Tarih: 22.01.2023 21:47

Kuran-ı Kerim provokasyonunda Rusya parmağı

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye ve İsveç arasında krize neden olan aşırı sağcı Rasmus Paludan’ın gösterisi, İsveç’in başkentinde bulunan Türkiye Büyükelçiliği önünde gerçekleşti. Kuran-ı Kerim’i yakan parti lideri, polis korumasıyla eylemini gerçekleştirirken, Paludan’a tepki gösteren insanlar büyükelçiliğin önünde toplandı.

‘PUTİN’İN SİPARİŞİ’ İDDİASI

Dün gerçekleşen skandal olayın yankıları sürerken, Danimarka’da Stram Kurs Partisi’nin lideri olan Rasmus Paludan’ın arkasında Rusya’nın olduğu, son zamanlarda toparlanan Türkiye ve İsveç arasındaki ipleri kopartarak NATO’ya girmesine engel olmak için bu eylemi ‘sipariş ettiği’ söyleniyor.

Danimarka ve İsveç vatandaşı olan Paludan’ın İslam’a yönelik saldırısını gerçekleştirmeden önce ülke polisinden izin aldığı biliniyor. İsveç merkezli SVT’nin haberine göre Paludan’ı bu gösteriye ikna eden ise İsveçli gazeteci Chang Frick.

Nyheter idag haber sitesinin sahibi Frick, polisten alınan gösteri izninin 320 kronluk ücretini ödediğini ve gazeteci olarak haber yapma hakkını kullanacağını ileri sürdü. Gazeteci Chang Frick’in geçmişte Rus hükümeti tarafından finanse edilen uluslararası haber televizyon ağı RT’de çalıştığı biliniyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-DT9JLG88B3