CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Genel Başkan Özgür Özel ve 11 milletvekili hakkında hazırlanan fezlekelere sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla sert tepki gösterdi. İktidarın bu adımlarla muhalefeti sindirmeyi amaçladığını ileri süren Yücel, daha önce Ekrem İmamoğlu'nun ve belediye başkanlarının da hedef alındığını hatırlattı.
Yücel, Genel Başkan Özgür Özel'in de aralarında bulunduğu 12 milletvekili hakkında fezleke hazırlanmasına tepki gösterdi.
Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu ve belediye başkanlarımızı, sonrasında partimizin kurumsal kimliğini hedef aldılar, şimdi de başta Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ve milletvekillerimizi hedef alıyorlar. Amaç yargı eliyle siyaseti dizayn etmek, yargı vesayetiyle muhalefeti sindirmek ve iktidarlarını sürdürmek… Ne açtığınız soruşturmalar, ne de hazırladığınız fezlekeler gidişinizi durduramayacak. Demokratik siyasetten kaçanlara, millet iradesini yok sayanlara sandık geldiğinde en güzel cevabı, milletimiz verecek." ifadesini kullandı.