Kendimizi sefalete mahkum ettirmeyeceğiz

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, "Biz TÜİK'in sahte enflasyon rakamlarıyla karşımıza gelen Çalışma Bakanı'nın önerdiği zammı da arkasında duran Maliye Bakanı'nın önerdiği zammı da kabul etmiyoruz" dedi.

Kendimizi sefalete mahkum ettirmeyeceğiz
  • A-
  • A
  • A+

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, 8’inci dönem toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin verdiği zam teklifini protesto etmek üzere iş bırakma kararı alarak Anıtpark'tan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yürüdü. Önce Anıtpark’ta, ardından Bakanlık önünde açıklama yapan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Orhan Yıldırım, “Biz iktidarı bir kez daha uyarıyoruz: Sizlere sandıkta bu yetkiyi, memurları, emeklileri açlığa mahkum edin diye vermedik. Sizleri o göreve bizleri daha iyi yaşatacak ekonomik politikalar izleyin diye seçtik. Biz sizin köleniz değiliz” dedi.

Hükümet, ilk toplantının ardından memur ve memur emeklisine 2026 ilk altı ayında yüzde 10, ikinci altı ayında yüzde 6, 2027'in ilk altı ayında yüzde 4 ve ikinci altı ayında yüzde 4 artış teklif etmişti ancak konfederasyonlar teklifi reddetmişti. 2'nci toplantıda Kamu İşveren Heyeti zam teklifine ek olarak memurların taban aylığına bin liralık artış teklif etti. Bu teklifi reddeden konfederasyonlar bugün için iş bırakma ve miting yapma planlarını duyurmuştu. Bunun üzerine Anıtpark'tan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yürüyen Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Bakanlığın zam teklifini protesto etti.

“İnsanca yaşamak istiyoruz”, “Halkız, haklıyız, kazanacağız”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Çetelere değil, emekçiye bütçe” sloganlarının atıldığı protestoda açıklama yapan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Orhan Yıldırım şunları söyledi:

"Elimizde ekmekle geldik çünkü biz bu kavgayı ekmeğimiz için veriyoruz, başka hiçbir talebimiz yok. Evimizde her gün tenceremiz kaynasın, çoluğumuz, çocuğumuz aç kalmasın, ülkemizin ürettiği geliri adil ve hakça paylaşım için bu mücadeleyi yapıyoruz. 23 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarını da uyarıyoruz dedik, ‘bu ülkenin zengilinliği varsa bu zenginlik sadece 3-5 milyon azınlığın değil, 85 milyonun hakkıdır’ dedik."

'TÜİK'İN SAHTE RAKAMLARIYLA KENDİMİZİ SEFALETE MAHKUM ETTİRMEYECEĞİZ'

"Ülkemizde ekonomik kriz var diyor hükümet. Ekonomik krizi biz yaptık demiyor, 'alın terinizden bu krizin zararını alacağız ve faiz lobisine ödeyeceğiz' diyor. Biz faiz lobisine alın terimizden tek bir damla bile yedirmeyeceğiz. Diyorlar ki: TÜİK enflasyonu her ay düşürüyor. 'Peki, neye göre düşürüyor?' diyoruz. İşte açıklamadığı sepet ürünlerinin fiyatlarına göre kendileri kapalı kapılar arkasında ölçüp biçip diyorlar ki enflasyon düşüyor. E o zaman neden kiralar düşmüyor? Neden marketteki fiyatlar düşmüyor? Neden pazardaki sebze meyvenin fiyatı düşmüyor? Neden ulaşım sektöründeki fiyatlar düşmüyor? Sürekli yükseliyor ve bizleri açlığa mahkum ediyor. Biz TÜİK'in sahte enflasyon rakamlarıyla karşımıza gelen Çalışma Bakanı'nın önerdiği zammı da arkasında duran Maliye Bakanı'nın önerdiği zammı da kabul etmiyoruz. TÜİK'in sahte rakamlarıyla bir iki yıl daha asla kendimizi açlığa ve sefalete mahkum ettirmeyeceğiz.

