DÜNYA
DÜNYA HaberleriKorsika’da haşemayı yasakladılar
Fransa’nın Akdeniz’deki adası Korsika’da, Lecci Belediyesi plajlara haşemayla girmeyi yasaklayan bir karar aldı.
- A-
- A
- A+
Fransız basınında yer alan haberlere göre, Lecci Belediye Başkanı Don Georges Gianni, 7 Ağustos’ta aldığı kararla, kentteki plajlarda tesettürlü mayo giymeyi yasakladı. Kararda, 30 Eylül’e kadar “laikliğe saygı” çerçevesinde uygun kıyafet giymeyenlerin plajlara girmesinin yasaklandığı belirtilirken, dini kıyafetlerin çatışmaya yol açabileceği ileri sürüldü.
Kararda, “Fransa ve ibadet yerleri terör eylemlerinin hedefi olabilirken, dini aidiyet belirten plaj kıyafetleri, kamu düzeninin bozulması riski taşıyabilir ve bu risklerin önlenmesi gerekiyor” ifadelerine yer verildi. Ayrıca, başta Orta Doğu olmak üzere dünya genelinde gerilim ortamının olduğuna dikkat çekildi.
Korsika Valiliği, bu kararın mevzuata uygun olup olmadığını kontrol edecek. Daha önce, Mondelieu-La-Napoule Belediyesi de 15 Haziran-31 Ağustos 2023 tarihleri arasında plajlarda tesettürlü mayoyu yasaklamıştı. Fransız İnsan Hakları Birliği (LDH), bu yasağın iptali için Nice İdari Mahkemesi’ne başvurmuş, ancak mahkeme, belediyenin kararının kamu düzeninin bozulmasını önlemeye yönelik olduğu gerekçesiyle başvuruyu reddetmişti.
LDH, yerel mahkemenin bu kararına itiraz ederek Danıştay’a başvurmuş ve Danıştay, 17 Temmuz 2023’te yayınladığı kararla, kişinin hareket, vicdan ve kişisel özgürlüklerini ciddi şekilde ihlal ettiği gerekçesiyle Mondelieu-La-Napoule plajlarındaki tesettürlü mayo yasağını iptal etmişti.
'Netanyahu terörü bölgesel ve küresel barışı tehdit ediyor'
NATO, ABD olmadan kağıttan kaplan
Emekliler zam talebiyle sokağa indi
Tom Barrack'tan yine skandal sözler
'Dikkat edin sırada Türkiye var'
'Muhalefetin gerçek oyu anketlere yansımıyor'
Muhittin Böcek'ten Akın Gürlek'in 'rüşvet' iddiasına yanıt
Tavuk etine üst üste zam
SGK 36 ilacı daha geri ödeme listesine aldı
Motorinin litre fiyatı 75 TL sınırına dayandı
Takipteki alacaklar 660 milyar liraya dayandı
'Türkiye, yeni bir iktidarı karşılamak üzere doğum sancıları çekiyor'
'Utanç içinde hatırlanacak bir tarih'
'Savaşın sebebi İsrail’dir'
Yeşil erik açılışı 4 bin TL'den yaptı!
Bodrum'a gelenleri kaymakam karşıladı
Ayhan Bora Kaplan'ın avukatı tahliye edildi
'Türkiye Ada'nın tamamının garantörüdür'
İstanbul’da 27 CHP’li başkanın 12’si görevden uzaklaştırıldı
Türkiye kira artışında dünya lideri
'Kazanan ithalatçı, kaybeden çiftçi olur'
'İmamoğlu 1 yıldır hapiste, Avrupa buna sessiz kalmamalı'
MGK’da 3 başkanlık kuruldu
İran’a 'saldırıları derhal durdur' çağrısı
'Donald Trump için 'azil' çanları çalıyor'
Pentagon, İran için 200 milyar dolar bütçe talep etti
Danıştay, MEB’den 'Ramazan Genelgesi' savunması istedi
İki Kardeşin Sıra Dışı ve Mizah Dolu Hikâyesi
'Kahrolsun Amerikan emperyalizmi!'
Vatandaş ekonomiden umutsuz
Yükleniyor






