802-508-7352

Hazine Bakanı’nın tweet atmak için VPN kullandığı bir ülkeye kim güvenir

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, DEVA, Gelecek ve Saadet Parti'nin çatı partisi Yeni Yol’un grup toplantısında konuştu. Babacan, "Türkiye, milli iradenin üstünde hiçbir gücünün olmayacağını bilen bir ülkedir" dedi.

Hazine Bakanı’nın tweet atmak için VPN kullandığı bir ülkeye kim güvenir

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, DEVA, Gelecek ve Saadet Parti'nin çatı partisi Yeni Yol’un grup toplantısında konuştu.

Babacan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

150 yıllık demokrasi tarihimiz, 100 yıllık cumhuriyetimiz büyük bir saldırı altında. Milli iradenin tecellisi bu kez siyasetin kendisi tarafından tehdit ediliyor. Bu iktidar milletin bedeller ödeyerek kazandığı demokrasiyi yerle bir etmeye çalışıyor. Usul, etik, kanun ne varsa ayaklar altına aldılar. Genç arkadaşlarımız bilmeyebilir, Türkiye'de demokrasinin üzerinde Demokles'in kılıcı gibi sürekli sallanan askeri darbe tehdidi vardı. Yapılan darbeler demokrasiyi kesintiye uğratırdı. Darbeler sadece askeri darbelerden de ibaret değildi. Biz asılız, bu ülkede bizim irademiz dışında hiçbir şey olamaz diyenler vardı.

Tüm bunlara son vermek için mücadele ettik, milletin iradesinin üzerinde hiçbir güç yoktur dedik. Üniformalı ya da üniformasız hiç kimse seçilmişlere parmak sallayamaz dedik, darbe girişimlerine karşı dik durduk. Fakat şu anda iktidarda olanlar yollarından döndü. Yola çıktıklarını yolda bulduklarıyla değiştiler. Kendilerine emanet eden makamları kendilerine kıble bildiler. Dinimizin adaleti titizlikle ayakta tutan kimselerden olun emrine rağmen adaleti ayaklar altına aldılar. Hakka hukuka sırtlarını döndüler, nihayetinde bir ramazan günü milyonlarca insanın seçme hakkına girdiler.

7 muhabir arkadaşımız tutuklandı. Bir değil iki değil tam 7 tane gazeteciden bahsediyoruz. Nasıl oldu da birbirinden tamamen ayrı kuruluşta çalışan muhabirler eş zamanlı olarak aynı suçu işlediler. Ne oldu da önce adli kontrolle serbestsiniz dediler sonra apar topar tutukladılar. Basın üzerindeki bu baskı hızla artıyor, aslında vatandaşlarımızın haber alma özgürlüğü hızla ellerinden alınıyor. Basın özgürlüğünün kısıtlandığı bir ülkede ne hukuktan bahsedilebilir ne de demokrasiden.

Buradan iktidara sesleniyorum; bu millet 15 Temmuz gecesi işinize geldiğinde demokrasiyi askıya alın diye darbelere karşı durmadı. Türkiye, demokrasiyi bedeller ödeyerek kazanmış bu uğurda rahmetli Adnan Menderesi kaybetmiş bir ülkedir. Türkiye, milli iradenin üstünde hiçbir gücünün olmayacağını bilen bir ülkedir.

Sanmayın ki itirazım sadece ana muhalefet partisine ve İBB'ye düzenlenen operasyonlarla ilgili. Benim itirazım milli iradeye parmak sallamanın bu ülkede daimi bir alışkanlık haline gelmesine, üste çıkanın alttakini ezmesine. Zamanında yüce meclisten araçlara bindirilerek gözaltına alınanlar için itirazım var, partisi defalarca kapatılan merhum Necmettin Erbakan hocamız için itirazım var. Kendisi çoktan unuttu ama bir şiir okuduğu için hapse atılan siyaset yapması yasaklanan o eski Recep Tayyip Erdoğan için de itirazım var.

