Tarih: 30.08.2024 13:49

Kaçak 'Rus okulları' için kapatma kararı

Facebook Twitter Linked-in

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde, Rusya ve Ukrayna arasında Şubat 2022’de başlayan savaşın ardından iki ülkeden yoğun göç yaşandı. Bu göç dalgasının ardından bölgede açılan kaçak okullar ve eğitim merkezlerine yönelik denetimlerin artırıldığı bildirildi.

KAÇAK RUS OKULLARI KAPANDI

Konyaaltı ilçesinde “Oyun evi ve parti organizasyon işletmesi” ruhsatıyla apartmanların giriş katlarında açılan Ruslara ait iki kaçak okulun yanı sıra, üç kaçak anaokulu ve kreş daha tespit edildi. Bu eğitim kurumlarının, sosyal medya hesapları ve internet siteleri aracılığıyla “Rus Okulu” adı altında reklam yaptıkları, ancak resmi bir kayıt ya da izinlerinin bulunmadığı belirlendi.

İlk incelemeler sonucunda, bir Türk kurs merkezi bünyesinde izinsiz olarak faaliyet gösteren sözde “Rus Okulu” kapatıldı ve işletmeye idari para cezası kesildi. Bu gelişmelerin ardından, ikinci bir kaçak okulun kapatılması kararı da alındı. Konyaaltı ilçesi Uluç Mahallesi’nde bulunan ve “Covorking Kids Katyusha Çocuk Oyun ve Aktivite Geliştirme Merkezi” adı altında izinsiz eğitim faaliyeti yürüten bir başka kurum için de brüt asgari ücretin yirmi katı tutarında (400 bin 40 TL) idari para cezası uygulandı ve kurumun kapatılmasına karar verildi.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI

Kapatma kararı ve idari para cezası uygulanan okul, hukuki yollara başvurarak Antalya 4'üncü İdare Mahkemesi’nden yürütmeyi durdurma kararı aldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu karar üzerine itirazda bulundu ve sürecin hukuki açıdan takip edileceğini bildirdi.

ÜÇ ANAOKULU VE KREŞ İÇİN AYRI İNCELEME BAŞLATILDI

Diğer yandan, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Faaliyetleri Meslek Komitesi’nden meclis üyesi ve Özel Okullar Platformu sözcüsü Kenan Çelik’in gündeme getirdiği, Konyaaltı’ndaki üç kaçak anaokulu ve kreşle ilgili ayrı bir inceleme başlatıldı. Bu kurumların, oyun evi adı altında faaliyet gösterdiği ve izinsiz olarak eğitim verdikleri iddia ediliyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ulusal ve yerel basında çıkan haberlerin ardından bu iddiaları doğrulamak üzere incelemeler yapıldığını, Antalya Valiliği’ne bağlı İlçe İzleme ve Koordinasyon Komisyonu’nun soruşturma başlattığını açıkladı. İddiaların doğrulanması halinde, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu doğrultusunda gerekli işlemlerin yapılacağı belirtildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-DT9JLG88B3