DÜNYA
DÜNYA Haberleriİran'dan 4000 Km ötedeki İngiltere üssüne füze saldırısı
İran’ın yaklaşık 4 bin kilometre mesafedeki stratejik İngiltere'ye ait Diego Garcia üssünü iki orta menzilli füzeyle hedef aldığını ancak füzelerin üsse isabet etmediği iddia edildi.
- A-
- A
- A+
Hint Okyanusu da bulunan İngiltere tarafından İran savaşında ABD'ye tahsis edilen askeri üssü Diego Garcia, bu sabah Tahran’dan fırlatıldığı iddia edilen balistik füzelerin hedefi oldu.
Wall Street Journal (WSJ) tarafından ortaya atılan iddia, Orta Doğu’daki savaşın coğrafi sınırlarını değiştirdi. Füzelerin hiçbirinin üsse isabet etmediği kaydedilirken, bu operasyonun askeri sonuçlarından ziyade stratejik mesajı konuşulmaya başlandı.
FÜZE İDDİASININ DETAYLARI NE?
ABD basınında yer alan haberde, İran’ın Diego Garcia’ya iki orta menzilli balistik füze fırlattığı öne sürüldü. Füzelerden birinin hedefe ulaşamadığı, diğerinin ise ABD’ye ait bir savaş gemisi tarafından SM-3 önleyici füze ile etkisiz hale getirildiği aktarıldı.
Yayınlanan haberde, saldırının doğrudan üsse zarar vermediği bilgisi paylaşılırken, olayın askeri kapasite açısından dikkatle izlendiği ifade edildi. Bölgedeki savunma sistemlerinin aktif şekilde devreye girdiği vurgulandı.
MENZİL TARTIŞMASI YENİDEN ALEVLENDİ
Haberde yer alan "İran’ın Diego Garcia’yı hedef alması, üssün İran’dan yaklaşık 4 bin kilometre uzaklıkta olması nedeniyle, Tahran’ın daha önce açıkladığından daha uzun menzilli füzeler kullandığını gösteriyor" ifadesi dikkat çekti. Bu değerlendirme, İran’ın füze kapasitesine ilişkin tartışmaları yeniden gündeme taşıdı.
İran'dan 4000 Km ötedeki İngiltere üssüne füze saldırısı
Müşteri bulamayan taksiler duraklara çekildi
Ayva artık lüks oldu, fiyatlar rekor kırdı
Diyarbakır'da tarım arazilerini su bastı
KudoKudo, Yoluna KUKiDU Olarak Devam Ediyor
Umreciler Havalimanında birbirine girdi!
Motorin 80 liraya dayanacak
İran, İsrail'in F-16'sını vurdu
İran savaşı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek?
Tarikatçılara Atatürk tepkisi gösteren Teğmen göreve dönüyor
Eren Holding, Çorlu'daki dev fabrikasını kapattı
Mehmet Cemil Acar’ın gizli serveti de ortaya çıktı
Ayhan Bora Kaplan davasından MHP’li yönetici çıktı
'Netanyahu terörü bölgesel ve küresel barışı tehdit ediyor'
NATO, ABD olmadan kağıttan kaplan
Emekliler zam talebiyle sokağa indi
Tom Barrack'tan yine skandal sözler
'Dikkat edin sırada Türkiye var'
'Muhalefetin gerçek oyu anketlere yansımıyor'
Muhittin Böcek'ten Akın Gürlek'in 'rüşvet' iddiasına yanıt
Tavuk etine üst üste zam
SGK 36 ilacı daha geri ödeme listesine aldı
Motorinin litre fiyatı 75 TL sınırına dayandı
Takipteki alacaklar 660 milyar liraya dayandı
'Türkiye, yeni bir iktidarı karşılamak üzere doğum sancıları çekiyor'
'Utanç içinde hatırlanacak bir tarih'
'Savaşın sebebi İsrail’dir'
Yeşil erik açılışı 4 bin TL'den yaptı!
Bodrum'a gelenleri kaymakam karşıladı
Ayhan Bora Kaplan'ın avukatı tahliye edildi
Yükleniyor





