İstanbul Havalimanı, gıda ve içecek fiyatlarıyla bir kez daha uluslararası kamuoyunun gündemine girdi. Daily Mail gazetesinin 15 Nisan'da yayımladığı haberde, İstanbul Havalimanı’nda satılan bazı ürünlerin fiyatlarının Avrupa ve ABD'deki büyük havalimanlarıyla kıyaslandığında oldukça yüksek olduğu belirtildi.
Haberde, İstanbul Havalimanı'nın sosyal medyada "dünyanın en pahalı havalimanı" olarak nitelendirildiği belirtiliyor. Yolcuların paylaştığı görseller ve fiyat etiketleri, kamuoyunda tartışma yarattı.
Daily Mail'in aktardığına göre İstanbul Havalimanı’nda satılan bazı ürünlerin fiyatları şöyle:
Haberde, bu fiyatların şehir merkezlerindeki ortalama piyasa fiyatlarının oldukça üzerinde olduğu ve özellikle uzun süre havalimanında beklemek zorunda kalan yolcular için ciddi bir yük oluşturduğu vurgulanıyor.
New York Post da 22 Nisan tarihinde yayımladığı kısa bir haberle İstanbul Havalimanı’ndaki fiyatları gündeme taşıdı. Haberde, sosyal medyada yayılan görseller eşliğinde “bir Big Mac’in 25 dolara, bir biranın 20 dolara satıldığı” iddiasına yer verildi. Paylaşımda, bu fiyatların ABD’deki havalimanlarıyla dahi kıyaslandığında yüksek olduğu notu düşüldü.
New York Post’un okuyucularına aktardığı bu içerik, “seyahat edenlerin dikkat etmesi gereken havalimanları” listelerinde İstanbul Havalimanı’nı üst sıralara taşıdı.
Her iki haber de sosyal medya kullanıcıları arasında geniş yankı uyandırdı. Reddit, X (eski adıyla Twitter) ve Instagram gibi platformlarda birçok kullanıcı, İstanbul Havalimanı’ndaki fiyatlara ilişkin görseller paylaşarak durumu eleştirdi. Özellikle "bir muzun 6 euroya satılması" sosyal medyada espri konusu oldu.