SİYASET
SİYASET Haberleriİmamoğlu'nun gözaltına alınması dünyanın gündeminde!
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sabah saatlerinde Medya A.Ş. ve Kent Uzlaşısı soruşturmaları kapsamında gözaltına alınması Türkiye'nin gündeminde bomba etkisi yarattı.
- A-
- A
- A+
Bu sabah İmamoğlu'nun evinden gözaltına alınması Türkiye'de olduğu kadar uluslararası basında da deprem etkisi yarattı. Reuters'ın İmamoğlu'nu 'En popüler cumhurbaşkanı adayı' olarak nitelediği haberinde CHP'nin 'siyasi darbe' açıklaması paylaşıldı. The Guardian ise İmamoğlu'nun diplomasının iptal edilmesiyle ilgili olarak, "Seçim yarışını baltalamanın ötesine geçiyor" dendi.
İmamoğlu'nun gözaltına alınması dünyanın gündeminde! “Erdoğan'ın ödemek zorunda kalacağı siyasi bedeli artıracak”
ASSOCIATED PRESS: "ERKEN GENEL SEÇİM ÇAĞRILARI ARTIYOR"

ABD merkezli Associated Press'in haberinde İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının yarattığı şok etkisinin üzerinde duruldu. Polisin aşırı tepkisinin üzerinde duran AP, "yetkililer ayrıca tutuklamanın ardından protestoları önlemek amacıyla İstanbul çevresindeki bazı yolları kapattı ve şehirdeki gösterileri dört gün boyunca yasakladı." ifadelerine yer verdi.
AP, İmamoğlu'nun siyasi sebeplerle gözaltına alınmasına geniş yer verdi. Haberde, "eleştirmenler, baskıların Erdoğan'ın iktidar partisinin Mart ayındaki yerel seçimlerde önemli kayıplar yaşamasının ardından geldiğini ve erken genel seçim çağrılarının arttığını söylüyor. Hükümet yetkilileri mahkemelerin bağımsız çalıştığında ısrar ediyor ve muhalif isimlere yönelik yasal işlemlerin siyasi amaçlı olduğu iddialarını reddediyor" diye yazdı.
BILD: "ERDOĞAN'IN RAKİBİ GÖZALTINDA"

Bild Gazetesi, "Erdoğan’ın rakibi İmamoğlu gözaltına alındı“ başlığıyla haberi duyurdu. İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, Erdoğan’ı seçimlerde alt ettiğini bu yüzden, muhalefet tarafından Erdoğan’a karşı „umut vaad eden aday" olarak görüldüğü belirtildi. Bild, "İmamoğlu, diğer şeylerin yanı sıra, suç örgütüne üye olmak ve yolsuzlukla da suçlanıyor" sözlerine yer verdi.
BLOOMBERG'DEN İMAMOĞLU YORUMU

Dünyaca ünlü ekonomi haberleri kaynağı Bloomberg ise, İmamoğlu'nun Türkiye için ne kadar önemli bir aday olduğunun altını çizdi.
Bloomberg, "Türkiye'nin en önde gelen muhalif isimlerinden biri olan İmamoğlu, geçen yılki İstanbul belediye başkanlığı yarışında Erdoğan'ın seçtiği adayı yenmesinden bu yana cumhurbaşkanlığı için en önemli aday olarak görülüyor" diye yazdı.
CHP'nin aday seçimi konusunda net bir tahminde bulunan Bloomberg, "Pazar günü ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilecekti. Gözaltına alınması, en ciddisi yedi yıldan fazla hapis cezası ve siyasi yasak içeren bir dizi soruşturma ve davanın ardından gerçekleşti" sözlerini haberine ekledi.
FAZ: "ERDOĞAN'IN ÖDEMEK ZORUNDA KALACAĞI SİYASİ BEDELİ ARTIRACAK"

Gazete, "İstanbul Belediye Başkanı İmamoğlu, Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilecekti. Ancak siyasi olarak kontrol edilen Türk yargısı bunu önledi. Gözaltının zamanlaması hiç de tesadüf değil. İmamoğlu, önümüzdeki Pazar günü CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edileekti. Bir sonraki seçimlerin 2028’de olmayacağı belli. İmamoğlu en azından aday olmanın kendisini bu tür soruşturmalardan koruyacağını ve Erdoğan’ın ödemek zorunda kalacağı siyasi bedeli artıracağını umuyordu" diye yazdı.
FINANCIAL TIMES 'SİYASİ DARBE' AÇIKLAMALARINA DİKKAT ÇEKTİ

Financial Times, İmamoğlu'nun Erdoğan'ı geniş bir oranla geride bıraktığının altını çizdi. Pazar günü CHP'nin aday seçimlerinin yapılması beklenirken verilen tutuklama kararının yarattığı depremin, Türkiye piyasılarını kötü etkileyeceğini belirten ekonomi gazetesi, CHP'nin "siyasi darbe" açıklamalarına dikkat çekti.
MIDDLE EAST EYE

