GÜNCEL
GÜNCEL HaberleriHileli ürün sayısı 737'ye yükseldi
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ifşa ettiği taklit ve tağşiş yapılmış gıda sayısı, 8 Kasım 2024 itibarıyla 737’ye ulaştı. Sağlık açısından risk oluşturabilecek bozulmuş veya değiştirilmiş ürün sayısı ise 132 olarak açıklandı.
- A-
- A
- A+
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliğini sağlamak amacıyla taklit ve tağşiş yapılmış ürünlerin listesini güncellemeyi sürdürüyor. 8 Kasım 2024 itibarıyla Bakanlığın açıkladığı verilere göre taklit veya tağşiş yapılmış ürünlerin sayısı 737'ye ulaştı. Ayrıca sağlığa zararlı olabilecek, bozulmuş veya içeriği değiştirilmiş gıda sayısı 132 olarak tespit edildi. Güncel listede kıyma, baharat, tereyağı gibi birçok üründe bulunmaması gereken maddeler, bitkisel yağ, kanatlı eti, sakatat ve domuz eti gibi içeriklerle karşılaşıldı. Bu hileli ürünler, tüketicilerin sağlığını ciddi şekilde riske atıyor.
Bakanlık, gıda güvenliğine yönelik denetimlerini artırarak tüketicilere güvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresi üzerinden güncel ifşa listesini sunuyor. Listede gıda boyası içeren ürünler, düşük yağ oranına sahip çiğ süt, soya ve nişasta katkılı ürünler gibi yasaklı içerikler de yer alıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, halk sağlığına yönelik bu tehditlerin sürekli izlendiğini vurguluyor ve tüketicilere güvenli gıda tüketimi için düzenli olarak ifşa listesini kontrol etmelerini tavsiye ediyor.
İşte 8 Kasım 2024 itibarıyla taklit ve tağşiş yapılan ürünler…

'Taşınmaz beyanı böyle yapılır'
24 ilde IŞİD operasyonu!
Başsavcılık Murat Kapki’nin dilekçesini talep etti
'Hukuk güvenliği açısından alarm veren bir ülkeyiz'
İşsizlik Avrupa'nın 2,4 katına ulaştı
'Riyad bildirisi Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmadı'
NYT dünyanın en güçlü ordusunun çaresizliğini yazdı
Akaryakıtta KDV yüzde 1’e insin, asgari ücret 3 ayda bir güncellensin
Gıda etiketlerinde yanıltıcı ifadelere sıkı denetim
Doğal gaz ve elektriğe zam sinyali
İran, Trump'ın 15 maddelik ateşkes planını reddetti
AK Part ve MHP seçmeninden gelen 'kötüye gidiş' itirafı
Resul Emrah Şahan açıklamıştı, İzni Bakanlık'tan almışlar
Galatasaray'ın eski başkanı Burak Elmas gözaltında
'ABD-İsrail'in İran savaşı felaket bir hata'
'Şirketler kapandı binlerce kişi işsiz kaldı'
Mahkeme kararına rağmen doktorluk görevine son verildi
'Türkiye ateş çemberinin ortasında'
'Baskıyla ifade verdim, 2 milyon dolar rüşvet istendi'
'Nevruzu bahane eden alçaklar cevabını alacak'
Akın Gürlek'in tapu kayıtlarını inceleyen şüpheli tutuklandı
Belgeleri bana değil AK Parti genel başkanına götürün
İran Türkiye'ye gaz akışını kesti
'Türkiye’de NATO kolordusunun ne işi var?'
135 milyar dolarlık altın rezervi satılacak
'Enflasyonda düşüş başka bahara kaldı'
Gününüzü ekranda değil, doğada geçirin
Siyonist emperyalist şebekesi mukaddes günlerimizi zindana çevirdi
Yenikapı’daki Nevruz kutlamalarına soruşturma
Zübeyde Hanım ilk kez tiyatro sahnesine taşınıyor
Yükleniyor






