BELEDİYE
BELEDİYE HaberleriEnver Demirel 61 akrabasını belediyede işe almış
Ankara'nın Etimesgut İlçe Belediye Başkanı CHP'li Erdal Beşikçioğlu, önceki başkan MHP’li Enver Demirel'in 61 akrabasını işe aldığını açıkladı.
- A-
- A
- A+
Etimesgut Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısı'nın birinci oturumu dün yapıldı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, kendisine yönelik liyakatli atamalar yaptığı eleştirisine yanıt verdi.
Görevi devraldığı eski başkan Enver Demirel'in akrabası olan 61 kişinin belediyede görev yaptığını söyledi.
Bu kişilerden 35'inin memur statüsünde olduğunu belirten Beşikçioğlu,"Müdürlüklerimizde, bazı idarecilerin yakın akrabaları lise mezunu olmalarına rağmen müdürlük makamlarına getirilmiş. Burada isimleri okumak istemiyorum ama yaklaşık 35 tane eleman var, bunların 10 tanesi Demirel soyadlı, 10 tanesi Yılmaz, Yalçın ve Gökdemir soyadlı memurlarımız var. Bunlar lise mezunu olmuşlar, içeriye girmişler daha sonra da memur olarak atanmışlar. Bunlar Enver Bey'in birinci derece akrabaları. Başkan yardımcıları birinci derece akrabaları. Bunlar memur olanlar" ifadelerini kullandı.
"Aşağı yukarı 61 kişi bunlar bizim tespit edebildiklerimiz. Bir de tespit edemediklerimiz var" diyen Erdal Beşikçioğlu şunları söyledi:
"Bu 61 kişi, arkadaşımızın söylediği gibi 'liyakat esası'na göre atanmış, liyakat esasına! Sonra da kalkıp bana liyakat dedikleri zaman geçmiş dönem siz neredeydiniz de aklınız şimdi yerinize geldi diye sorasım geliyor. Ama sorunca cevap hakkı doğacağı için sormuyorum.
Gerçekten belediyemizin doğru, düzgün, liyakatli hizmet içerisinde olmasını istiyorsak geçmiş dönemler dahil meclis üyelerimizin, başkanlarımızın yakın akrabaları dahil bunların iş akdinin sonlandırılması gerektiğine inanıyorum."
İşsizlik Avrupa'nın 2,4 katına ulaştı
'Riyad bildirisi Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmadı'
NYT dünyanın en güçlü ordusunun çaresizliğini yazdı
Akaryakıtta KDV yüzde 1’e insin, asgari ücret 3 ayda bir güncellensin
Gıda etiketlerinde yanıltıcı ifadelere sıkı denetim
Doğal gaz ve elektriğe zam sinyali
İran, Trump'ın 15 maddelik ateşkes planını reddetti
AK Part ve MHP seçmeninden gelen 'kötüye gidiş' itirafı
Resul Emrah Şahan açıklamıştı, İzni Bakanlık'tan almışlar
Galatasaray'ın eski başkanı Burak Elmas gözaltında
'ABD-İsrail'in İran savaşı felaket bir hata'
'Şirketler kapandı binlerce kişi işsiz kaldı'
Mahkeme kararına rağmen doktorluk görevine son verildi
'Türkiye ateş çemberinin ortasında'
'Baskıyla ifade verdim, 2 milyon dolar rüşvet istendi'
'Nevruzu bahane eden alçaklar cevabını alacak'
Akın Gürlek'in tapu kayıtlarını inceleyen şüpheli tutuklandı
Belgeleri bana değil AK Parti genel başkanına götürün
İran Türkiye'ye gaz akışını kesti
'Türkiye’de NATO kolordusunun ne işi var?'
135 milyar dolarlık altın rezervi satılacak
'Enflasyonda düşüş başka bahara kaldı'
Gününüzü ekranda değil, doğada geçirin
Siyonist emperyalist şebekesi mukaddes günlerimizi zindana çevirdi
Yenikapı’daki Nevruz kutlamalarına soruşturma
Zübeyde Hanım ilk kez tiyatro sahnesine taşınıyor
Enflasyonun düşeceğini bekleyenlerin oranı 4,7 puan geriledi
Natasa Theodoridou Harbiye Açıkhava Sahnesinde
Motorin 80 lira sınırını aştı
'Çamaşır Sepeti' filmi seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor
Yükleniyor






