GÜNCEL
GÜNCEL HaberleriFişekhane’de boy gösteren 06 plakaları yakalandı
Devletin kamu görevleri yerine getirilsin diye tahsis ettiği 06 plakalı lüks araçların İstanbul Fişekhane'de görülmesinin ardından 'Makam araçlarıyla AVM keyfi mi?' sorusu soruldu.
- A-
- A
- A+
Devletin her sene kasasından gerek satın alımı gerek kiralaması gerekse de akaryakıt masraflarını karşılamak için milyarları döktüğü 06 plakalı lüks marka makam araçlarının İstanbul Fişekhane'de kafe ve restoranların önünde görülmesi tepkileri de beraberinde getirdi.
Gazeteci Murat Yetkin, bugünkü köşe yazısında İstanbul’daki dikkat çeken bir gözlemini gündeme taşıdı. Yetkin, Fişekhane çevresinde sıkça rastlanan makam araçlarına dikkat çekti.
LÜKS ARAÇLARIN ARASINDA “06” PLAKALAR
Yetkin, İstanbul'un yeni kentsel dönüşüm yerlerinden olan Fişekhane'de dikkatini çeken şeylerden birisinin Ankaralı makam sahiplerinin lüks makam araçları olduğunu belirtti.
Haftalık Orta Sayfa programını yaptığımız Now TV stüdyolarının yakınlarında İstanbul'un yeni kentsel dönüşüm mucizelerinden Fişekhane bulunuyor. Lüks konutların yanı sıra lokantalar, kafeler de var; ara sıra program öncesinde hava alıp çay-kahve içmeye de uğruyoruz. Orada dikkatimi çeken şeylerden biri, lüks Mercedeslerin, Volvoların, Maseratilerin yanı sıra 06 Ankara plakalı, camları karartılmış, siyah, Volkswagen Passat'lar, Skodalar, son zamanlarda TOGG'lar. Bunlar Ankaralı makam sahiplerinin devlet tarafından altlarına devlet hizmeti için çekilmiş otomobilleridir.
"BU ARAÇLARIN BURADA NE İŞİ VAR?"
Yetkin, ifade ettiği bu gözleminin ardından doğal olarak, "Diyeceksiniz ki, eski Türkiye'de kapılarının alt hizasına "Resmî hizmete mahsustur" yazan makam araçlarının lüks sitelerde ne işi var?" sorusunun sorulduğunu söyleyip, "Ben de onu merak ediyorum zaten." ifadesini kullandı.
Fişekhane’de boy gösteren 06 plakaları yakalandı
Kapalıçarşı'da altın satışları durdu
ABD girmeyeceğine söz verdiği bataklığa battı
Murat Ertürk'ün TSK'dan ihraç edilme kararı iptal edildi
Türkiye gıda enflasyonunda dünya 3'üncüsü
Bedelli askerlik ücreti ve ÖTV oranları yükseliyor
Haribo, Rekabet Kurumu’nun radarına girdi
'Keyfi kısıtlamalar yargılamaya duyulan güveni sarsıyor'
Ankara’da 'bayat ekmek' 6 liraya satılıyor!
Gazeteci İsmail Arı yine tutuklandı
Tağşiş listesine at ve eşek eti skandalı
Maliye'den lüks harcama denetimi
Bilirkişi rapor süresi 110 günden 29 güne düşürüldü
'İmamoğlu'nun hapiste olması kabul edilemez!'
Konkordato başvuruları rekor tazeliyor
Fiyatlar kontrolden çıktı!
Gazetecilik faaliyeti, birilerinin hoşuna gitmedi diye suç olmaz!
Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde gözaltı sayısı 10'a yükseldi
'400 bin şehit veririz ama İsrail yok olur'
İmamoğlu tutuklanınca Sazlıdere bir yılda betondere oldu
Mehmet Şimşek memleketinde yuhalandı
Katar'da helikopter düştü 3 şehidimiz var
Konut piyasasının gözdesi Dubai'de satışlar çakıldı
Fatih'te iki bina çöktü
'İktidardaki küçük bir azınlık millete, Cumhuriyete savaş açmış durumda'
Bu bayram öncekilere göre daha kötü
Bayramda yola çıkmak lüks oldu
Hürmüz Boğazı kapandı, Trump faturayı NATO’ya kesti!
İran'dan 4000 Km ötedeki İngiltere üssüne füze saldırısı
Müşteri bulamayan taksiler duraklara çekildi
Yükleniyor





