GÜNCEL
GÜNCEL HaberleriErişimi engellenen site sayısı 1 milyonu aştı
Türkiye'de 2 Ağustos'ta erişime engellenen Instagram'ın ekonomik etkileri her geçen gün daha net bir şekilde ortaya çıkıyor. Uzmanlar, yasağın Türkiye ekonomisine büyük bir yük getirdiğini belirtiyor.
- A-
- A
- A+
Türkiye'de 58 milyonu aşkın kullanıcısı bulunan Instagram'ın erişime engellenmesiyle birlikte, ülke ekonomisi de ciddi bir darbe aldı. Uzmanlara göre, Instagram'ın Türkiye'deki günlük alışveriş hacmi 1.9 milyar TL'ye denk geliyor ve bir haftalık kayıp ise 13 milyar TL'yi aştı.
Cumhuriyet'ten Şehriban Kıraç'ın haberine göre, Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dr. Yaman Akdeniz, Türkiye'nin erişim engelleme kararlarını keyfi bir şekilde aldığını ve bu durumun hukuk devletine aykırı olduğunu belirtti. Akdeniz, "İfade Özgürlüğü Derneği’nin EngelliWeb projesi kapsamında Mart 2024 sonu itibarıyla 1 milyondan fazla web sitesinin engelli olduğunu açıkladık. Bu kararların büyük bir kısmı, tek bir kişi, BTK başkanı tarafından ve herhangi bir mahkeme onayı şartı aranmadan alınıyor." dedi.
Instagram'ın engellenmesi, özellikle küçük işletmeler ve içerik üreticileri için büyük bir sorun haline geldi. Milyonlarca kişi Instagram'ı gelir elde etmek için kullanırken, yasağın uzun sürmesi durumunda bu kişilerin gelirleri kalıcı olarak tehlikeye girebilir. Turizm sektöründe de rezervasyon iptalleri yaşanmaya başlandı.
'Bizim en büyük kalkanımız kardeşliğimizdir'
Aslıhan Karalar yangının çıkış sebebini açıkladı
Yağmur Yüksel'in son hali olay oldu
'İstiklal Marşı’nın Arapça okunması sapkınlıktır'
İflas eden Yeşil GYO’ya kayyum atandı
'Her türlü tehdide karşı hazırlıklıyız'
Ali Koç, İmam Hatip öğrencilerine iftar verdi
Irak'ta Bağdat havalimanına İHA saldırısı
Bu pazar seçim olsa hangi parti ne kadar oy alır
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
'Kanal İstanbul birincil önceliğimiz değil'
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı
Cumartesi motorine ve benzine yeniden dev zam
'Kanunsuz emre uyarak silah almak suçtur'
Türkiye Enflasyonda OECD’den koptu
'Bir ayda 195 bin 576 kişi daha işsiz kaldı'
İmamoğlu’nun 5’inci X hesabına da erişim engeli
'İran füzelerini S-400 neden vurmadı?'
İBB davasında itirafçının iddiasına Davut Gül'den cevap
Okul müdürü, mesajını beğenmeyen öğretmenleri resmî yazıyla uyardı!
İstanbul’da sahte belge şebekesine darbe
'Türkiye bir hukuk devleti' dedirten olay...
Türkiye'nin dış borcu son 10 yılın zirvesinde
Karayollarında vatandaşın cebinden 850 milyar lira çıktı
Milli parklar şirketlerin rant alanı oluyor
'Bahçeli göz göre göre Öcalan'ın postacılığını yapıyor'
İran'dan ateşkes için 3 şart
'Türkiye’de güven olmadan ekonomi düzelmez'
Emekliyi açlık sınırının altına düşürmek büyük bir insafsızlık
78 kişinin öldüğü Kartalkaya raporunda Bakanlık aklandı
Yükleniyor






