalıcı hale gelebilir

Buca Belediyesi'nde 28 kişiye gözaltı kararı

'2026 sağlıklı ve seçici büyüme yılı olacak'

Türkiye'nin simge köprüleri ve otoyolları özelleştiriliyor

'27 yıldır siyaseti Devlet Bahçeli yönlendiriyor'

Vatandaşın haberi olmadan evi satılacak!

Hastanelerde ilaç operasyonu, 5 gözaltı

'Türkiye’de dakikada 19 icra dosyası açılıyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sisi'ye Togg hediye etti

Kazaların yarısında bile motorlar var

Bill Gates'ten Epstein itirafı

ABD-İran zirvesi iptal

Ekrem İmamoğlu'na 'siyasal casusluk' davası

'Epstein Türkiye'ye 9 kez geldi'

'Bana seçme ve seçilme hakkını Atatürk değil Erdoğan verdi'

Kasımpaşa kulübü, Kazancı Holdingin oldu

AYM, Anadolu Ajansı'nı kusurlu buldu

'Diğer ülkelerde askeri hastaneler neden korunmaktadır?'

Rekabet Kurulu, Google hakkında soruşturma başlattı

'Bir an önce erken seçim kararı alın'

'Bu yaştan sonra doğruları söylemeyip de ne yapacağız?'

Ekmek ve simit tarifelerinde son söz bakanlığın

'Erdoğan'a kıyasla Bahçeli daha açık sözlü oldu'

Yükleniyor

Bill Gates'ten Epstein itirafı

ABD-İran zirvesi iptal

Muammer Kaddafi'nin büyük oğlu Seyfulislam öldürüldü

Oval Ofis'te Epstein sorusu gerilimi

Venezuela'dan ABD'ye ilk LPG sevkiyatı yolda

'Türkiye F-35 alamayacak'

3 milyon sayfa Epstein arşivi erişime açıldı

SDG orduya katılıyor, petrol sahaları Şam'a devrediliyor

'İran saldırırsa vururuz'

ABD'de tüketici güveni 2014'ten bu yana en düşük seviyede

Sydney Sweeney'den yürek hoplatan pozlar!

Sahra Şaş ödül törenine damga vurdu!

Nefise Karatay'ın son hali gündem oldu

'Tramvaya asılmak gibi bana da asılmak yasaktır'

'Her kapı çaldığında polis geldi sanıyordum'

Yaren Güldiken kırmızı elbisesiyle sosyal medyayı salladı

Sörften sonra çok daha iyi bir insan oldum

Melisa Döngel'den dikkat çeken paylaşım

Buse Terim sevgilisiyle tatile çıktı!

Yatakta verdiği kareler olay oldu

Otomotiv sektöründe kârlılık baskı altında

Tesla verimlilikte zirvede, BYD sınıfta kaldı, menzil kralı Audi

MG’nin Hybrid+ Teknolojisi Yakında Türkiye’de!

Alfa Romeo’dan takas desteği avantajı

Volvo EX60, yılın ikinci yarısında Türkiye’de

Dijital kanallara güven arttı, kullanıcı sayısı yükseldi

Elektrikli otomobil sayısı 370 bini aştı

2. el otomotiv satışı 2025'te rekor kırdı

Trafik sigortasında primler değişti

'Ürün gamımızı her geçen gün güçlendiriyoruz'

Hastanelerde ilaç operasyonu, 5 gözaltı

Kamu hastanelerinde erişim krizi

Yanlış tercih metabolizmayı yıkıyor…

Vicdansız hemşire Bağrıyanık tutuklandı!

Huzurevi fiyatlarında rekor artış

Eczane eczane dolaşmaya son!

ABD, Dünya Sağlık Örgütü'nden resmen ayrıldı

Bütçeyi yutan şehir hastanelerine 6 tane daha ekleniyor

Sıra numarası ekranında "Cübbeli Ahmet" sohbeti açıldı

'Lastiksiz ambulansları gençler bilmez'

AYM, Anadolu Ajansı'nı kusurlu buldu

Ekol TV'ye "kara para aklama" soruşturmasında yeni gelişme

Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden 19 yıl geçti

Acun Ilıcalı satış planını KAP'a bildirdi

RTÜK’ten TV kanalları ve dijital platformlara ceza

Haber sitelerine 'Google' darbesi

THY'den gazeteci Ali Kıdık'a uçuş yasağı

Burak Akburak İstanbul'da Gazetecilerle Buluştu

Ege TV kanalı icradan satışa çıkarıldı

'Özgür Basın, Güçlü Toplum Demektir'

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9