SİYASET
SİYASET Haberleriİktidar halkın yüzde 80'ini yoksul, yüzde 45'ini de aç bıraktı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "22 senenin sonunda 'yoksulluğu ortadan kaldıracağız' diye iktidara gelenler halkın yüzde 80'inini yoksul bıraktı, yüzde 45'ini de maalesef aç bıraktı" dedi.
- A-
- A
- A+
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Şanlıurfa'da, partisinin Karaköprü İlçe Kongresi'nde konuştu. Necmettin Cevheri Kültür Merkezi’ndeki kongreye Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Sacit Günbey, Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Yetimoğlu, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve çok sayıda partili katıldı.
'2 ASGARİ ÜCRET YOKSULLUK SINIRININ YARISI ETMİYOR'
Konuşmasında mevcut iktidarın 22 yıl önce iktidara gelirken "Biz iktidara geleceğiz ve bu ülkede yolsuzluğu ve yoksulluğu ortadan kaldıracağız" dediğini hatırlatan Erbakan, sözlerine şöyle devam etti:
"Bugün geldiğimiz noktada, önce yoksulluk konusuyla işe başlarsak; 22 sene en büyük güçle, en geniş yetkiyle, bütün kurumlarıyla iktidarda kaldılar ve 22 senenin sonunda geldiğimiz noktada yoksulluk açısından ne görüyoruz, bugün asgari ücret 17 bin lira; yoksulluk sınırı 67 bin TL. Bu ne demek sadece karı-koca asgari ücret alsa dahi yoksulluk sınırının yarısı bir gelire sahip oluyorlar. İki asgari ücret yoksulluk sınırının yarısı kadar bir ücrete tekabül ediyor. Açlık sınırı 21 bin lira olmuş, asgari ücret 17 bin lira, emekli maaşı 12 bin 500, emekli maaşı açlık sınırının yarısı kadar hemen hemen ve yine emekli maaşı yoksulluk sınırının üçte birinden daha az bir seviyede. Peki bu ülkede emekliler ve asgari ücretlileri hesaba kattığınızda halkın yüzde 80'inin yoksul olduğunu ve yüzde 45'ininde açlık sınırının altında olduğunu açık bir şekilde görüyoruz. 22 senenin sonunda yoksulluğu ortadan kaldıracağız diyen iktidara gelenler halkın yüzde 80'inini yoksul bıraktı, yüzde 45'ini de maalesef aç bıraktı.”
'Maddi sıkıntı çekiyoruz'
Kurtardığımız her bir canlının hayatı moral kaynağı
'Türkiye'yi zor günler bekliyor'
Türkiye'de şeriat isteyenler yüzde 10 çıkar mı şüpheliyim
Mine Tozlu dahil 5 kişi gözaltına alındı
DHMİ Daire Başkanı Mehmet Cemil Acar, Aksaray'da yakalandı
'Delilsiz ispat tahminden ibarettir'
'Anlama özürlü herhalde bu arkadaş'
'Bu işin altında hükümetin enkazıyla birlikte Numan Kurtulmuş kalacak'
Yaşar Kaba’nın Araştırma Kitapları Okurla Buluştu
'Ramazan, Birlik ve Kardeşliğin En Güçlü Zamanıdır'
'Ülkemizde milyonlar yoksullukla savaşıyor'
Köpek sahibi olmak, kalp hastalığına bağlı ölüm riskini azaltıyor
'Erdoğan içerideki baskıyı gizlemek için jeopolitik kozunu kullanıyor'
Manavgat Belediyesi'nde gözaltı sayısı 40’a yükseldi
HAKMAR'ın sahibi Zeki Doruk hakkında yeniden tutuklama kararı
3,5 milyon vatandaş faturasını ödeyemediği için kömüre mahkum oldu
Yerli Karea Fit Yollara Çıkıyor!
'Normalleşme süreci geride kaldı'
'Türk milletinin İran halkı için ettiği dualar moral kaynağı'
HSK’den Yargıtay’a yeni atamalar
Murat Tüzel’den Prof. Dr. İlber Ortaylı İçin Taziye Mesajı
'Bizim en büyük kalkanımız kardeşliğimizdir'
Aslıhan Karalar yangının çıkış sebebini açıkladı
Yağmur Yüksel'in son hali olay oldu
'İstiklal Marşı’nın Arapça okunması sapkınlıktır'
İflas eden Yeşil GYO’ya kayyum atandı
'Her türlü tehdide karşı hazırlıklıyız'
Ali Koç, İmam Hatip öğrencilerine iftar verdi
Irak'ta Bağdat havalimanına İHA saldırısı
Yükleniyor






