SAĞLIK
SAĞLIK HaberleriKasaplardan hazır kıyma uyarısı
Ramazan ayıyla birlikte ete olan talep artarken, kasaplar özellikle hazır kıyma konusunda vatandaşları uyardı.
- A-
- A
- A+
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte alım gücünün düşük olmasına karşın ete yönelik talepte bir artış bekleniyor.
Vatandaşın uygun fiyata ete ulaşabilmesini sağlamak amacıyla ramazan ayı boyunca kampanyalar ve indirimler de devreye alındı. Ancak bu kez ‘ucuz kıyma’da hile uyarıları geliyor.
Özellikle hazır kıyma alınmaması gerektiğini dikkat çeken kasaplar ‘Ucuz fiyatlara inanmayın’ çağrısında bulunuyor.
Erzurum'da kasaplık yapan Erdi Çelik, vatandaşları Ramazan ayı vesilesiyle özellikle kıyma alımı noktasında uyardı.
Erzurum'da Kasaplar Odası Başkanlığı'nın Ramazan ayında ete zam yapılmaması yönünde bir karar aldığını ifade eden kasap Erdi Çelik, "Biz de ete zam gelmemesi taraftarındayız. Biz satıcıyız, tabii ki eti daha uygun fiyatta satmak istiyoruz, vatandaşı rahatlatmak istiyoruz. Hatta etin fiyatının düşmesini istiyoruz. İnsanların bu anlamda rahatlamasını, Ramazan'da herkesin et yemesini istiyoruz. Ancak ete rağbet çok fazla olduğu için fiyatında sürekli bir artış oluyor. Ramazan ile birlikte yoğunluk daha da arttı. Kasaplar odasının bize gönderdiği fiyatlar doğrultusunda et satışlarımız devam edecek" şeklinde konuştu.
Hayvan yetiştiricileri ile yaşadıkları problemlerden dolayı et fiyatlarında bir artış olduğuna dikkat çeken Çelik, "Mezbahada, veteriner kontrolünde damgalı olarak kesim yapılıyor. Daha sonrasında sağlık kontrolünden geçtikten sonra, bir gün dinlendikten sonra kasabımıza geliyor. Biz hazırlayıp satışa sunuyoruz. Biz kasaplar olarak ithal et satışı yapmıyoruz. Yerli kesim yapıyoruz. Et Balık Kurumu kasaplara et dağıtıyor. Ama biz zaten yerli kesim tercih ediyoruz" dedi.
Vatandaşları ucuz ve özellikle kıyma konusunda uyaran Kasap Erdi Çelik, sözlerine şöyle devam etti:
"İnsanlarımızın kesinlikle hazır kıyma almamasını tavsiye ediyoruz. Vatandaş kendisi eti görsün. Yani vatandaş görüp alsın. Kesim raporlarımız, veteriner kontrollerimiz, gıda tarımından gelen kontroller, bizde hepsi mevcut raporlu bir şekilde. Damgalı ve Türkiye standartlarına uygun şekilde helal kesim yapılmakta. Et alım yaptığı yerlerden bunları sorsun ve belgelerine baksınlar. Sağlıklı et yemesi için kesinlikle ucuz ete kaçmamalarını tekrardan dile getiriyoruz".
Avrupa'dan Trump'a soğuk duş
Adriana Lima'nın ideal erkek kriteri tartışma yarattı
Kaymakamlık binasındaki silah seslerinin sebebi belli oldu!
Mahkemeden İBB davalarına CHP'liler alınmasın talebi
'AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz'
'Hukuk ve demokrasi düzelmeden ekonomi düzelmez'
'Kısa sürede yüksek kazanç vadedenlere karşı dikkatli olunmalı'
İBB davasında 5. celse başlamadan bitti
İlber Ortaylı son yolculuğuna uğurlanıyor
'İran'a karşı kazanmıyoruz, dünyaya aptal olduğumuzu gösteriyoruz'
Oscar Ödülleri sahiplerini buldu
Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 11 azaldı
'Maddi sıkıntı çekiyoruz'
Kurtardığımız her bir canlının hayatı moral kaynağı
'Türkiye'yi zor günler bekliyor'
Türkiye'de şeriat isteyenler yüzde 10 çıkar mı şüpheliyim
Mine Tozlu dahil 5 kişi gözaltına alındı
DHMİ Daire Başkanı Mehmet Cemil Acar, Aksaray'da yakalandı
'Delilsiz ispat tahminden ibarettir'
'Anlama özürlü herhalde bu arkadaş'
'Bu işin altında hükümetin enkazıyla birlikte Numan Kurtulmuş kalacak'
Yaşar Kaba’nın Araştırma Kitapları Okurla Buluştu
'Ramazan, Birlik ve Kardeşliğin En Güçlü Zamanıdır'
'Ülkemizde milyonlar yoksullukla savaşıyor'
Köpek sahibi olmak, kalp hastalığına bağlı ölüm riskini azaltıyor
'Erdoğan içerideki baskıyı gizlemek için jeopolitik kozunu kullanıyor'
Manavgat Belediyesi'nde gözaltı sayısı 40’a yükseldi
HAKMAR'ın sahibi Zeki Doruk hakkında yeniden tutuklama kararı
3,5 milyon vatandaş faturasını ödeyemediği için kömüre mahkum oldu
Yerli Karea Fit Yollara Çıkıyor!
Yükleniyor