Zannediyorlar ki 5 yıllığına seçildik. Milletimiz devleti bize tapuladı. Biz Türkiye'nin sahibiyiz. Tarlanın da sahibiyiz. Fabrikaların da sahibiyiz. Ne dersek onu yapmak zorundasınız diyorlar. Biz iktidarı bir kez daha uyarıyoruz: Sizlere sandıkta bu yetkiyi, memurları, emeklileri açlığa mahkum edin diye seçmedik. Sizleri o göreve bizleri daha iyi yaşatacak ekonomik politikalar izleyin diye seçtik. Biz sizin köleniz değiliz."

'O KOLTUKLARI BİR AN ÖNCE TERK ETMELİSİNİZ'

"Sınavlarda dereceye girip mülakatlarda elediğiniz gençlerin 'yanmamız mı lazım?' haykırışlarını duymuyorsanız siz artık başka bir ülkenin insanısınız. Eğer siz, sınavları kazanıp mülakatla elediğiniz insanların yerine parayla verdiğiniz sahte diplomalarla olanları atıyorsanız siz başka bir ülkede yaşıyorsunuz demektir. Yangın uçağı almak yerine saraya sırasıyla defalarca uçak alanlar o bir türlü sönmeyen orman yangınlarında birazcık işleri Ürekleri sızlamıyorsa, siz artık başka bir dünyadasınız. 70-80 yaşına gelmiş emekliler aç kaldığı için inşaatlarda bekçilik yaparken düşüp ölüyorsa ve siz bundan vicdanınız sızlamıyorsa siz o koltukları bir an önce terk etmelisiniz. Hapishanede her bir terörist idam mahkumunu affetmeyi bilen Sayın Cumhurbaşkanının şu an içeride olan kanser hastası Murat Çalık'ın annesinin feryadını duymamasını bize kim nasıl açıklayabilir başka türlü?

Artık yeni dönemde bırakın ev almayı, kiralık evlerde oturma hakkımızı bile elimizden almak istiyorlar. Ama en kötüsü de nedir biliyor musunuz dostlar? Gelecek daha mı iyi olacak diye geçmişte hayal ederdim. Şu an hem buradakilere hem etrafınızdakilere bir sorun bakalım. Gelecekte iyi olacak umudu ve hayali kimsenin kaldı mı? Hayalimizi ellerimizden çaldılar. Yazıklar olsun."

'BİZ BU DENKLEMİ KABUL ETMİYORUZ'

"Şimdi Türkiye'nin yıllık bütçesi bu. Ama memurlara Sayın Maliye Bakanı en son ikinci görüşmede lütfedip bu toplu sözleşme için 36 milyar TL'ye ayırmış. Yani 6.5 milyon memur ve memur emeklisine diyor ki bu dönem biz size 6.5 milyar 36 milyar para vereceğiz. Bunu kime nasıl paylaştırırsanız paylaştırın. Emin olunuz, 85 milyona layık gördükleri ekmeğin parçası bu. Biz bu denklemi kabul etmiyoruz. Bu denklemi bozmak için de birleşik kamu iş Federasyonu, o mücadeleci gücüyle sonuna kadar tüm demokratik hakları kullanarak emin olunuz ki bunu söke söke alacağız."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer de şunları kaydetti:

"Kıymetli kamu emekçileri. Sizler bu ülkenin öğretmenisiniz, doktorusunuz, mühendisisiniz, hemşiresisiniz. Yani bu ülkeye emek veren, alınteri verenlersiniz. Peki ne istiyorsunuz? Bir lütuf değil, hakkınız olanı, emeğinizin karşılığını istiyorsunuz. Ama yanıt olarak da her seferinde sizi görmezden gelen sizin Yaşadığınız sıkıntılara uzak bir teklifle karşı karşıya kalıyorsunuz. Aslında iktidarın verdiği bu teklif ben emeğe düşmanım teklifidir. Ben memurum ay sonunu görmesin teklifidir. Bu teklif alın terini emeğin karşılığını görmezden gelen bir tekliftir. Biz bunu kabul etmiyoruz. Her seferinde bu ülkenin büyüdüğünü bu ülkenin Sakındığıyla övünenler memurunu yoksulluğa bile layık göremeyen bir sefalet ücretine mahkum ediyorlar. Biz buna itiraz ediyoruz. Biz bunu kabul etmiyoruz. Ve şimdi yarın verilecek son teklif aslında bugün verilecek tekliften hiçbir farkı olmayacak."

