Kahvehanede birisi 'İsrail, Türkiye'ye saldıracak' dese; 'Deli misin' denir

CHP Genel Başkan Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İsrail, Türkiye'ye saldıracak" sözlerine tepki göstererek, "Kahvehanede biri söylese 'Deli misin' denir" ifadelerini kullandı.

Kahvehanede birisi
  • A-
  • A
  • A+

CHP Grup Toplantısı'nda konuşan Genel Başkan Özgür Özel, İstanbul'da Semih Çelik tarafından katledilen Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner cinayetlerinin iktidarın sorumluluğu olduğunu belirterek ve İstanbul Sözleşmesi'nden gecede, tek imzayla çıkılmasını  eleştirerek; "Bu yılın ilk 9 ayında 295 kadın yaşamdan koparıldı. Bu siyasi rejim beyanlarıyla, icraatlarıyla ve rakamlarıyla kadınları eşit görmüyor, değer vermiyor. Bu iktidar kadınları ve çocuklarımızı koruyamadığı gibi atılmış olumlu adımlardan da geri adım atıyor. En somut örneği 2021 yılında İstanbul Sözleşmesi'nden bir gece yarısı tek imzayla çıkılmasıdır" dedi. 

Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İsrail, Türkiye'ye saldıracak" sözlerine tepki göstererek, "Kahvehanede biri söylese 'Deli misin' denir" ifadelerini kullandı. 

CHP Grubu, Meclis'te kapalı yapılacak olan İsrail oturumu, ekonomi, kadın cinayetleri gündemiyle toplandı. Toplantıda partililere hitap eden Özgür Özel, konuşmasına Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan için başsağlığı dileyerek başladı. 

"Şiddeti üreten bu düzenin kendisi"

İstanbul'da Semih Çelik'in Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'i katletmesi üstünden iktidara tepki göstererek konuşmasına devam eden Özel, şunları söyledi:

"Çok üzücü olaylara tanıklık ettik. Semih Çelik isimli cani iki kadını, İkbal Uzuner ile Ayşenur Halil'i katletti. Sıla bebek yaşam mücadelesini kaybetti. Bu yılın ilk 9 ayında 295 kadın yaşamdan koparıldı. Kadına şiddet olaylarının bir rastlantı olmadığını hepimiz biliyoruz. Şiddeti üreten bu düzenin kendisidir. İkbal ve Ayşenur'un vahşice katledilmesine rağmen failin özelliklerini öne çıkaran, adeta magazin malzemesi yapılan ifadeler kullanılıyor. Esas sorun şu; bu toplum bu koşullara nasıl geldi? Bu siyasi rejim beyanlarıyla, icraatlarıyla ve rakamlarıyla kadınları eşit görmüyor. Bu iktidar kadınları ve çocuklarımızı koruyamadığı gibi atılmış olumlu adımlardan da geri adım atıyor. En somut örneği 2021 yılında İstanbul Sözleşmesi'nden bir gece yarısı tek imzayla çıkılmasıdır.

"Kadın cinayetleri politik ve siyasi"

Geçmişin domuz bağcıları velveleye başladı. 'İstanbul Sözleşmesi'ne hayır' dediler. Bazı sağcı partilerin de bunu söylemesiyle birlikte Erdoğan oy peşine düştü. Her gün cinayet işlenirken niye işleniyor derseniz Tayyip Bey tek kişili imzayla İstanbul Sözleşmesi'nden çıktı. Katiller dedi ki 'Bak artık şiddet o kadar da herkesin karşı çıktığı bir şey değil, kravatı takarım iyi halde yararlanırım.' Devlet Bey bir mafya lideri için gider ricada bulunur, af çıkar, dönülür, dolaşılır ben de araya karışırım dediler. Bu o kadar politik, o kadar siyasi. Devleti kadının, çocuğun arkasından çekince durum bu olur. 

