'Güçlü Türkiye'nin yolu güçlü tarımdan geçer'

''Türkiye'de tarım bitmedi, hiçbir zaman bitmeyecek! Biten meydanlarda her çiftçiye traktör sözü verip bunlara sünger çekenler olacak. Biten 'Dağdaki çobanın oyu ile benim oyum bir mi?' diyen elitist zihniyetin kibri olacak.''

  • A-
  • A
  • A+

Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin tarımın durumuna ilişkin olarak yaptığı eleştirilere sert yanıt verdi. Erdoğan, "Türkiye'de tarım bitmedi, hiçbir zaman bitmeyecek! Biten meydanlarda her çiftçiye traktör sözü verip bunlara sünger çekenler olacak. Biten 'Dağdaki çobanın oyu ile benim oyum bir mi?' diyen elitist zihniyetin kibri olacak. Biten Mihalgazi Belediye Başkanı'mıza yapıldığı gibi, Anadolu kadınına tepeden bakanların şişirilen egoları olacak!" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde çiftçiler ile iftar programında konuştu. Çiftçilere ve üreticlere dair önemli duyurularda bulunan Erdoğan, çiftçiler için 81 milyar lira üretim desteğinin 6 Mart'ta verileceğini duyurdu. Erdoğan, ata tohumuna dair, "Tarımda son 23 yılda yaklaşık 117 milyar dolar dış ticaret fazlası verdik. Sık sık dezenformasyon yapılan bir başka alan olan tohumda dünyada ilk 10 ülke arasındayız. 117 ülkeye tohum ihracatı gerçekleştiriyoruz. Ata tohumları çeşit sayısını 49'a çıkardık. Tüm sıkıntılara, çeşitli zorluklara, iklim krizi kaynaklı olumsuz şartlara rağmen ülkemizi tarımda oldukça iyi bir yere getirdik" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Güçlü Türkiye'nin yolu güçlü tarımdan geçer diyerek çiftçimizin yanınızda olacağız"

"Sadece geçen yıl doğrudan destek kredi desteği, yatırım ödeneği, müdahale alımları, ihracat destekleri, sektöre verdiğimiz desteğin toplamı 706 milyar lirayı buluyor. 2026'da bu rakam tam 939 milyar lira. 1 trilyon liraya varan devasa rakamla üreticimizi destekleyeceğiz. Güçlü Türkiye'nin yolu güçlü tarımdan geçer diyerek sizin yanınızda olacağız.

Muhalefetin ağzına pelesenk ettiği 'Türkiye'de tarım bitti' iddiasını uluslararası raporlar da yalanlıyor. Türkiye'de tarım bitmedi, hiçbir zaman bitmeyecek! Biten meydanlarda her çiftçiye traktör sözü verip bunlara sünger çekenler olacak. Biten 'Dağdaki çobanın oyu ile benim oyum bir mi?' diyen elitist zihniyetin kibri olacak. Biten Mihalgazi Belediye Başkanı'mıza yapıldığı gibi, Anadolu kadınına tepeden bakanların şişirilen egoları olacak! Biten ramazandan bir gün önce yayınladıkları bildirilerde insanımıza dil uzatan zihniyetin hezeyanları olacak. Biten insanımızın özgürce yaşamasına tahammül edemeyen jakobenlerin hezeyanları olacak. Bu ülkenin kaptan köşkünde, çiftçisi, üreticisini, çobanın kendisine dost ve yoldaş bilen Tayyip Erdoğan olduğu sürece millete parmak sallayanların hevesleri kursaklarında kalacak.

"Ata tohumları çeşit sayısını 49'a çıkardık, iklim krizine rağmen ülkemizi tarımda oldukça iyi bir yere getirdik"

2002'de 24,5 milyar dolar olan tarımsal hasılamızı 2024 yılında 79,1 milyar dolara yükselttik. Tarımda son 23 yılda yaklaşık 117 milyar dolar dış ticaret fazlası verdik. Sık sık dezenformasyon yapılan bir başka alan olan tohumda dünyada ilk 10 ülke arasındayız. 117 ülkeye tohum ihracatı gerçekleştiriyoruz. Ata tohumları çeşit sayısını 49'a çıkardık. Tüm sıkıntılara, çeşitli zorluklara, iklim krizi kaynaklı olumsuz şartlara rağmen ülkemizi tarımda oldukça iyi bir yere getirdik.

