Tarih: 11.09.2024 18:04

Harbiyeliler de imam hatipliler de bu milletin değeridir

Facebook Twitter Linked-in

Adalet ve Kalkınma Partisi Sözcüsü Ömer Çelik, “Harbiyeliler de imam hatipliler de bu milletin değeridir” dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i hedef alan Çelik, “Hangi okuldan mezun olursa olsun, kanunlar çerçevesinde faaliyet gösteren bütün bu kurumlardan mezun milletin evlatlarının, bu millete hizmet etmek için mezun olduğu açıktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın sözlerine dönük bu yaklaşım, provokatif bir yaklaşımdır” şeklinde konuştu.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Kara Harp Okulu'nun mezuniyet töreninin ardından kılıç çekip, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyerek yemin eden teğmenlere ilişkin açıklamaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Özel'in, Erdoğan'ın ifadelerine yönelik eleştirilerine tepki gösteren Çelik, "Böyle bir yaklaşım provokatif bir yaklaşımdır. Sorunlu siyaset anlayışıdır" dedi.

Çelik, Narin Güran cinayetinden siyasi sonuç çıkarılmasının ise 'yanlış' olduğunu savundu. 

'Kınanması gereken bir yaklaşım'

"'Cumhurbaşkanımıza dönük Harbiyeliler ile İmam hatiplileri karşı karşıya getiriyor' ifadeleri kınanması gereken yaklaşımdır" diyen Çelik, Özel'in ilkel bir yaklaşım sergilediğini iddia etti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-DT9JLG88B3