SAĞLIK
SAĞLIK HaberleriKasaplardan hazır kıyma uyarısı
Ramazan ayıyla birlikte ete olan talep artarken, kasaplar özellikle hazır kıyma konusunda vatandaşları uyardı.
- A-
- A
- A+
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte alım gücünün düşük olmasına karşın ete yönelik talepte bir artış bekleniyor.
Vatandaşın uygun fiyata ete ulaşabilmesini sağlamak amacıyla ramazan ayı boyunca kampanyalar ve indirimler de devreye alındı. Ancak bu kez ‘ucuz kıyma’da hile uyarıları geliyor.
Özellikle hazır kıyma alınmaması gerektiğini dikkat çeken kasaplar ‘Ucuz fiyatlara inanmayın’ çağrısında bulunuyor.
Erzurum'da kasaplık yapan Erdi Çelik, vatandaşları Ramazan ayı vesilesiyle özellikle kıyma alımı noktasında uyardı.
Erzurum'da Kasaplar Odası Başkanlığı'nın Ramazan ayında ete zam yapılmaması yönünde bir karar aldığını ifade eden kasap Erdi Çelik, "Biz de ete zam gelmemesi taraftarındayız. Biz satıcıyız, tabii ki eti daha uygun fiyatta satmak istiyoruz, vatandaşı rahatlatmak istiyoruz. Hatta etin fiyatının düşmesini istiyoruz. İnsanların bu anlamda rahatlamasını, Ramazan'da herkesin et yemesini istiyoruz. Ancak ete rağbet çok fazla olduğu için fiyatında sürekli bir artış oluyor. Ramazan ile birlikte yoğunluk daha da arttı. Kasaplar odasının bize gönderdiği fiyatlar doğrultusunda et satışlarımız devam edecek" şeklinde konuştu.
Hayvan yetiştiricileri ile yaşadıkları problemlerden dolayı et fiyatlarında bir artış olduğuna dikkat çeken Çelik, "Mezbahada, veteriner kontrolünde damgalı olarak kesim yapılıyor. Daha sonrasında sağlık kontrolünden geçtikten sonra, bir gün dinlendikten sonra kasabımıza geliyor. Biz hazırlayıp satışa sunuyoruz. Biz kasaplar olarak ithal et satışı yapmıyoruz. Yerli kesim yapıyoruz. Et Balık Kurumu kasaplara et dağıtıyor. Ama biz zaten yerli kesim tercih ediyoruz" dedi.
Vatandaşları ucuz ve özellikle kıyma konusunda uyaran Kasap Erdi Çelik, sözlerine şöyle devam etti:
"İnsanlarımızın kesinlikle hazır kıyma almamasını tavsiye ediyoruz. Vatandaş kendisi eti görsün. Yani vatandaş görüp alsın. Kesim raporlarımız, veteriner kontrollerimiz, gıda tarımından gelen kontroller, bizde hepsi mevcut raporlu bir şekilde. Damgalı ve Türkiye standartlarına uygun şekilde helal kesim yapılmakta. Et alım yaptığı yerlerden bunları sorsun ve belgelerine baksınlar. Sağlıklı et yemesi için kesinlikle ucuz ete kaçmamalarını tekrardan dile getiriyoruz".
Mahkeme kararına rağmen doktorluk görevine son verildi
'Türkiye ateş çemberinin ortasında'
'Baskıyla ifade verdim, 2 milyon dolar rüşvet istendi'
'Nevruzu bahane eden alçaklar cevabını alacak'
Akın Gürlek'in tapu kayıtlarını inceleyen şüpheli tutuklandı
Belgeleri bana değil AK Parti genel başkanına götürün
İran Türkiye'ye gaz akışını kesti
'Türkiye’de NATO kolordusunun ne işi var?'
135 milyar dolarlık altın rezervi satılacak
'Enflasyonda düşüş başka bahara kaldı'
Gününüzü ekranda değil, doğada geçirin
Siyonist emperyalist şebekesi mukaddes günlerimizi zindana çevirdi
Yenikapı’daki Nevruz kutlamalarına soruşturma
Zübeyde Hanım ilk kez tiyatro sahnesine taşınıyor
Enflasyonun düşeceğini bekleyenlerin oranı 4,7 puan geriledi
Natasa Theodoridou Harbiye Açıkhava Sahnesinde
Motorin 80 lira sınırını aştı
'Çamaşır Sepeti' filmi seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor
'İran'ı doğrudan vurmaya hazırız'
'Andımız'ın okunmasını isteyen veliye 'terör propagandası' suçlaması
Benzin ve motorine yine dev zam
'Tanıklar duruşmada dinlensin'
Fişekhane’de boy gösteren 06 plakaları yakalandı
Kapalıçarşı'da altın satışları durdu
ABD girmeyeceğine söz verdiği bataklığa battı
Murat Ertürk'ün TSK'dan ihraç edilme kararı iptal edildi
Türkiye gıda enflasyonunda dünya 3'üncüsü
Bedelli askerlik ücreti ve ÖTV oranları yükseliyor
Haribo, Rekabet Kurumu’nun radarına girdi
'Keyfi kısıtlamalar yargılamaya duyulan güveni sarsıyor'
Yükleniyor






