BELEDİYE
BELEDİYE HaberleriGençler aynı Sofrada Buluşuyor
Ümraniye Belediyesi, Ramazan ayının manevi atmosferini ilçenin her köşesine taşımaya devam ediyor. Ramazan’a özel ışıklandırmalarla süslenirken aileler de çadırda çocuklarıyla birlikte keyifli vakit geçiriyor.
- A-
- A
- A+
Ümraniye Belediyesi, Ramazan ayının manevi atmosferini ilçenin her köşesine taşımaya devam ediyor. Birlik ve beraberliği güçlendiren kültürel programlar, gönül sofralarında buluşmalar ve ihtiyaç sahiplerine yönelik kapsamlı sosyal desteklerle Ramazan’ın huzuru ve bereketi Ümraniye’de dolu dolu yaşanıyor. İlçe meydanında kurulan etkinlik alanı, yapılan organizasyonlar ve sürdürülen yardımlarla her yaştan vatandaş Ramazan iklimini derinden hissediyor.
Ramazan Etkinlik Çadırı’nda Manevi ve Kültürel Buluşmalar
15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda kurulan Ramazan Etkinlik Çadırı, gün boyu farklı programlara ev sahipliği yapıyor. Meydan ve çevresi Ramazan’a özel ışıklandırmalarla süslenirken aileler de çadırda çocuklarıyla birlikte keyifli vakit geçiriyor.

Etkinlik çadırında özellikle çocuklara yönelik sahnelenen tiyatro oyunları ve animasyon film gösterileri miniklerin ilgisini çekiyor. Geleneksel Ramazan eğlenceleriyle tanışan çocuklar hem eğleniyor hem de kültürel değerlerle buluşuyor. Aileler için hazırlanan oturma alanları ve ikram noktaları da sıcak bir Ramazan ortamı oluşturuyor.
Gündüz kuşağında gerçekleştirilen sohbet programları kapsamında Necmettin Nursaçan, Said Ercan gibi kıymetli isimlerin yanı sıra akşam programlarında Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ve Prof. Dr. Mustafa Karataş gibi sevilen hocaların sohbetleri yer alıyor. Ezgi dinletileri, tasavvuf müziği konserleri ve ilahi programlarıyla çadırda huzur dolu anlar yaşanıyor; vatandaşlar Ramazan gecelerini maneviyatla taçlandırıyor.
Enderun Usulü Teravih Namazlarıyla Manevi Derinlik
Ümraniye’nin farklı camilerinde kılınan Enderun usulü teravih namazları, Ramazan gecelerine ayrı bir anlam katıyor. Osmanlı’dan günümüze uzanan bu özel ibadet geleneğinde namaz farklı makamlarla eda ediliyor, ilahilerle zenginleşen teravih programları cemaatin yoğun katılımıyla gerçekleşiyor. Bu özel uygulama sayesinde hem gelenek yaşatılıyor hem de Ramazan’ın ruhu daha derinden hissediliyor.

Gençler aynı Sofrada Buluşuyor
Ramazan’ın paylaşma ve dayanışma ruhu gençlerle daha da güçleniyor. İlçedeki farklı liselerde düzenlenen iftar programlarında öğrenciler, öğretmenleri ve Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ile aynı sofrada buluşuyor. İftar öncesi gerçekleştirilen kısa söyleşiler ve manevi içerikli etkinliklerle gençler Ramazan’ın anlamını daha yakından idrak ediyor. Bu buluşmalar, okul ortamında birlik duygusunu pekiştirirken gençler arasında güçlü bir dayanışma bağı oluşturuyor.
İhtiyaç Sahiplerine Erzak Kolisi Desteği
Ramazan boyunca ihtiyaç sahibi aileler de unutulmuyor. Temel gıda ürünlerinden oluşan erzak kolileri titizlikle hazırlanarak ekipler tarafından vatandaşların evlerine ulaştırılıyor. Kolilerde un, yağ, bakliyat, şeker ve benzeri temel ihtiyaç malzemeleri yer alıyor. Bu destek sayesinde birçok ailenin iftar ve sahur sofralarına bereket taşınıyor.
