SİYASET
SİYASET HaberleriHalkın yüzde 67’si parlamenter sistemi istiyor
ABB Başkanı Mansur Yavaş, parlamenter sisteme dönüşün gerekliliğine dikkat çekerek "Parlamenter sistem mutlaka olmalı. Dün elime gelen ankette yüzde 67 oranında ‘yeniden parlamenter sisteme dönülsün’ deniyor" dedi.
- A-
- A
- A+
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, OSTİM Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (OSİAD) 34. Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, parlamenter sisteme dönüşün gerekliliğine dikkat çekti. Yavaş, eline ulaşan bir ankette "yüzde 67 oranında yeniden parlamenter sisteme dönülsün deniyor" diyerek, "Tek bir kişinin her konuda karar vermesi mümkün değil. Katılımcı, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışına ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.
'SİYASETÇİLER EN AĞIR ELEŞTİRİLERE KATLANMAK ZORUNDA'
Toplantıda ifade özgürlüğüne de değinen Yavaş, sivil toplum kuruluşlarının eleştirilerinin demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu vurguladı. "Biz Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ni imzaladık. Orada ifade hürriyeti, basın hürriyeti hepsi var. Ve biz madem ona imza attık, uyacağız. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ilgili maddesi gereğince toplumun önünde olan insanlar, özellikle siyasetçiler, sanatçılar bu şekilde gelen eleştirilere, en ağır eleştirilere katlanmak zorundadır" dedi.
TÜSİAD Başkanı Orhan Turan hakkında başlatılan soruşturmayı eleştiren Yavaş, "Bir sivil toplum kuruluşu açıklama yapıyor. Yarım saat sonra Savcılık işleme başlıyor, bu da yandaş medyadan duyuruluyorsa bunun herkes için anlamı şudur; 'Konuşmayın arkadaşlar, hiç kimse konuşmasın.' Peki, hiç kimse konuşmazsa biz doğruyu nerede bulacağız?" ifadelerini kullandı.
'KARİYER MERKEZİMİZLE ORGANİZE SANAYİLERİN BAĞLANTISINI KURDUK'
Sanayicilere yönelik konuşmasında istihdam sorununa da değinen Yavaş, ABB’nin "Kariyer Merkezimizle organize sanayilerin bağlantısını kurduk. Oradan istediğiniz elemanı seçip bizim üzerimizden talep edebiliyorsunuz" dedi.
Fuar alanı projesinin ilerlediğini belirten Yavaş, "Fuar alanında bayağı bir mesafe kat ettik. Akyurt Belediyesi ile beraber oradaki bir şirketle hem konut hem fuar alanı projesini yürütüyoruz" diyerek sürecin ilerlediğini ifade etti.
'MEVCUT METROLARIN BORCU BİTİYOR'
Metro yatırımlarıyla ilgili bilgi veren Yavaş, "Mevcut metroların borcu bitiyor, o metroları da biz yapmış oluyoruz" dedi. Mamak Metrosu’nun ihalesini beklenenden "187 milyon Euro daha ucuza ihale ettik" diyerek, sürecin mahkeme engeli olmadan tamamlanması halinde temel atacaklarını söyledi.
Yeni metro projeleri hakkında da bilgi veren Yavaş, "Koru Yaşamkent, Koru'dan Bağlıca'ya, Bağlıca'dan Eryaman'a ve Keçiören Ovacık metro projelerimizi de bitirdik. Şu anda Dikmen hattında bir sıkıntı var. Oradaki hattın nereden geçeceği konusunda tartışmalar var. O bittiği an projemiz onay aşamasında, inşallah onu da tahvil çıkarmak suretiyle öncelikli olarak Dikmen Metrosu'na başlamak istiyorum" dedi.
'HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE KULAK VERMELİYİZ'
Hukukun üstünlüğü vurgusu yapan Yavaş, güçlü bir hukuk sisteminin yatırımcı güveni açısından kritik olduğunu belirterek, "Fazlaca bizim hukukun üstünlüğüne bir defa kulak vermemiz lazım. Bunu sağlamamız lazım" ifadelerini kullandı.
Yavaş, konuşmasının sonunda parlamenter sistemin demokrasi için vazgeçilmez olduğunu belirterek, "Yönetimde şeffaflık, hesap verebilirlik ve katılımcılık olmazsa yaşanan sorunlar kaçınılmaz olur. Olmazsa olmazlarımızı inkâr edersek karşılaştığımız şey de böyle oluyor" dedi.
Maliye'den lüks harcama denetimi
Bilirkişi rapor süresi 110 günden 29 güne düşürüldü
'İmamoğlu'nun hapiste olması kabul edilemez!'
Konkordato başvuruları rekor tazeliyor
Fiyatlar kontrolden çıktı!
Gazetecilik faaliyeti, birilerinin hoşuna gitmedi diye suç olmaz!
Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde gözaltı sayısı 10'a yükseldi
'400 bin şehit veririz ama İsrail yok olur'
İmamoğlu tutuklanınca Sazlıdere bir yılda betondere oldu
Mehmet Şimşek memleketinde yuhalandı
Katar'da helikopter düştü 3 şehidimiz var
Konut piyasasının gözdesi Dubai'de satışlar çakıldı
Fatih'te iki bina çöktü
'İktidardaki küçük bir azınlık millete, Cumhuriyete savaş açmış durumda'
Bu bayram öncekilere göre daha kötü
Bayramda yola çıkmak lüks oldu
Hürmüz Boğazı kapandı, Trump faturayı NATO’ya kesti!
İran'dan 4000 Km ötedeki İngiltere üssüne füze saldırısı
Müşteri bulamayan taksiler duraklara çekildi
Ayva artık lüks oldu, fiyatlar rekor kırdı
Diyarbakır'da tarım arazilerini su bastı
KudoKudo, Yoluna KUKiDU Olarak Devam Ediyor
Umreciler Havalimanında birbirine girdi!
Motorin 80 liraya dayanacak
İran, İsrail'in F-16'sını vurdu
İran savaşı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek?
Tarikatçılara Atatürk tepkisi gösteren Teğmen göreve dönüyor
Eren Holding, Çorlu'daki dev fabrikasını kapattı
Mehmet Cemil Acar’ın gizli serveti de ortaya çıktı
Ayhan Bora Kaplan davasından MHP’li yönetici çıktı
Yükleniyor






