SİYASET
SİYASET HaberleriErdoğan'a Ürdün'den en yüksek devlet nişanı
İstanbul Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleşen görüşmelerin ardından Ürdün Kralı 2. Abdullah, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ülkesinin en yüksek nişanı olan "Hüseyin Bin Ali Nişanı"nı tevcih etti.
- A-
- A
- A+
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışma ziyareti kapsamında Türkiye'de bulunan Ürdün Kralı 2. Abdullah ile İstanbul'daki Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. İki liderin baş başa ve heyetler arası gerçekleştirdiği görüşmelerin tamamlanmasının ardından "Hüseyin Bin Ali Nişanı Tevcih Töreni" düzenlendi. Törende Kral 2. Abdullah, iki ülke arasındaki güçlü bağların bir sembolü olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a nişanı bizzat takdim etti.
Törenin ardından bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şahsına gösterilen teveccüh için teşekkürlerini ileterek, bu nişanı iki ülke halkları arasındaki derin tarihi bağların somut bir tezahürü olarak kabul ettiğini belirtti. Görüşmelerin verimli geçtiğine işaret eden Erdoğan, alınan kararların Türkiye ve Ürdün arasındaki dostluğu kuvvetlendireceğini vurguladı.

Bölgesel konuların da masaya yatırıldığı görüşmelere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:
"Bölgemizin her metrekaresinde barış, huzur, güvenlik ve istikrarın hakim olması noktasında kendisiyle hemfikir olduğumuzu gördük. Kıymetli kardeşime Doğu Kudüs'teki mukaddes mekanların hamisi olan Ürdün'ün bu alandaki çabalarını takdirle karşıladığımızı ifade ettim."
Erdoğan ayrıca, yaklaşan Ramazan ayı vesilesiyle Ürdün halkı ve İslam alemi için barış ve bereket temennisinde bulundu.
'TÜRKİYE'NİN ROLÜ HAYATİ ÖNEME SAHİP'
Ürdün Kralı 2. Abdullah ise törende yaptığı konuşmada, takdim edilen nişanın yaklaşık 80 yıllık bir ortaklığın ve kardeşlik bağlarının simgesi olduğunu dile getirdi. Türkiye ile ilişkileri daha ileri seviyelere taşımak için büyük bir potansiyel bulunduğuna dikkat çeken Kral Abdullah; ticaret, sanayi, eğitim, ulaştırma ve savunma alanlarında iş birliğini güçlendirme kararlılığında olduklarını kaydetti.

Bölgesel gerilimlere ve Türkiye'nin diplomatik ağırlığına vurgu yapan Kral 2. Abdullah, Ankara'nın rolünün kritik olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Bölgemizde istikrarın yeniden tesis edilmesine yönelik çabalarda yakın koordinasyon içinde kalmaya devam ediyoruz. Türkiye’nin, bölgede gerilimin düşürülmesine yönelik süregelen çabalarda ve tüm ülkelerin egemenliğinin korunmasında rolü hayati öneme sahiptir. Daha barışçıl bir Orta Doğu için sizinle birlikte çalışma kararlılığımızı sürdürüyoruz."
Törenin ardından iki lider ve beraberindeki heyetler, resmi akşam yemeğinde bir araya geldi.
Fatih Camii’nde Kadir Gecesi’nde Mescid-i Aksa protestosu
Dünya Tiyatro Günü Üsküdar’da Etkinliklerle Kutlanacak
Gastrofill’den Boğaz’da Geleneksel İftar Buluşması
Avrupa'dan Trump'a soğuk duş
Adriana Lima'nın ideal erkek kriteri tartışma yarattı
Kaymakamlık binasındaki silah seslerinin sebebi belli oldu!
Mahkemeden İBB davalarına CHP'liler alınmasın talebi
'AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz'
'Hukuk ve demokrasi düzelmeden ekonomi düzelmez'
'Kısa sürede yüksek kazanç vadedenlere karşı dikkatli olunmalı'
İBB davasında 5. celse başlamadan bitti
İlber Ortaylı son yolculuğuna uğurlanıyor
'İran'a karşı kazanmıyoruz, dünyaya aptal olduğumuzu gösteriyoruz'
Oscar Ödülleri sahiplerini buldu
Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 11 azaldı
'Maddi sıkıntı çekiyoruz'
Kurtardığımız her bir canlının hayatı moral kaynağı
'Türkiye'yi zor günler bekliyor'
Türkiye'de şeriat isteyenler yüzde 10 çıkar mı şüpheliyim
Mine Tozlu dahil 5 kişi gözaltına alındı
DHMİ Daire Başkanı Mehmet Cemil Acar, Aksaray'da yakalandı
'Delilsiz ispat tahminden ibarettir'
'Anlama özürlü herhalde bu arkadaş'
'Bu işin altında hükümetin enkazıyla birlikte Numan Kurtulmuş kalacak'
Yaşar Kaba’nın Araştırma Kitapları Okurla Buluştu
'Ramazan, Birlik ve Kardeşliğin En Güçlü Zamanıdır'
'Ülkemizde milyonlar yoksullukla savaşıyor'
Köpek sahibi olmak, kalp hastalığına bağlı ölüm riskini azaltıyor
'Erdoğan içerideki baskıyı gizlemek için jeopolitik kozunu kullanıyor'
Manavgat Belediyesi'nde gözaltı sayısı 40’a yükseldi
Yükleniyor