Sosal Destek Kartı ile Alışveriş İmkânı
İhtiyaç sahibi vatandaşlara sunulan Sosyal Destek Kartı uygulaması Ramazan’da da aktif şekilde kullanılıyor. Anlaşmalı marketlerde geçerli olan kart sayesinde aileler kendi ihtiyaçlarını kendileri belirleyebiliyor. Bu uygulama hem pratik bir çözüm sunuyor hem de vatandaşların alışverişlerini gönül rahatlığıyla yapmalarına imkân tanıyor.
Aşevi ile Her Gün Sıcak Yemek
Ümraniye Belediyesi Aşevi, Ramazan boyunca her gün düzenli olarak sıcak yemek hazırlıyor. Evinde yemek yapma imkânı olmayan, yaşlı, engelli ya da zor durumda olan vatandaşlara yemekler ulaştırılıyor. Büyük bir titizlikle sürdürülen hizmet, ilçede güçlü bir sosyal dayanışma örneği olarak devam ediyor.
Sokakta da Paylaşma: İftariyelik Dağıtımları
İftara yolda yakalanan vatandaşlar için de çeşitli noktalarda iftariyelik dağıtımı gerçekleştiriliyor. Metro çıkışları ve yoğun bölgelerde kurulan stantlarda su, hurma, sandviç ve meyve suyundan oluşan paketler vatandaşlara ikram ediliyor. Böylece orucunu dışarıda açmak zorunda kalan vatandaşlar da Ramazan’ın paylaşma ruhunu hissediyor.
Ümraniye’de Ramazan; kültürel etkinliklerle zenginleşen meydanlarda, camilerde yükselen dualarda, gençlerin buluştuğu sofralarda ve ihtiyaç sahiplerine uzanan yardım eliyle bütün yönleriyle yaşanıyor. Ümraniye Belediyesi, gerçekleştirdiği çalışmalarla hem sofraları hem de gönülleri ısıtmaya devam ediyor; Ramazan’ın huzuru ve bereketi ilçede her geçen gün daha güçlü hissediliyor.
Hane halkının enflasyon tahmini yüzde 49 oldu
İran'a karşı bizi yalnız bıraktınız bunu unutmayacağız
Türkiye'nin ilk yerli zırhlı SUV aracı göreve başladı
54 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı
'Türkiye’nin gri listeye girme riski yok'
'Sporla İç İçe Bir Yaşam Merkezi Kuruyoruz'
Şanlıurfa'da 50 ton bozuk tavuk eti ele geçirildi
MÜSİAD eski Genel Başkanı Ali Bayramoğlu gözaltında
Karadeniz'de Türk tankerine drone isabet etti!
'Taşınmaz beyanı böyle yapılır'
24 ilde IŞİD operasyonu!
Başsavcılık Murat Kapki’nin dilekçesini talep etti
'Hukuk güvenliği açısından alarm veren bir ülkeyiz'
İşsizlik Avrupa'nın 2,4 katına ulaştı
'Riyad bildirisi Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmadı'
NYT dünyanın en güçlü ordusunun çaresizliğini yazdı
Akaryakıtta KDV yüzde 1’e insin, asgari ücret 3 ayda bir güncellensin
Gıda etiketlerinde yanıltıcı ifadelere sıkı denetim
Doğal gaz ve elektriğe zam sinyali
İran, Trump'ın 15 maddelik ateşkes planını reddetti
AK Part ve MHP seçmeninden gelen 'kötüye gidiş' itirafı
Resul Emrah Şahan açıklamıştı, İzni Bakanlık'tan almışlar
Galatasaray'ın eski başkanı Burak Elmas gözaltında
'ABD-İsrail'in İran savaşı felaket bir hata'
'Şirketler kapandı binlerce kişi işsiz kaldı'
Mahkeme kararına rağmen doktorluk görevine son verildi
'Türkiye ateş çemberinin ortasında'
'Baskıyla ifade verdim, 2 milyon dolar rüşvet istendi'
'Nevruzu bahane eden alçaklar cevabını alacak'
Akın Gürlek'in tapu kayıtlarını inceleyen şüpheli tutuklandı
Yükleniyor






