DÜNYA
DÜNYA Haberleriİran, İsrail'in F-16'sını vurdu
İsrail ordusu, İran hava savunma sistemlerinden bir savaş uçağına füze atıldığını duyururken, herhangi bir hasar oluşmadığını bildirdi. İran ise İsrail’e ait bir F-16 savaş uçağını düşürdüğünü öne sürdü.
- A-
- A
- A+
İsrail ordusunun açıklamasına göre, İran semalarında görev yapan bir savaş uçağı karadan havaya füze ile hedef alındı. Ancak füzenin uçağa zarar vermediği ve görevini tamamlayan uçağın güvenli şekilde üsse döndüğü ifade edildi. Ayrıca, çatışmaların başladığı tarihten bu yana İsrail uçaklarına yönelik birden fazla saldırı girişiminin gerçekleştiği belirtildi.
İRAN’DAN “VURDUK” AÇIKLAMASI
İran Silahlı Kuvvetleri ise farklı bir tablo çizerek, ülkenin orta kesimlerinde hava savunma sistemleri tarafından bir İsrail F-16’sının düşürüldüğünü açıkladı. Açıklamada, savaşın başından bu yana İran hava sahasına giren yaklaşık 200 uçağın da engellendiği iddia edildi.
ÇATIŞMALAR 28 ŞUBAT’TAN BU YANA SÜRÜYOR
28 Şubat’ta başlayan askeri gerilim, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik operasyonlarıyla tırmanmıştı. İran da buna karşılık olarak yalnızca İsrail’i değil, ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn gibi ülkelerdeki hedeflere saldırılar düzenledi.
Çatışmaların bilançosu da ağırlaşıyor. İranlı yetkililere göre saldırılarda aralarında üst düzey isimlerin de bulunduğu çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Açıklamalara göre ölü sayısı 1348’i, yaralı sayısı ise 17 bini aşmış durumda.
Hane halkının enflasyon tahmini yüzde 49 oldu
İran'a karşı bizi yalnız bıraktınız bunu unutmayacağız
Türkiye'nin ilk yerli zırhlı SUV aracı göreve başladı
54 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı
'Türkiye’nin gri listeye girme riski yok'
'Sporla İç İçe Bir Yaşam Merkezi Kuruyoruz'
Şanlıurfa'da 50 ton bozuk tavuk eti ele geçirildi
MÜSİAD eski Genel Başkanı Ali Bayramoğlu gözaltında
Karadeniz'de Türk tankerine drone isabet etti!
'Taşınmaz beyanı böyle yapılır'
24 ilde IŞİD operasyonu!
Başsavcılık Murat Kapki’nin dilekçesini talep etti
'Hukuk güvenliği açısından alarm veren bir ülkeyiz'
İşsizlik Avrupa'nın 2,4 katına ulaştı
'Riyad bildirisi Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmadı'
NYT dünyanın en güçlü ordusunun çaresizliğini yazdı
Akaryakıtta KDV yüzde 1’e insin, asgari ücret 3 ayda bir güncellensin
Gıda etiketlerinde yanıltıcı ifadelere sıkı denetim
Doğal gaz ve elektriğe zam sinyali
İran, Trump'ın 15 maddelik ateşkes planını reddetti
AK Part ve MHP seçmeninden gelen 'kötüye gidiş' itirafı
Resul Emrah Şahan açıklamıştı, İzni Bakanlık'tan almışlar
Galatasaray'ın eski başkanı Burak Elmas gözaltında
'ABD-İsrail'in İran savaşı felaket bir hata'
'Şirketler kapandı binlerce kişi işsiz kaldı'
Mahkeme kararına rağmen doktorluk görevine son verildi
'Türkiye ateş çemberinin ortasında'
'Baskıyla ifade verdim, 2 milyon dolar rüşvet istendi'
'Nevruzu bahane eden alçaklar cevabını alacak'
Akın Gürlek'in tapu kayıtlarını inceleyen şüpheli tutuklandı
Yükleniyor