Tüm yaşanan bu adaletsizliğin, hukuksuzluğun bedelini kimileri özgürlüklerini kaybederek ödüyor, kimileri ellerinden alınan yönetimlerle, kimileri ellerinden alınan seçme hakkıyla ödüyor. Kati olan bir şey var ki bu yaşananların bedelini ekonomik olarak tüm Türkiye ödüyor. Biz yorulduk onlar kulak tıkamaktan yorulmadılar; hukuk olmadan ekonomi olmaz, adalet olmadan ekonomi olmaz. Şöyle bir düşünün cebinizde 3-5 bin lira para var gidip de hakkında türlü dedikodular çıkmış, milletin uzak dur dediği kişiye paranızı verir onunla ortak işe girişmezsiniz değil mi. Bu iktidar iş başında olduğu sürece bu ülkeye kim, neden, niçin para getirsin ya. Hazine Bakanı’nın tweet atmak için VPN kullanmak zorunda kaldığı bir ülkeye kimse güvenir de borç verir mi? Ana muhalefet partisinin Cumhurbaşkanı adayı yapmak istediği bir Belediye Başkanı’nın tutuklandığı; muhabirlerin, gazetecilerin göz altına alındığı, ev hapsinde tutulduğu bir ülkeye yatırımcı gelir mi? Gelmez arkadaşlar. Yatırım için para gelmiş değil Türkiye'de son 2 günde gelen paranın tamamı yüksek faiz için gelmişti. Bu ülkeye faydası olan bir para değildi zaten o.

İşte önümüz bayram. Bir zamanlar, bayram sabahları güzel sofraların kurulduğu, çocukların, gençlerin yeni kıyafetlerini giydiği, büyüklerin küçüklere harçlık verdiği sabahlardı. Şimdilerde ise verilen emekli ikramiyesi şeker dağıtmaya, torunlara harçlık vermeye bile yetmiyor. Nerede o eski bayram sabahları diyoruz. Geçmişin refah seviyesini özlüyoruz. Ülkeyi getirdikleri durum bu.

ERDOĞAN’A ÖNERİ : VAR MISIN YOK MUSUN

Demokrasi ”seçimsiz” olmaz. Ama, “hukukun” olmadığı yerde de demokrasi olmaz. Hep unutulur; demokrasi, “şeffaflık”olmadan da olmaz. Açık söylüyorum: Türkiye’nin neresinde olursa olsun, yolsuzluklara karşı mücadele etmek iktidardakilerin en temel görevidir.

Bir yerde bir yetimin hakkı yendiyse, bir yerde ihaleye fesat karıştırıldıysa, bir yerde bir arazi haksız şekilde ranta açılıp birileri zengin edildiyse, bununla mücadele etmek de iktidardakilerin en temel görevidir. O yüzden benim Sayın Erdoğan’a bir önerim var: Eğer siyasetteki kirlenmeye karşı mücadeleniz samimiyse, bu mücadeleyi belli belediyelerle sınırlı tutmayın.

Gelin, belli belediyelere gerçekleştirdiğiniz operasyonların tarafsızca, objektif gerekçelerle yapıldığına bu milleti ikna edin. Gelin, bu operasyonların siyasi bir sebep taşımadığına tek bir imzanızla insanları inandırın. İktidar muhalefet demeden, tüm belediyeleri kapsayan bir “etik kurallar bildirgesi” imzalayın.

Peki, bu etik kurallar bildirgesinde biz ne diyoruz? Dürüst olamayan, işini şeffafça yapmayan bizden değildir diyoruz. Akrabaya, eşe, dosta kayırmacılık yapan bizden değildir diyoruz. Görev, ünvan ve yetkilerini kullanarak, etik dışı aracılıkta bulunan belediye başkanları bizden değildir diyoruz. Başkanlık makamını kötüye kullanarak kendisine veya başkalarına özel ayrıcalık, çıkar, kazanç sağlayan bizden değildir diyoruz.

Sayın Erdoğan; var mısınız, yok musunuz? Bakın, siz otoriterliğin ustasıysanız, biz de temiz siyasetin, ahlaklı siyasetin ustasıyız. Gelin, etik kurallar bildirgesini bir yasa haline getirin. Gelin, iktidar muhalefet ayrımı yapmaksızın tüm belediyelere imzalatın. Öyle, bazı belediyelerdeki hukuksuzluklara karşı çıkıp, bazılarındaki hukuksuzluklara göz yummak olmaz. Bir belediyeye haram olanı, diğer belediyeye helal kılmak olmaz.

Söz, yolsuzlukla kim mücadele ediyorsa, kim yetimin hakkını en çok savunuyorsa onu ayakta ilk alkışlayan biz olacağız. Yolsuzluk yapanlarınsa tam karşısında duracağız.

