MEDYA
MEDYA HaberleriHaraçlarımız olmasa bu 'itibar' nasıl korunacak!
Yurt dışı çıkış harcının 3 bin liraya yükseltileceğiyle ilgili tartışmalar, gündemdeki yerini koruyor. "Devleti yöneten basiretsizler buna harç diyor ama bu harç falan değil. Bu çok açık biçimde bir 'dolaylı vergi'.
- A-
- A
- A+
Gazeteci Fatih Altaylı, 150 lira olan yurt dışı çıkış harcının 3 bin liraya yükseltileceğine yönelik tartışmalara ilişkin olarak, "Devleti yöneten basiretsizler buna harç diyor ama bu harç falan değil. Bu çok açık biçimde bir 'dolaylı vergi'. 'Yurt dışına gidecek kadar paran var ise bana da 3000 TL vereceksin' vergisi" yorumunu yaptı.
Altaylı, bugünkü yazısında bunun bir seyahat özgürlüğü kısıtlaması olduğunu dile getirirken, "Biz pasaport harcının 'Anayasal özgürlükleri' kısıtlayıp kısıtlamadığını tartışmak isterken, şimdi bir de bu saçmalık gündemde" dedi.
Türkiye'nin en yüksek pasaport ücreti alan ülke olduğunu ve bir de seyahat edenlerin bir de vize ücreti ödediğini belirten Altaylı, muhalefetin 'yurt dışı çıkış harcı' konusunu Anayasa Mahkemesi'ne taşıması gerektiğini söyledi.

Altaylı, şöyle devam etti:
"Tabii bu vergideki korkunç artış talebi aynı zamanda iktidarın da aczini ve ülkeyi getirdiği berbat durumun itirafı. Çünkü bu vergi ülke ekonomisinin en kötü durumda olduğu 2001 yılında ihdas edilmişti. Ve o gün 50 ABD doları olarak uygulanıyordu. Demek ki, bugün ekonomik durumumuz 2001’den de daha kötü ve bu paraya daha çok ihtiyacımız olmalı ki, 100 dolara çıkarılması isteniyor. Ve demek ki, 2001 krizinde bile ekonomimiz daha iyi durumdaydı ve daha iyi yönetiliyordu.
Ee tabii Ecevit ile de Erdoğan’ı kıyaslayacak halimiz yok. Elbette ki, bugün daha fazla paraya ihtiyaç var. Ecevit’in altında yerden teker kesmesi milyonlarca dolar olan Boeing 747, A 340, A 330 makam uçakları, Mercedes filoları yoktu. Bizim verdiğimiz haraçlar olmasa bu 'itibar' nasıl korunacak!"
İran'dan 4000 Km ötedeki İngiltere üssüne füze saldırısı
Müşteri bulamayan taksiler duraklara çekildi
Ayva artık lüks oldu, fiyatlar rekor kırdı
Diyarbakır'da tarım arazilerini su bastı
KudoKudo, Yoluna KUKiDU Olarak Devam Ediyor
Umreciler Havalimanında birbirine girdi!
Motorin 80 liraya dayanacak
İran, İsrail'in F-16'sını vurdu
İran savaşı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek?
Tarikatçılara Atatürk tepkisi gösteren Teğmen göreve dönüyor
Eren Holding, Çorlu'daki dev fabrikasını kapattı
Mehmet Cemil Acar’ın gizli serveti de ortaya çıktı
Ayhan Bora Kaplan davasından MHP’li yönetici çıktı
'Netanyahu terörü bölgesel ve küresel barışı tehdit ediyor'
NATO, ABD olmadan kağıttan kaplan
Emekliler zam talebiyle sokağa indi
Tom Barrack'tan yine skandal sözler
'Dikkat edin sırada Türkiye var'
'Muhalefetin gerçek oyu anketlere yansımıyor'
Muhittin Böcek'ten Akın Gürlek'in 'rüşvet' iddiasına yanıt
Tavuk etine üst üste zam
SGK 36 ilacı daha geri ödeme listesine aldı
Motorinin litre fiyatı 75 TL sınırına dayandı
Takipteki alacaklar 660 milyar liraya dayandı
'Türkiye, yeni bir iktidarı karşılamak üzere doğum sancıları çekiyor'
'Utanç içinde hatırlanacak bir tarih'
'Savaşın sebebi İsrail’dir'
Yeşil erik açılışı 4 bin TL'den yaptı!
Bodrum'a gelenleri kaymakam karşıladı
Ayhan Bora Kaplan'ın avukatı tahliye edildi
Yükleniyor





