SİYASET
SİYASET Haberleriİktidar halkın yüzde 80'ini yoksul, yüzde 45'ini de aç bıraktı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "22 senenin sonunda 'yoksulluğu ortadan kaldıracağız' diye iktidara gelenler halkın yüzde 80'inini yoksul bıraktı, yüzde 45'ini de maalesef aç bıraktı" dedi.
- A-
- A
- A+
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Şanlıurfa'da, partisinin Karaköprü İlçe Kongresi'nde konuştu. Necmettin Cevheri Kültür Merkezi’ndeki kongreye Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Sacit Günbey, Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Yetimoğlu, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve çok sayıda partili katıldı.
'2 ASGARİ ÜCRET YOKSULLUK SINIRININ YARISI ETMİYOR'
Konuşmasında mevcut iktidarın 22 yıl önce iktidara gelirken "Biz iktidara geleceğiz ve bu ülkede yolsuzluğu ve yoksulluğu ortadan kaldıracağız" dediğini hatırlatan Erbakan, sözlerine şöyle devam etti:
"Bugün geldiğimiz noktada, önce yoksulluk konusuyla işe başlarsak; 22 sene en büyük güçle, en geniş yetkiyle, bütün kurumlarıyla iktidarda kaldılar ve 22 senenin sonunda geldiğimiz noktada yoksulluk açısından ne görüyoruz, bugün asgari ücret 17 bin lira; yoksulluk sınırı 67 bin TL. Bu ne demek sadece karı-koca asgari ücret alsa dahi yoksulluk sınırının yarısı bir gelire sahip oluyorlar. İki asgari ücret yoksulluk sınırının yarısı kadar bir ücrete tekabül ediyor. Açlık sınırı 21 bin lira olmuş, asgari ücret 17 bin lira, emekli maaşı 12 bin 500, emekli maaşı açlık sınırının yarısı kadar hemen hemen ve yine emekli maaşı yoksulluk sınırının üçte birinden daha az bir seviyede. Peki bu ülkede emekliler ve asgari ücretlileri hesaba kattığınızda halkın yüzde 80'inin yoksul olduğunu ve yüzde 45'ininde açlık sınırının altında olduğunu açık bir şekilde görüyoruz. 22 senenin sonunda yoksulluğu ortadan kaldıracağız diyen iktidara gelenler halkın yüzde 80'inini yoksul bıraktı, yüzde 45'ini de maalesef aç bıraktı.”
AYM’den Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle kadro ihdasına iptal
Anayasa Mahkemesi’nden seyyanen zam kararı
'Hürmüz Boğazı Amerikayı bitirmek üzere'
Emniyet amiri Birson Ergene canına kıydı
Fatih Camii’nde Kadir Gecesi’nde Mescid-i Aksa protestosu
Dünya Tiyatro Günü Üsküdar’da Etkinliklerle Kutlanacak
Gastrofill’den Boğaz’da Geleneksel İftar Buluşması
Avrupa'dan Trump'a soğuk duş
Adriana Lima'nın ideal erkek kriteri tartışma yarattı
Kaymakamlık binasındaki silah seslerinin sebebi belli oldu!
Mahkemeden İBB davalarına CHP'liler alınmasın talebi
'AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz'
'Hukuk ve demokrasi düzelmeden ekonomi düzelmez'
'Kısa sürede yüksek kazanç vadedenlere karşı dikkatli olunmalı'
İBB davasında 5. celse başlamadan bitti
İlber Ortaylı son yolculuğuna uğurlanıyor
'İran'a karşı kazanmıyoruz, dünyaya aptal olduğumuzu gösteriyoruz'
Oscar Ödülleri sahiplerini buldu
Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 11 azaldı
'Maddi sıkıntı çekiyoruz'
Kurtardığımız her bir canlının hayatı moral kaynağı
'Türkiye'yi zor günler bekliyor'
Türkiye'de şeriat isteyenler yüzde 10 çıkar mı şüpheliyim
Mine Tozlu dahil 5 kişi gözaltına alındı
DHMİ Daire Başkanı Mehmet Cemil Acar, Aksaray'da yakalandı
'Delilsiz ispat tahminden ibarettir'
'Anlama özürlü herhalde bu arkadaş'
'Bu işin altında hükümetin enkazıyla birlikte Numan Kurtulmuş kalacak'
Yaşar Kaba’nın Araştırma Kitapları Okurla Buluştu
'Ramazan, Birlik ve Kardeşliğin En Güçlü Zamanıdır'
Yükleniyor