MUHALEFETE ÇAĞRI : İDDİALARI GÖRMEZDEN GELME

İktidara çağrımız var, ama; Yaşananlarla ilgili dört bir yandan iddialar ortaya atılırken, muhalefetin üzerine düşen görevi yerine getirip getirmediği konusunda da soru işaretlerimiz var. Biz, tüm itirazlarımızı; haksızlığın, yolsuzluğun yanında olmadığımızın şerhini düşerek yapıyoruz.

Ana muhalefet partisi de bu süreçte üzerine düşenleri eksiksiz bir şekilde yerine getirmelidir. Bu millet, er ya da geç, “Kardeşim bunlar kuru iftiradır” demeyi de bilir, “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz” demeyi de bilir. Bu sebeple muhalefete de sesleniyor; şerhlerimizi burada bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Bir, İktidar tarafından ortaya atılan iddiaları görmezden gelmek, vatandaşlarımızın şüphelerini artırır.
İki: Ortada yolsuzluk iddiaları varsa, bu iddiaların her biri tüm soru işaretleri ortadan kalkana kadar, tekrar ve tekrar izah edilmelidir. Üç: Eğer bir kayırmacılık varsa, iktidarın anti-demokratik uygulamaları bu kayırmacılığı aklamak için sebep olamaz.

Bu sebeple, ortadaki her iddiaya titizlikle cevap verilmeli, tüm soru işaretleri açıklığa kavuşturulmalıdır. Makamının üzerine gölge düşmüş herkesten detaylı izahat istenmelidir. Suça bulaşmış, eli harama dokunmuş tek bir kişi dahi korunup kollanmamalıdır.

DIŞ DÜNYAYA MESAJ : SİZDEN ALACAK İNSANLIK, DEMOKRASİ DERSİMİZ YOK

Sözlerimin sonuna gelirken, bir mesaj da yurt dışına, bazı ülkelere göndermek istiyorum.Yapılan iki yüzlülüğü teşhir etmek istiyorum. Türkiye’ye demokrasi dersi verenlere, anında meydanlardan canlı yayınlara geçenlere, buradan seslenmek istiyorum. Sokaklarında Gazze demenin yasak olduğu ülkelerden alınacak tek bir demokrasi dersimiz yoktur. Kefiye takmanın gözaltı sebebi olduğu ülkelerden alınacak tek bir adalet dersimiz yoktur. Gazze’de öldürülenleri görmezden gelenlerden alınacak tek bir insanlık dersimiz yoktur.

 

Asgari ücret açlık sınırına yenildi

Bu kadar insanın sesini dinlemek sizin görevinizdir

Uludağ'daki otel yangınında 4 tutuklama

Demokrasiye sahip çıkıyoruz

İsveçli gazeteci Medin tutuklandı

Uluslararası kuruluşlardan Türkiye'deki duruma tepki

Türkiye ya ABD-Rusya-Çin eksenine ya da AB eksenine kayacak

Türkiye'yi yabancılara şikayet etmeye başladılar

İhanetin kotasını dolduranlar bize hainlik tanımlamasına kalkışmasın

Tutuklu sayısı 263'e yükseldi

Yoksulluk sınırı 77 bin lira oldu

Çöküşün nedeni protestolar değil, İmamoğlu'nun gözaltına alınmasıdır

İmamoğlu protestolarına katılanlar 'gelecek kaygısı' yaşıyor

Türkiye'nin dış borcu 515,5 milyar dolar oldu

İsrail’in Lübnan’a saldırıları kabul edilemez

Volkan Reçber’den Ramazan Bayramı Mesajı

DEM Parti’den RTÜK'e karşı kanun teklifi

Somalı madencilerden ithal kömüre tepki

Et fiyatlarına 50 lira zam

Ümraniye'de tatlıcılara sıkı denetim

Barışçıl toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının izne bağlanması Anayasa’ya aykırı

Türkiye'de istikrarsızlıktan kaygılıyız

Serdar Sevtekin’den Dünya Tiyatrolar Günü Mesajı

Avrupa Konseyi'nden 'tutuklu belediye başkanları serbest bırakılsın' çağrısı

Altın rekor tazeledi

Emeklinin ikramiyesi baklavaya yetmedi

Fahiş fiyata 200 milyon lira ceza

RTÜK Başkanı Şahin hakkında 'görevi kötüye kullanmaktan' suç duyurusu

Her 4 kişiden 3’ü protesto gösterilerini meşru görüyor

İktidar demokrasinin nefesini kesmek istiyor

Yükleniyor

İsrail’in Lübnan’a saldırıları kabul edilemez

Anayasal düzeni tehdit ediyor

‘Rehineleri alamazsak Gazze’yi ilhak ederiz’

ABD'ye bağımlılığımızı azaltmak için AB ile görüşüyoruz

ABD yargısından Trump’ın göçmen planına engel

Trump, orduya Husileri vurun emri verdi

Trump ailesi, kripto para borsası Binance'e ortak olmak istiyor

Gazze’de can kaybı 48 bin 524’e yükseldi

İsrail Suriye'yi bölmekte kararlı!