"İstanbul Sözleşmesi'ne dönelim"

Bütün partilerin kadın kolları başkanlarına çağrıda bulunduk, tek tek ziyaret edecekler. Ama esas olarak tüm siyasi partilerin kadın örgütlerin peşine koşup gelin bu İstanbul Sözleşmesi'ne dönelim diyecekler. Kadın katillerini bir daha gün ışığı görmemek için ne gerekiyorsa biz buradayız, çalışıyoruz.

"Madem hiçbir sözü tutmuyorsun, Hüda-Par'a verdiğin sözü tutma"

Sayın Erdoğan, seçimden önce çok söz verdin. Emekliyi enflasyona ezdirmeyeceğim dedin, inim inim inliyorlar. Asgari ücrete 4 zam dedin, ikinci zammı yapmadın. Diğer taraftan depremzedeye söz vermişsin ne evlerini verdin ne verdiğin sözleri tuttun. Madem hiçbir sözü tutmuyorsun, Hüda-Par'a verdiğin sözü tutma."

"Kahvehanede deseler 'deli misin' denir"

Özel, "İsrail'in sonraki hedefi Türkiye" diyen Erdoğan'a tepki göstererek şöyle devam etti: 

"Kıymetli grubumuz birazdan kapalı oturuma katılacak. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Meclis kürsüsünden dedi ki; 'İsrail'in bir sonraki hedefi Türkiye' bunu deyip dönüp arkanı gidiyorsun, bu o kadar kolay değil. Kapalı oturumda daha net değerlendirmelerde bulunacağız. Bunun akla yatan tarafı yok. Kahvede biri söylese 'Deli misin' denir. Kendi gelmedi. Birazdan iki bakanı gelecek bize bilgilendirme yapacak. Kıbrıs Barış Harekatı'na hareket verildiğinde Meclis acil ve kapalı oturuma çağırıldı. Harekatın fiilen başladığı ilk günün sonunda Meclis bir daha oturuma çağırıldı, bilgilendirildi. muhalefet lideri Demirel, çok açık ve net bilgilendirme yapıldığını ve hükümetin adabına uygun davrandığını söyledi ve yürüdü. Bu toplantının tutanakları 10 yıl açıklanmayacak. İçeride söylenmeyeni gelip burada ifşa ederiz. Kimse İsrail'in ülkeye saldırması gibi yakın veya orta vadeli bir tehdidi görmezken bir yandan da 22 yıl sonra 31 Mart'ta seçim kaybetmişken, ekonomiyi çözemiyorken, vatandaşa yapılan bütün anketlerde birinci sorun ekonomi, ikincisi işsizlik iken, güvenlik sorunu zirvedeyken ülkenin Cumhurbaşkanı, bu şapkayla parti lideri refleksi gösteriyorsa iş başka. O yüzden dedik kapalı oturumda gel anlat, ikna et ve gereğini yapalım. İsrail, Türkiye'ye saldıracak ihtimalini konuşsun vatandaş istiyorlar ama vatandaş bunu konuşmuyor."

"Sığınmacıyı hedef alan bir parti değiliz ama sığınmacı yaratan politikacılara karşıyız"

Özel, Erdoğan'a Suriyeli sığınmacılar geri göndermek için Esad ile görüşme çağrısı yaparak; "Esad genel af ilan etti. Cezaevleri boşaldı, suçlar işlenmemiş sayılıyor. Tam Suriye'ye dönecek zaman. 'Haydi bakalım bunlar memleketine gitsin, fabrikaysa oraya kurulsun ve bizi bundan kurtarın' denmeli. Türkiye'de bulunan geçici sığınmacıların çalışma izinlerinin 3 aydan 3 yıla çıkarılması kararı alınmış. Allah'tan korkun ya... Türkiye'de üç gençten biri işsiz. Bizim evladımızı istihdama katın. Sığınmacıyı hedef alan bir parti değiliz ama sığınmacı yaratan politikacılara ve Tayyip Erdoğan gibi politikacılara karşıyız. Madem orada şartlar olgunlaştı, genel af da çıktı. Bizim yoksulumuz, bizim işsizimiz bize yeter. Erdoğan'ı derhal Esad ile görüşmeye davet ediyorum" dedi. 