'GELİN MECLİSTE HEP BİRLİKTE TARTIŞALIM'

"Bir çağrıyı da masada bulunan sendikaya yapmak istiyorum: Yarın verilecek teklifte emekçinin, emeklinin karşılığı olmayacak. O nedenle hakeme gitmeyin. Hakem heyetine gitmeyin. Gelin ekim ayında memurun, emekçinin hak ettiği ücreti mecliste hep birlikte tartışalım. Eğer gerçekten memurun hakkını savunduğunuzu iddia ediyorsanız, eğer yandaş olmadığınızı her fırsatta dile getiriyorsanız yarın görelim. Bu ortaoyununa son verin. Emekçinin, memurun, alıp serinin yanında durun. Ve iktidara da bir çağrı. Elbette ki onların saflarını biliyoruz. Onlar hiçbir zaman emekten yana olmadı. Emekçiden yana olmadı. Bunun bu tercihin cevabını da hiç şüphesiz emekçi sandıkta bu iktidara gösterecek. Onlara da çağrımız şu olsun: Onlardan bir medet ummuyoruz. Bir an önce erken seçim yapın. Yönetemediğiniz ekonominin, batırdığınız ekonominin sorumluluğunu daha fazla emekçiden çıkartmayın. Getirin sandığı, alın boyunuzun ölçüsünü."

Yorum Yazın

Iğdır millet bahçesi kiraya verildi

Sigortalı çalışan sayısı 25 milyonu aştı

Selahattin Yılmaz ülküdaşım ve dava arkadaşımdır

'Özgür'üm sana söylüyorum, ittifak ortağım sen anla' diyor

Yumurtadan hamam böceği, depodan bozuk et çıktı

Bize Silivri zindanı yolunda mücadele düştü

'Hiçbir kurumu savunmak zorunda değilsiniz'

Milletin iradesini kimse gasp edip kaçamayacak

'Kılıçdaroğlu 'Seçimi kaybedersem kaybedeyim' dedi'

Okullarda kayıt parası 400 bin liraya kadar çıkabiliyor

Soğan ve patates tarlada kaldı!

Burcu Özberk tarzıyla tam not aldı

Memurlar için yeni zam teklifi: İlk 6 ay için yüzde 11

Hakkımızı almakta kararlıyız

Kendimizi sefalete mahkum ettirmeyeceğiz

Ekonominin bütün ayarlarını bozanlar serbest, hakkını aradığı için tutuklanan Köylü Ahmet

Ersan Gülmez gözaltına alındı

'Nadasa Bırakılmış Sözler' Söyleşileri Başlıyor

Çerçioğlu’nun AK Parti’ye gidişinin gerçek nedeni ortaya çıktı

Kadına Değer Atölyesi İstanbul’da

Eyüpsultan Belediye Başkanı AK Parti'ye katılacak mı?

PTT'den duyanları şok ettirecek hamle!

16 anketin ortalaması alındı!