Orta Doğu haberlerine odaklanan Katar merkezli Middle East Eye ise, erken seçimlerin son derece yakın olduğunu belirtti. Middle East Eye'ın haberinde "İmamoğlu, ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Nisan ayında açıklanması beklenen cumhurbaşkanı adayı" olarak seçilmesinin beklendiği ve bu seçimden hemen önce gözaltına alındığını belirtti.
Haberde, "Bir dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı da yapmış olan İmamoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en zorlu rakiplerinden biri olarak görülüyor.Tutuklanması, %51.14 oyla yeniden seçildiği İstanbul belediye başkanlığı seçimlerindeki ezici zaferinden bir yıl sonra gerçekleşti" diye yazıldı.
REUTERS: "EN POPÜLER CUMHURBAŞKANI ADAYI"

İngiltere merkezli, dünyaca ünlü Reuters haber ajansı ise İmamoğlu'nun gözaltına alınmasıyla ilgili olarak, CHP'nin "siyasi darbe" açıklamasını paylaştı.
Bunun yanında haber ajansı, “İmamoğlu'nun partisi, yirmi yılı aşkın bir süredir Türkiye'yi yöneten Erdoğan'a karşı birkaç gün içinde onu aday göstermeye hazırlanıyordu. İki dönemdir belediye başkanlığı yapan İmamoğlu'nun gelecekteki herhangi bir seçimde aday olacağı düşünülüyordu" ifadelerine yer verildi. Reuters, İmamoğlu'nun Türkiye'deki en popüler Cumhurbaşkanı adayı olduğunun altını çizdi.
Bunun yanında Reuters, İmamoğlu'nun siyasette yükselişini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yükselişine benzeterek, iki adayın Cumhurbaşkanlık yolunda attığı adımlarla paralel kurdu. Erdoğan'ın diplomasıyla ilgili yaşadığı sorunları ve okuduğu şiir sebebiyle İstanbul Belediye Başkanlığını kaybetmesine değindi.
THE GUARDIAN: "SEÇİM YARIŞINI BALTALAMANIN ÖTESİNE GEÇİYOR"

İngiltere merkezli 'The Guardian' gazetesi ise, İmamoğlu'nun diplomasının iptal edilmesiyle ilgili olarak Teneo siyasi risk danışmanlık şirketinden Wolfango Piccoli ile konuştu.
Piccoli, "diplomanın iptalinin Erdoğan'ın seçim zaferi elde edemeyeceğini anladığını gösterdiğini" söyledi. Piccoli'nin, The Guardian'a e-postayla gönderdiği açıklamalarda, “İmamoğlu'nun diplomasını iptal etme kararı, en güçlü rakibi ortadan kaldırarak adil bir seçim yarışını baltalamanın ötesine geçiyor” dedi.
Uzman, “Bu karar, devlet aygıtını kontrol ederek neyin gerçek olup neyin olmadığını dikte etme cüretini ve gücünü yansıtmaktadır” açıklamasını yaptı.
Avrupa'dan Trump'a soğuk duş
Adriana Lima'nın ideal erkek kriteri tartışma yarattı
Kaymakamlık binasındaki silah seslerinin sebebi belli oldu!
Mahkemeden İBB davalarına CHP'liler alınmasın talebi
'AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz'
'Hukuk ve demokrasi düzelmeden ekonomi düzelmez'
'Kısa sürede yüksek kazanç vadedenlere karşı dikkatli olunmalı'
İBB davasında 5. celse başlamadan bitti
İlber Ortaylı son yolculuğuna uğurlanıyor
'İran'a karşı kazanmıyoruz, dünyaya aptal olduğumuzu gösteriyoruz'
Oscar Ödülleri sahiplerini buldu
Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 11 azaldı
'Maddi sıkıntı çekiyoruz'
Kurtardığımız her bir canlının hayatı moral kaynağı
'Türkiye'yi zor günler bekliyor'
Türkiye'de şeriat isteyenler yüzde 10 çıkar mı şüpheliyim
Mine Tozlu dahil 5 kişi gözaltına alındı
DHMİ Daire Başkanı Mehmet Cemil Acar, Aksaray'da yakalandı
'Delilsiz ispat tahminden ibarettir'
'Anlama özürlü herhalde bu arkadaş'
'Bu işin altında hükümetin enkazıyla birlikte Numan Kurtulmuş kalacak'
Yaşar Kaba’nın Araştırma Kitapları Okurla Buluştu
'Ramazan, Birlik ve Kardeşliğin En Güçlü Zamanıdır'
'Ülkemizde milyonlar yoksullukla savaşıyor'
Köpek sahibi olmak, kalp hastalığına bağlı ölüm riskini azaltıyor
'Erdoğan içerideki baskıyı gizlemek için jeopolitik kozunu kullanıyor'
Manavgat Belediyesi'nde gözaltı sayısı 40’a yükseldi
HAKMAR'ın sahibi Zeki Doruk hakkında yeniden tutuklama kararı
3,5 milyon vatandaş faturasını ödeyemediği için kömüre mahkum oldu
Yerli Karea Fit Yollara Çıkıyor!
Yükleniyor