6 Mart'tan itibaren 1 ay içinde 81 milyar lira destek ödemelerini çiftçilerimizin hesaplarına aktaracağız. Hayırlı uğurlu olsun. Kuraklığa dayanıklı, besin değeri yüksek tuz çalısını da meralarımıza ulaştırıyoruz. Organize Sanayi Bölgeleri gibi organize tarım bölgesi yatırımlarımıza da son sürat devam ediyoruz. 14 organize tarım bölgesinde üretime başladık. Bu yıl 5 bölgede daha ilk kez üretime geçeceğiz.

"Kırsalda bereket, küçükbaşa destek adını verdiğimiz projeninin ilk etabında, 150 bin küçükbaşı üreticilerimize vereceğiz"

Nisan ayındaki zirai dondan etkilenen bütün üreticilerimize geçen yıl 47 milyar lira ödeme yaptık. Maalesef geçtiğimiz günlerde de bazı illerimizde dolu, hortum ve selden üreticilerimiz ve vatandaşlarımız etkilendi. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Değişen iklim şartları, küresel ısınma bize bu ve benzeri olayların devam edeceğini söylüyor. Sizleri mutlaka tarım sigortası yaptırmaya davet ediyorum. Prim ödemelerinin yüzde 70'e olan kısmını devlet olarak biz karşılıyoruz. Deprem bölgesi için yeni yatırım paketini hayata geçirdik. 11 milyarlık kaynağı 11 ilimizde üretimin güçlendirilmesi için harcayacağız.

Kırsalda bereket, küçükbaşa destek adını verdiğimiz projeninin ilk etabında, 150 bin küçükbaşı üreticilerimize vereceğiz. Projeden faydalanacak her üreticimize, 95 dişi ve 5 erkek küçükbaş temin edeceğiz. Bu hayvanlar için aylık 15 yıllık, 180 bin lira besleme desteğini biz karşılayacağız. Projenin finansmanı için üretilerimiz Ziraat Bankasından faizsiz kredi kullanabilecek. 2 yıla kadar geri ödemesiz, devamında da 7 yıla kadar vade seçenekleri var."

Yorum Yazın

'Güçlü Türkiye'nin yolu güçlü tarımdan geçer'

Gençlerin en çok sevdiği siyasetçiler

'Hukuk ve demokrasi, güvenli gelecek garantisidir'

'Mutluyuz, çünkü bu halka yalan söylemedik'

'Türkiye'nin son 23 yılda eğitimde sağladığı çıkış dünyada eşsiz’

'Ankara artık Kürtlere parmak sallamaktan vazgeçsin'

Takipteki borçta alarm zilleri

Demirören’in ödemediği kredi ‘ticari sır’ oldu

'Terörsüz Türkiye Raporu Türkiye için hayati eşik'

Fenerbahçe'de Olağanüstü Genel Kurul tarihi belli oldu

MG’nin HS ve ZS Modelleri Türkiye’de!

Şişli Belediyesi’nden Kuştepe’de Hizmet Seferberliği

Güzel oyuncudan radikal karar

Tesla'dan 657 bin TL'lik indirim sürprizi!

Ramazan tatlısı güllaca rekor zam

'Türkiye’de kırmızı et 22 dolar, savaşdaki ülkede 7 dolar'

13 futbol kulübü küme düşebilir

Doğal gazda faturalardan aboneliğe her şey değişti

Türkiye'nin en büyük banknotuyla 1 kilo salatalık alınıyor

'Garanti aşılmasına rağmen milyarlık ödeme'

Avrupa'dan 'İran'ı acilen terk edin' uyarısı

MHP İlçe Başkanı komşusunun köpeğine kurşun yağdırdı

İstanbul Barosu'ndan gazeteci Uludağ'ın tutuklanmasına tepki

Mahkemeden Donald Trump'a tarife şoku

Gazze'de pazar da Coca-Cola kolileri dikkat çekti

Tercan kaymakamı için sokağa çıktılar

PKK'nın silah bırakmadığı açıkça itiraf ediliyor

Motorine tüm zamanların en büyük zammı

Öztürkmen: Etlerin yüzde 95'lik kısmı baronlara!