Kırmızı bültenle aranan 10 suçlu Türkiye'ye getirildi

Bosna Hersek'te 47 İsrailli turistin pasaportu çöpe atıldı

Şarj şirketlerine büyük ceza

Hadise, bir rüşvet iddiasından çok daha fazlası

Yapacağınız en iyi şey, erken seçim sandığını bu milletin önüne getirmek

Rant çetelerinin beli kırılmadan dayanıklı şehirler mümkün değil

Mücahit Birinci AK Parti’de kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi

Yükleniyor

Bosna Hersek'te 47 İsrailli turistin pasaportu çöpe atıldı

İsrail'de Netanyahu'nun Gazze'yi işgal planına karşı genel grev

Trump ve Putin 7 yıl sonra bir arada

ABD Başkanı Trump acil durum ilan etti

Almanya'dan İsrail'e silah ambargosu

Trump-Rusya soruşturması yeniden gündemde

Netanyahu Gazze’yi topyekûn işgal etme kararı aldı

Trump, rakamları beğenmedi istatistik başkanını kovdu

Biz İsrail ya da İran değiliz

New York'ta köpekler artık yasal olarak aile üyesi sayılacak

Burcu Özberk tarzıyla tam not aldı

Aslı Sümen pozlarıyla sosyal medyayı salladı

'Evli oyuncunun tacizine uğradım'

Ebrar Karabakan tatilin tadını çıkarıyor

Pelin Akil bikinisiyle poz verdi!

Zeynep Bastık mankenlere meydan okudu

Özgü Kaya'dan iddialı paylaşımlar

Demet Özdemir üstünü çıkarıp arkasını döndü

Şahin'den havuz kenarında üstsüz poz!

Mine Tugay da soluğu yaz tatilinde aldı

Şarj şirketlerine büyük ceza

Sıfır km olarak aldığı araç kabusu oldu

Ford CEO'sundan BYD'yi endişelendirecek duyuru

BYD, Tarihi Bir Başarıya İmza Attı

Otomobilde ek vergi talep eden bayilere 684 bin TL ceza

Togg fiyatlarına ÖTV zammı

Sigaraya 1 ayda ikinci zam

Türkiye yatırım cazibesini kaybetti...

Akaryakıt ve taşıt vergilerine yeni düzenleme

BYD'nin Manisa'daki fabrikasında hâlâ faaliyet yok

Kadına Değer Atölyesi İstanbul’da

Ücretsiz kanser taramasında 'SMS' dönemi

'Her 10 üründen 6'sında pestisit kalıntısı var'

Antidepresan kullanımı yüzde 67 arttı

Denizli Devlet Hastanesi'nde tavan çöktü

'Esrar yerine kenevir demek durumu masumlaştırmıyor'

Yüzlerce paket küflenmiş tost peyniri bulundu

Türk markalı zeytinyağında kanserojen madde alarmı

Sıcak Çarpması Hayati Tehlike Oluşturabilir!

Kozmetik ürünlerinde astım riski yüzde 47 artıyor

Gazeteciye Saldırıda Bir Tutuklama Daha

Psikeart 'dalya' dedi 

Dijital Sesin Yeni Adresi

Flash Haber TV satışa çıkarıldı

TMSF, Ekotürk'e el koydu

'Yerel Basının Susturulması, Milletin Nefesinin Kesilmesidir'

Fatih Altaylı'nın YouTube kanalına erişim engeli kararı

Yerel Medya Can Çekişiyor

'Eleştiri, teröre yardım sayılmaz'

CHP neye alet edilmek isteniyor?

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 2 2 0 0 6 6
2.Galatasaray 2 2 0 0 6 6
3.Antalyaspor 2 2 0 0 2 6
4.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
5.Göztepe 2 1 0 1 3 4
6.Beşiktaş 1 1 0 0 1 3
7.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
8.Kayserispor 1 0 0 1 0 1
9.İstanbul Başakşehir 1 0 0 1 0 1
10.Alanyaspor 1 0 0 1 0 1
11.Fenerbahçe 1 0 0 1 0 1
12.Rizespor 2 0 1 1 -3 1
13.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
14.Gençlerbirliği 2 0 2 0 -2 0
15.Kocaelispor 2 0 2 0 -2 0
16.Fatih Karagümrük 1 0 1 0 -3 0
17.Eyüpspor 2 0 2 0 -4 0
18.Gazişehir Gaziantep 2 0 2 0 -6 0