Erzurum’da okullar sobalarla ısıtılacak

Erzurum’da doğalgaz dağıtım firması Palen’in doğalgaz bağlamadığı okulda eğitime ara verildi. Okul kurulan sobalarla ısıtılacak.

Erzurum’da okullar sobalarla ısıtılacak

Erzurum Köprüköy Yağan Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde doğalgaz dönüşünün yapılmasına rağmen Palan firması, gaz tedariği yapmayınca öğrenciler kış günü soğukta kaldı. Veliler, yaz boyunca yapılmayan çalışmanın karın yağmasının ardından başladığını belirterek, “Okulda eğitimin başlayacağı tarih belli. Okulda teknik olarak gerekli altyapı yapılmasına rağmen gaz yok. Çocuklarımız hasta oldu. Şimdi soba kuruldu ancak binanın sobayla ısınması çok da mümkün değil. Palen yüzlerce öğrenciyi mağdur bıraktı” diye konuştular. Erzurum’un Köprüköy ilçesi Yağan Mahallesi’nde okula doğalgaz bağlanmaması sonucunda başlayan gelişmeler hakkında açıklama yapan Vali Mustafa Çiftçi, “Zamanında doğalgaz bağlantısı yapılamadı. Milli Eğitim Müdürlüğümüz kendi üzerine düşen dönüşümü sağlamış, bütün ekipmanlar bağlanmış durumda. Eğer gaz verilmiş olsa hemen doğalgaz bağlanmış ve okul doğalgazla ısınmaya geçebilecek durumda” dedi.

2024 yılı Ağustos ayı içerisinde Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü’nün doğalgaz dönüşümleriyle ilgili toplamda 41 okulla ilgili ihaleye çıktığını vurgulayan Vali Çiftçi, "Bunlardan 40 tanesinin doğalgaz dönüşümü tamamlandı. Okullara doğalgaz verildi ve şu anda ısınmaları doğalgazla sağlanıyor. İşte bunlardan sadece Yağan’da bir problem oluştu. Zamanında doğalgaz bağlantısı yapılamadı. Yani normalde şu anda Milli Eğitim Müdürlüğümüz kendi üzerine düşen dönüşümü sağlanmış, bütün ekipmanlar bağlanmış durumda. Eğer gaz verilmiş olsa hemen doğalgaz bağlanmış ve okul doğalgazla ısınmaya geçebilecek durumda. Yani altyapısı bitmiş. İşin Palen tarafı var. Doğalgazın temin ve bağlanması Doğalgaz Palen sorumluluğunda. Şimdi ana borudan okula doğalgaz bağlantısı yapılabilmesi için bir basınç düşürücü istasyona ihtiyaç var. Neden dolayı? Ana borudan geçen basınç 400 barlık. Bunun okula bağlanabilmesi için 4 bara düşürülmesi gerekiyor. Bunun için de bir basınç düşürücü istasyona ihtiyaç var. Palen Doğalgaz bununla ilgili çalışıyor. Zamanında da yetiştirilemedi” diye konuştu.

Konu ile alakalı herhangi bir şekilde kişileri de suçlamak istemediğini vurgulayan Vali Çiftçi, “Ama Milli Eğitim Müdürlüğümüzün kendi üzerinde düşenini yaptığını ifade etmek isterim. Palen Doğalgaz ile görüştüğümüzde onlar daha çalışmaların 20-25 gün sürebileceğini ifade ettiler. Tabi şu anda kara kışın da ortasındayız. Değişik alternatifleri değerlendirdik. Yani şimdi 20-25 gün sonra gaz bağlanacak ama biz okulun ısıtmasını nasıl yapacağız? Bu arada eski kömürle ısıtılan kazan da sökülmüş durumda. Artık onu da bağlayamıyoruz tekrar. Çünkü doğalgaz bağlantısı yapılmış. Acaba taşıma doğalgaz versek de onunla okulu ısıtsak diye öyle bir çözüm arayışına gittik. Bunun da yapılması yine bir 15-20 günü buluyor. Dolayısıyla bunu yaptığımız zaman da çok mantıklı bir çözüm olmayacak. Zaten asıl bağlantı 20-25 gün içerisinde yapılabilecek. Geçici taşıma doğalgazı bağlamamız için de bir 15-20 gün gerekiyor. Çok mantıklı olmadığını düşündük, ondan vazgeçtik. Bu arada okulları da üç gün tatil ettik. Çarşamba, Perşembe, Cuma günü. Bu valiliğimizin de bilgisi dahilinde. Şu anda hava sıcaklıkları oldukça düşük, eksi derecelerde seyrediyor. İşte UFO'larla falan da yeteri kadar ısıtma sağlayamayacağımızı düşündüğümüz için bir salgın hastalık riski oluşmasın, çocuklar okula geldiklerinde okulu yeteri kadar ısıtamazsak salgın hastalıklara da sebebiyet verebilir diye eğitime öğretime üç gün ara verdik” dedi.