Başkan Trump'a yine mahkeme freni

Nurgül Yeşilçay'dan öğrencilerin tutuklanmasına tepki

Tuba Ünsal 'biber gazı' tartışmasına kayıtsız kalmadı

Hayal Köseoğlu sessiz kalan sanatçılara ateş püskürdü!

Gülçin Santırcıoğlu'dan Mansur Yavaş'a destek

'Bu zulüm bize yakışmıyor'

Paris sokaklarında Cemre Baysel rüzgarı

Senegalli futbolcu bana yazdı

Duygu Sarışın'ın derin dekoltesi olay oldu

Simay Barlas Dubai'de güneş banyosu yaptı!

Hande Erçel’in yeni partneri belli oldu

Türkiye elektrikli otomobil üssü oluyor

Avrupa'da Tesla satışları sert düştü

Araç kiralarken dolabdırılmayın!

Otomotiv üretimi şubat ayında yüzde 13,3 azaldı

Kırmızı et fiyatlarında fark iki katına çıktı

Trafikte parlak beyaz far kullanımı yasaklandı

Ticari araç pazarında son 5 yılın en büyük düşüşü

Akaryakıt Takibinde Yeni Dönem

Mercedes'in 2024'teki karı yüzde 28 düştü

Asgari ücretli Türkiye'de kaç ay çalışarak otomobil satın alabilir?

Türkiye dünyanın en iyi sağlık hizmetini sunuyor

Sağlık Bakanlığı ilaçlara duble zammı duyurdu

Saldırarak barış ve demokrasi inşa edilemez

Fitre, Fidye ve Zekâtlarınızla Önce Çocuklar İyileşsin

Yürüyerek girdiği hastaneden cesedi çıktı!

Bal diye zehir satıyorlar

Türkiye’de her 7 yetişkinden biri kronik böbrek hastası

Futbol ve Tıbbın Buluştuğu Anlamlı Organizasyon

Hekimlik bir meslekten öte bir adanmışlık hikayesi

Yedikule Göğüs Hastanesi’nde 1500 kişilik İftar

İsveçli gazeteci Medin tutuklandı

RTÜK Başkanı Şahin hakkında 'görevi kötüye kullanmaktan' suç duyurusu

Can Ataklı'ya Bahçeli 'entübe edildi' soruşturması

Saraçhane protestolarını takip eden 7 gazeteci tutuklandı

RTÜK Başkanından kanallara yeni tehdit

'Adalet bir ülkede kaybolursa o ülke çökmüştür'

Cem Küçük'den üniversite öğrencilerine İmamoğlu tehditi

RTÜK, 'İmamoğlu' üzerinden medyayı uyardı

AK Parti, bundan derhal vazgeçmeli

Rezidans yolsuzluğu gündemi sarsıyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 27 22 0 5 41 71
2.Fenerbahçe 26 19 2 5 40 62
3.Samsunspor 27 15 6 6 14 51
4.Beşiktaş 26 12 6 8 13 44
5.Eyüpspor 27 12 7 8 11 44
6.Gazişehir Gaziantep 26 11 10 5 1 38
7.Göztepe 26 10 9 7 10 37
8.İstanbul Başakşehir 26 10 10 6 4 36
9.Antalyaspor 28 10 12 6 -20 36
10.Trabzonspor 26 9 9 8 12 35
11.Kasımpaşa 27 8 8 11 -5 35
12.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
13.Konyaspor 27 8 12 7 -7 31
14.Alanyaspor 28 8 13 7 -10 31
15.Bodrum FK 27 8 13 6 -9 30
16.Kayserispor 27 7 11 9 -14 30
17.Sivasspor 27 7 14 6 -12 27
18.Hatayspor 27 4 16 7 -22 19
19.Adana Demirspor 26 2 20 4 -35