Özel'den İmamoğlu'na açılan "ahmak" davasına tepki 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na açılan "ahmak" davasına ilişkin olarak ise Özel, "Aday olursa seçilemesin diye yapıyorlar" ifadelerini kullandı. 

Özel'den Gülşah Durbay hakkında açıklama: Sürekli hastalığını takip eden ben ve eczacı eşim, evladımız

Özel, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay ve hakkında çıkan iddialara ilişkin olarak ise şunları söyledi:

"Beni 31 Mart'taki ortak başarımızdan dolayı cezalandıracaklardı yapamadılar ya o zamandan beri sokaklarda iktidar sesi yükseliyor, parti iktidara gidiyor ya. Gülşah Durbay, Şehzadeler'i merkez ilçeyi cumhuriyet tarihinde hiç kazanmadığımız, muhafazakar kodların güçlü olduğu ilçeyi aslan gibi kazandı. Bu kadar ahlaksızlığa bu kadar kötülüğe, çirkinliğe dayanamıyorum. Bu ilçeyi kazandı. Son hafta bu yalanı yayan hesaplar İYİ Parti Manisa'da ilçeleri alıyor deyip manipülasyon yapıyorlardı. Şimdi döndüler bana saldırmak için Gülşah'ın hastanede yattığı günleri alçak bir oyuna çevirdiler. Çocukluğundan beri bağırsakları rahatsız. Sürekli hastalığını takip eden ben ve eczacı eşimdir. O bizim evladımız. Gülşah kemoterapideyken o haberi yazdırdılar. Gülşah ben açıklayacağım dedi. Gitti, aslanlar gibi derdini herkese anlattı. biz bu iktidarı tüm kötülüğüne rağmen yeneceğiz. bu iktidarı yenerken cesaretimizle, temizliğimizle, onurumuzla yeneceğiz. Nerede o yalanı yayanlar? CHP ahlak dışı iş yapmaz. Benim için vız gelir, tırıs gider. Hem Gülşah'ın hatırı için açıklama yapıyorum. Bu oyuna gelelim diye bekliyorlar. Bir kadın bir yere gelmek için bir erkeğin bir şeyi olmalıdır sanıyorlar."

 

Yorum Yazın

'Seçimle gelen seçimle gider'

AİHM Türkiye'nin Selahattin Demirtaş itirazını reddetti!

İBB veri sızıntısı soruşturmasına Ali Yerlikaya 'zafiyet yok' demiş!

Asgari ücret enflasyon karşısında erimeye devam ediyor

'İktidar ve ittifak olarak bunu gerçekleştireceğiz'

4 Kasım demokrasinin askıya alınma tarihidir!

'Türkiye de riskler genel olarak yukarı yönlü'

Bolvadin Belediyesi'nde müfettişler inceleme başlattı

'Emekli çürük domates seçerken enflasyon kontrol altında diyemezsiniz'

Menzil'de kardeşi kardeşe düşüren miras ne kadar?

Nicolas Maduro'nun günleri sayılı

Merdan Yanardağ'ın tutuklanması hak ihlali

Vatandaşların içi ısınırken dayanışma ruhu da güçleniyor

Konkordato alan firmaların sayısı yüzde 72 yükseldi!

'Adaletin Terazisi Yapay Olmamalı!'

Üretimde yavaşlama 19. aya girdi

'Kıbrıs Türk halkını asla yalnız bırakmayacağız'

'Saçımı 3 aydır yıkamadım'

Enflasyonda hedef 2027'de tek hane

Pasaport, harç ve IMEI kayıt ücretlerine zam

Gıda ve kira problemi için TCMB’nin elinden hiçbir şey gelmez

ENAG, Ekim ayı enflasyonunu yüzde 60,00 olarak açıkladı

Yargıtay'dan işçi haklarını kökten değiştiren karar!