Türkiye'nin en soğuk ilinde eğitime doğalgaz engeli: Öğrenciler soğukta kaldı - Resim: 4

Yağan’da 500 öğrencinin olduğunu ve bunları Köprüköy ilçesine taşıma konusunu da değerlendirdiklerini ifade eden Vali Çiftçi, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Fakat velilerin bu konuda herhangi bir istekli olmadıklarını da gördük. Taşımaya sıcak bakmadılar. Biz 30 tane minibüsle öğrencilerimizi taşıyacaktık. Velilerin karşı çıkması üzerine, istememesi üzerine taşımadan da vazgeçtik. Şu anda soba kuruyoruz. Bugün soba kurulumu tamamlanmış olacak. Yarın itibariyle hazır hale gelecek. Pazartesi itibariyle 15-20 gün kömürle, sobayla ısıtacağız. Ondan sonra doğalgaz bağlantısı Palen tarafından temin edilmiş olacak. Normal eğitimi öğretim bu şekilde devam edecek. Milli Eğitim Bakanlığımızı konu ile ilgili bilgilendirdik. Gönül arzu eder ki, böyle bir sıkıntı olmasın. Yani diğer yerlerde olduğu gibi, 40 okulda olduğu gibi sorunsuz bir şekilde bağlantıyı gerçekleştirebilelim. Ama maalesef okulumuzun birinde böyle bir durum ortaya çıktı. İdarede gerekli tedbirleri aldı. Yani çocukların üşümemeleri, hasta olmamaları, salgın bir hastalığa sebebiyet verilmemesi için”

Türkiye'nin en soğuk ilinde eğitime doğalgaz engeli: Öğrenciler soğukta kaldı - Resim: 2

 


Ünlü Spiker Erdoğan Arıkan Kalp Krizi Geçirdi!

DOKTOR BURHAN GÜÇMEN KİMDİR?

'Devletin elinde liste var operasyon yapılacak'

CHP, masasındaki son anketi paylaştı!

Yabancı VAR hakemlerine bin 400 Euro ücret ödeniyor

Şamil Tayyar’dan AK Parti’ye Ekrem İmamoğlu tavsiyesi!

Dünya Gençlik Konseyi’nden KKTC’de Kritik Temaslar

Eczacıbaşı Dynavit galibiyet serisiyle devam ediyor

Köpek balığı Tekirdağ'da kıyıya vurdu

Türk gıda devi iflasın pençesinde

İBB'nin dağıttığı gıda paketinden zehirlenme iddiası

Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin maliyeti 19 kat arttı

Sahte evrakla 110 milyon euroluk gayrimenkul satışı

Yoksulluğu en derinden hissedenler emekliler

Yaşlıların hayatını kolaylaştıracak tedbirler almamız gerekiyor

'Katil kurşun' ile hayatını kaybeden Ahmet Emre anısına klip hazırlandı

Emekli bayram ikramiyesi için çıtayı yükseltti!

180 bin TL ödeyerek kendisine 'yılın iş adamı' ödülü verdirtmiş

Türkiye’de üniversite mezunu işsizlerin sayısı yükseliyor

Savunma sanayiinde atacak daha çok adımımız var

Türkiye nükleer enerjiye sahip olmak zorunda

1.5 milyar dolara mal oldu, 15 milyar dolar ödenecek!

Rektör Eronat, baldızını daire başkanı olarak atadı!

Reza Zarrab Miami'de evlendi!

Yeni Klinik'e Şehit Ailelerine Gösterdiği Duyarlılık İçin Teşekkür Edildi

Menzil Cemaati’nde miras krizi büyüyor!