Mansur Yavaş’tan Alican Uludağ’ın tutuklanmasına tepki

Yükleniyor

Avrupa'dan 'İran'ı acilen terk edin' uyarısı

Mahkemeden Donald Trump'a tarife şoku

'İran ile anlaşamazsak çok kötü şeyler olacak'

Epstein soruşturmasında Prens Andrew gözaltına alındı

'En güçlü ordu bile tokat yiyebilir'

Tom Barrack: Beni uşağın olarak işe al

Trump yönetimi Epstein dosyalarını örtbas ediyor

'Yerel bir Kürt yönetimi istiyoruz'

Navalny’nin ölümünden Rusya sorumlu

'ABD ve Avrupa birbirine ait ama kendinizi savunmalısınız'

Güzel oyuncudan radikal karar

Derin Talu'dan çok konuşulacak itiraf

'Kalbim sevmeye de, sevilmeye de açık'

Şeyma Subaşı şaşırtmaya devam ediyor

Sydney Sweeney'den yürek hoplatan pozlar!

Sahra Şaş ödül törenine damga vurdu!

Nefise Karatay'ın son hali gündem oldu

'Tramvaya asılmak gibi bana da asılmak yasaktır'

'Her kapı çaldığında polis geldi sanıyordum'

Yaren Güldiken kırmızı elbisesiyle sosyal medyayı salladı

MG’nin HS ve ZS Modelleri Türkiye’de!

Tesla'dan 657 bin TL'lik indirim sürprizi!

Fiat Scudo Kamyonet, Yollara Çıkıyor

Sürdürülebilir Gelecek İçin Güçlü İş Birliği

Türkiye’nin En Beğenilen Otomobili Seçildi

Otomotiv sektöründe kârlılık baskı altında

Tesla verimlilikte zirvede, BYD sınıfta kaldı, menzil kralı Audi

MG’nin Hybrid+ Teknolojisi Yakında Türkiye’de!

Alfa Romeo’dan takas desteği avantajı

Volvo EX60, yılın ikinci yarısında Türkiye’de

Beyaz ekmek gidiyor, 'tam buğday' geliyor

Harran Üniversitesi Hastanesi'nde rüşvet iddiası

Hastanelerde ilaç operasyonu, 5 gözaltı

Kamu hastanelerinde erişim krizi

Yanlış tercih metabolizmayı yıkıyor…

Vicdansız hemşire Bağrıyanık tutuklandı!

Huzurevi fiyatlarında rekor artış

Eczane eczane dolaşmaya son!

ABD, Dünya Sağlık Örgütü'nden resmen ayrıldı

Bütçeyi yutan şehir hastanelerine 6 tane daha ekleniyor

'Mutluyuz, çünkü bu halka yalan söylemedik'

Bürokratın 'özel tuvaletini' yazan gazetecilere dava

Anadolu Medya Çalıştayı Ankara’da Toplandı

AYM, Anadolu Ajansı'nı kusurlu buldu

Ekol TV'ye "kara para aklama" soruşturmasında yeni gelişme

Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden 19 yıl geçti

Acun Ilıcalı satış planını KAP'a bildirdi

RTÜK’ten TV kanalları ve dijital platformlara ceza

Haber sitelerine 'Google' darbesi

THY'den gazeteci Ali Kıdık'a uçuş yasağı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 23 17 2 4 38 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 22 11 3 8 15 41
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 22 11 4 7 11 40
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 23 10 7 6 14 36
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.KOCAELİSPOR 23 8 9 6 -3 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 22 7 8 7 -9 28
10.CORENDON ALANYASPOR 23 5 7 11 -2 26
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 23 5 9 9 -7 24
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 23 6 12 5 -6 23
13.TÜMOSAN KONYASPOR 23 5 10 8 -8 23
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
15.İKAS EYÜPSPOR 23 5 12 6 -16 21
16.KASIMPAŞA A.Ş. 22 4 11 7 -12 19
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 22 2 10 10 -26 16
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 22 3 16 3 -22 12