802-508-7352
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, hükümetin uyguladığı baskıcı politikalarla ilgili sert eleştirilerde bulundu. Babacan, özellikle Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından artan toplumsal tepkilere ve ifade özgürlüğüne yapılan müdahalelere dikkat çekti. Babacan, Türkiye'de demokrasiye ve ifade özgürlüğüne yönelik büyük tehditler bulunduğunu vurguladı ve hükümetin bu baskılara karşı durulması gerektiğini söyledi.
"İKTİDAR DEMOKRASİNİN NEFESİNİ KESMEK İSTİYOR"
Babacan, hükümetin muhalif seslere karşı izlediği politikalara şu şekilde tepki gösterdi:
“İktidar demokrasinin nefesini kesmek istiyor, muhalif her sesi kısıyor. Ülkenin gerçeklerini karartamayanlar, çareyi televizyon ekranlarını karartmakta arıyor.”
"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE AÇIK MÜDAHALE"
Babacan, televizyon kanallarına verilen cezaların, ifade özgürlüğüne yapılan ciddi bir müdahale olduğunu belirtti:
“Sözcü TV, Halk TV, Tele 1 ve NOW televizyon kanallarına verilen cezalar, ifade özgürlüğüne ve halkın haber alma hakkına açık bir müdahaledir.”
"GENÇLERİN TUTUKLANMASI DEMOKRATİK HAKLARIN YOK SAYILMASIDIR"
Babacan, hükümetin politikalarına karşı direnen gençlerin tutuklanmasını ve demokratik hakların yok sayılmasını eleştirdi:
“Çaresizliklerini, sıkışmışlıklarını anlatan; ümitsizliklerini haykıran yüzlerce gencin tutuklanması, demokratik hakların yok sayılmasıdır.”
"TÜRKİYE’Yİ KURTARACAK KUDRET MİLLETİMİZDEDİR"
Babacan, Türkiye’nin içine girdiği çıkmazdan ancak milletin gücüyle çıkılabileceğini belirterek şunları ekledi:
“Türkiye'yi içine girdiği bu çıkmazdan kurtaracak kudret milletimizde vardır.”
Son olarak Babacan, DEVA Partisi olarak hukuksuzluklara ve baskılara karşı mücadeleye devam edeceklerini vurguladı:
“Hukuksuzluklara, baskılara geçit vermemek için gece gündüz çalışmaya; meşru siyaset zemininde demokrasi mücadelesinin neferi olmaya devam edeceğiz.”
İşte Babacan’ın yapmış olduğu sosyal medya açıklaması:
“İktidar demokrasinin nefesini kesmek istiyor, muhalif her sesi kısıyor. Ülkenin gerçeklerini karartamayanlar, çareyi televizyon ekranlarını karartmakta arıyor. Sözcü TV, Halk TV, Tele 1 ve NOW televizyon kanallarına verilen cezalar, ifade özgürlüğüne ve halkın haber alma hakkına açık bir müdahaledir. Çaresizliklerini, sıkışmışlıklarını anlatan; ümitsizliklerini haykıran yüzlerce gencin tutuklanması, demokratik hakların yok sayılmasıdır. Türkiye'yi içine girdiği bu çıkmazdan kurtaracak kudret milletimizde vardır. Hukuksuzluklara, baskılara geçit vermemek için gece gündüz çalışmaya; meşru siyaset zemininde demokrasi mücadelesinin neferi olmaya devam edeceğiz.”
İktidar demokrasinin nefesini kesmek istiyor, muhalif her sesi kısıyor.
Ülkenin gerçeklerini karartamayanlar, çareyi televizyon ekranlarını karartmakta arıyor.
Sözcü TV, Halk TV, Tele 1 ve NOW televizyon kanallarına verilen cezalar, ifade özgürlüğüne ve halkın haber alma…— Ali Babacan (@alibabacan) March 27, 2025
Salı
17.1 °
Çarşamba
12.3 °
Perşembe
14.3 °