Elif Naz Ertuğrul’dan yeni single

Beşiktaş kongresi mahkemelik oluyor

BKM’nin ihalesiz araç alımı Sayıştay raporunda

Genar Araştırma yine AK Parti'yi birinci çıkardı!

'Helikopteri satın almak mümkünken, bu yapılan soygundur!'

Hak-İş'ten Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na eleştiri

Cemil Acar “ölen çocuğu adına şirket kurdu” iddiası

Yükleniyor

Nicolas Maduro'nun günleri sayılı

Fed, bu sene ikinci kez faiz indirimine gitti

Starmer’ın Ankara ziyaretine casusluk gölgesi

Gazze'de can kaybı 68 bin 527’ye yükseldi

Pentagon'un asker maaşlarını ödeyebilmek için bağış kabul etmesi tartışılıyor

ABD, Venezuela’da savaşa hazırlanıyor!

AB, Rusya'ya karşı 19. yaptırım paketini onayladı

Trump Çin vergisini yüzde 155'e çıkardı

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy cezaevine giriyor

İsrail, bu kez Refah'ı vurdu

'Saçımı 3 aydır yıkamadım'

Sümeyye Aydoğan aşkına bir şans daha verdi

Ece Erken, Kızılcık Şerbeti'ni yerden yere vurdu!

'Bu benim özel hayatımla alakalı bir durum değil'

Demet Şener'in olaylı aşkı yeniden başladı

Nesrin Cavadzade sevgili kriterini açıkladı

Emine Ün'ün dönüşü muhteşem oldu

Jenna Ortega'nın önü ayrı arkası ayrı olay

Cemre Baysel Cannes'ı yıktı geçti!

Melis Sezen’den sürpriz değişim!

Tesla satışları Avrupa’da çakıldı

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE SIFIR HATA DÖNEMİ

Otomobil fiyatları yeniden yükselişe geçebilir

FIAT “Grande Panda” Türkiye’de

YGD “Türkiye’nin En Beğenilen Otomobili”ni Seçiyor

BYD'de Türkiye yatırımını İspanya'ya yapıyor

120 klasik araç, tarihi güzelliklerde yarışacak

Otomobil ithalatına yeni ek vergi

Motosiklet satışları rekor kırdı

Hyundai’nin fabrikasına şok baskın: 475 gözaltı

MHP İl Başkanı'ndan sağlık isyanı

SGK borcu olan emeklilerin maaşından yüzde 25 kesinti yolda

Grip ve Nezleye Yakalanma Riskini Artıyor

Her üç kişiden biri ruhsal bir sorunla mücadele ediyor

Selda Öktem’den Şifalanma Enstitüsü

Diz yıpranmasının en önemli sebebi fazla kilolar!

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü'ne 'makam aracı' soruşturması

'Yakında kalp damar ameliyatı yapacak hekim bulamayabiliriz'

İlaç krizi Meclis'e taşındı!

Sağlıkta yapay zeka hangi seviyede?

Merdan Yanardağ'ın tutuklanması hak ihlali

CHP'den Ekim Ayı Basın Özgürlüğü Raporu

'Cumhuriyet, Özgürlük ve Eşitlik İdeallerinin Simgesidir'

Ebubekir Şahin, koltuğu Mehmet Daniş'e devretti

Aydın'da 4 gazeteci darbedildi

Gazeteciler, bununla tek başına mücadele edemez

TV100 ve Gerçek Gündem'den toplu işten çıkarma

'Karamsarlığa sürükleyen içeriklere müsamaha gösterilmeyecek'

Abdulkadir Çay, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne atandı

'Valiye şemsiye var, gazilere yok' haberine gözaltı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 11 5 3 3 -3 18
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.CORENDON ALANYASPOR 11 3 3 5 0 14
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 11 3 4 4 -2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 11 4 6 1 -8 13
13.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
14.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
16.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4