'Umarım mübarek vatan toprağı seni kabul etmez'

Suçlamalar hiçbir somut delile dayanmıyor

Akreplere inanırsan, normalleşirsen sonunda nehrin ortasında boğulursun

Gelişmiş ülkelerle Türkiye arasındaki makas açılıyor

Yükleniyor

Türkiye'den rüşvet almakla suçlanan Eric Adams, Trump'dan af dileyecek

Ateşkes onaylanırsa partimi hükümetten çekeceğim

İsrail ile Hamas anlaştı

ABD'den Maduro'nun başına 25 milyon dolar ödül

İsrail'in Gazze bombardımanın da 20 Filistinli öldü

Gazze'de öldürülenlerin sayısı 45 bin 658'e yükseldi

Anayasa yazılmadan silah teslim etmeyiz

İngiltere Başbakanı'nın sırayı pas geçmesi tepki çekti

Bulgaristan ve Romanya, Schengen bölgesine dahil edildi

Rusya, Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatını durdurdu

Aslı Bekiroğlu aradığı aşkı buldu

Afra Saraçoğlu sosyal medyayı salladı!

Serenay Sarıkaya ve Mert Demir MASAK’ın Radarında

Yüsra Geyik cesur pozlarıyla gündemde

Wanda Nara yine sınırları zorladı!

Gizem Karaca anne oluyor

Peki ayna karşısına geçip...

Tuba Ünsal aradığı aşkı ünlü şefte buldu!

Seda Sayan Türkiye'yi terk ediyor

Mehmet Şef'in kızından iddialı paylaşımlar!

Yeni Opel Grandland Türkiye’de!

Çin menşeili otomobillere ek gümrük vergisi

Zamlı MTV oranları belli oldu

Engellilere ÖTV'siz araç satışında yeni düzenleme

İkinci el araçta '6 ay-6 bin kilometre' kuralı uzatıldı

Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne büyük zam

Volkswagen 35 bin kişi işten çıkarılacak

Elektrikli araç satışları yine rekor kırdı

Araç muayene şirketine milyarlar akıyor

10. CUPRA City Garage İstanbul’da açıldı

DOKTOR BURHAN GÜÇMEN KİMDİR?

Gıda'da hile yapan firmaların sonu gelmiyor

3 harfli market zincirinde satılıyor, bu peynir markalarına dikkat edin

Önceliğimiz koruyucu sağlık hizmetleri

Bakanlık hileli markaları ifşa etmeye devam ediyor

Devlet hastanesindeki yolsuzluk Danıştay'dan döndü

Halkın gıdası zehir olmasın

İhraç edilen ürünler gümrükte yine damga yedi

Aile hekimleri yeniden iş bırakıyorlar

Denetlenmezse ölüm saçmaya devam edecek

Ses dünyasında 'Karnaval' etkisi yaşanıyor!

Gazeteciler, Sancaktepe'de kahvaltıda buluştu

EGD Yeni Yıl Buluşması"nda bir araya geldi

Murat Doğan’a 'Yılın İletişim ve Medya Ödülü'

Kaymakam Yavuz'dan gazetecilere anlamlı ziyaret

İGD’den tarihi ‘10 Ocak Gazeteciler Günü’ kutlaması

Gazetecilerin sesinin daha gür çıkması için hep birlikte mücadele etmeliyiz

Sabiha Sefer Ünal'ın ilk konuğu Halil Ergün oldu

Gazeteci Çavuş’tan Başkan Güney'e, ‘bireysel silahlanma’ ziyareti

Farkındalık çalışmaları hız kesmeden devam ediyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 19 16 0 3 30 51
2.Fenerbahçe 19 14 2 3 31 45
3.Samsunspor 19 11 4 4 14 37
4.Göztepe 19 10 5 4 15 34
5.Eyüpspor 19 9 4 6 13 33
6.Beşiktaş 19 8 4 7 8 31
7.İstanbul Başakşehir 19 8 6 5 6 29
8.Gazişehir Gaziantep 19 7 7 5 -1 26
9.Rizespor 19 7 9 3 -10 24
10.Trabzonspor 18 5 6 7 6 22
11.Alanyaspor 19 5 7 7 -5 22
12.Kasımpaşa 19 4 5 10 -6 22
13.Konyaspor 19 5 8 6 -7 21
14.Antalyaspor 19 6 10 3 -17 21
15.Sivasspor 18 5 8 5 -7 20
16.Bodrum FK 19 4 11 4 -11 16
17.Kayserispor 18 3 8 7 -17 16
18.Hatayspor 19 1 11 7 -15 10
19.Adana Demirspor 19 2 15 2 -27 5