SAĞLIK
SAĞLIK Haberleriİhraç edilen ürünler gümrükte yine damga yedi
Yeni yılın ilk günlerinde Türkiye’den ihraç edilen ürünler yine içerdikleri zararlı maddelerle gündeme geldi. AB Komisyonu Gıda ve Yem için Hızlı Alarm Sistemi (RASFF) yeni yılın ilk üç gününde 4 ürünle ilgili alarm verdi.
- A-
- A
- A+
Türkiye'den ihraç edilen 4 üründe zararlı madde bulunduğu kaydedildi. Danimarka'ya gönderilen asma yaprağında pestisit kalıntıları, kabuklu susam tohumunda salmonella, Fransa'ya gönderilen kuru incirde aflatoksin ve Polonya'ya gönderilen limonda pestisit tespit edildi.
Yeni yılın ilk günlerinde Türkiye’den ihraç edilen ürünler yine içerdikleri zararlı maddelerle gündeme geldi. Avrupa Birliği Komisyonu Gıda ve Yem için Hızlı Alarm Sistemi (RASFF) yeni yılın ilk üç gününde 4 ürünle ilgili alarm verdi.
KURU İNCİRDE AFLATOKSİN
2 Ocak'ta Türkiye'den Fransa'ya giden kuru incirlerde aflatoksin B1 mikotoksinleri tespit edildi. Zehirli ve kanserojen bir madde olan aflatoksinlerin bulunduğu ürün için "potansiyel olarak ciddi" uyarısı yapıldı.
ASMA YAPRAĞINDA PESTİSİT
3 Ocak'ta Türkiye'den Danimarka'ya giden üzüm yapraklarında Ditiyokarbamatlar - pestisit kalıntıları tespit edildi. Danimarka "ciddi" uyarısıyla el konulduğu bildirildi.
Ditiyokarbamatlar - pestisit kalıntılarının miktarının maksimum 0,5 mg/kg kuru madde olması gerekirken Türkiye'den giden asma yapraklarında 0,13 mg/kg kuru madde olarak tespit edildi.
LİMONDA PESTİSİT
Türkiye'den Polonya'a giden limonlarda da pestisit kalıntıları bulundu ve "potansiyel risk" uyarısı yapıldı.
KABUKLU SUSAM TOHUMUNDA SALMONELLA
Türkiye'den Danimarka'ya giden kabuklu susam tohumlarında da bağırsak yolunu etkileyen yaygın bir bakteriyel hastalık olan salmonella - patojen mikroorganizmalar tespit edildi. Danimarka "ciddi" uyarısıyla iade edildiğini bildirdi.
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı
Cumartesi motorine ve benzine yeniden dev zam
'Kanunsuz emre uyarak silah almak suçtur'
Türkiye Enflasyonda OECD’den koptu
'Bir ayda 195 bin 576 kişi daha işsiz kaldı'
İmamoğlu’nun 5’inci X hesabına da erişim engeli
'İran füzelerini S-400 neden vurmadı?'
İBB davasında itirafçının iddiasına Davut Gül'den cevap
Okul müdürü, mesajını beğenmeyen öğretmenleri resmî yazıyla uyardı!
İstanbul’da sahte belge şebekesine darbe
'Türkiye bir hukuk devleti' dedirten olay...
Türkiye'nin dış borcu son 10 yılın zirvesinde
Karayollarında vatandaşın cebinden 850 milyar lira çıktı
Milli parklar şirketlerin rant alanı oluyor
'Bahçeli göz göre göre Öcalan'ın postacılığını yapıyor'
İran'dan ateşkes için 3 şart
'Türkiye’de güven olmadan ekonomi düzelmez'
Emekliyi açlık sınırının altına düşürmek büyük bir insafsızlık
78 kişinin öldüğü Kartalkaya raporunda Bakanlık aklandı
Milletvekili Ramazan Kaşlı MHP'den ihraç edildi
Akaryakıta yeni zam
'Türkiye çatışmanın değil barışın tarafındadır'
İspanya'dan İsrail'e 'soykırım' resti
ABD Mahkemesinden Halkbank 'Bağımsız Denetçi' kararı
'86 milyonun vergisi TRT'ye haram zıkkım olsun'
'İsrail'e bomba' sevkiyatı yapan Repkon USA isim değiştirdi
Hiçbir ülkenin egemenliğinde, topraklarında gözümüz yok
Ergene'de 2 ton tehlikeli fıstık yakalandı
Emre Saltık, vefatının 9. yıl dönümünde anıldı
Ümraniye Belediyesi İftara Yolda Yakalananları Unutmuyor
Yükleniyor






