G-XKX1J2WR62

Marka olabilmek için önce kendinizin de bir marka olması gerekir

İstanbul Seyahat Acentaları Tanıtım ve Geliştirme Derneği (İSATAG), "Seyahat Acentalarında Satış Arttırma Yöntemleri ve Markalaşma" konulu bir gelişim etkinliği düzenledi.

Marka olabilmek için önce kendinizin de bir marka olması gerekir

İstanbul Seyahat Acentaları Tanıtım ve Geliştirme Derneği (İSATAG) tarafından 23 Eylül 2024 tarihinde The Marmara Taksim Hotel'de "Seyahat Acentalarında Satış Arttırma Yöntemleri ve Markalaşma" konulu bir gelişim etkinliği düzenlendi. 

İSATAG Başkanı Aylin Özsavaş, "Seyahat Acentalarında Satış Arttırma Yöntemleri ve Markalaşma" konulu gelişim etkinliğinin amacını şu şekilde özetledi: “Seyahat sektörü hızla değişirken, acentelerin bu değişime ayak uydurabilmesi ve sürdürülebilir bir başarı yakalayabilmesi için gerekli olan stratejilere odaklanmaktır. Özellikle dijital dönüşüm, müşteri beklentilerindeki değişimler ve artan rekabet gibi dinamikler, acentelerin geleneksel satış ve pazarlama yöntemlerinin ötesine geçmesini zorunlu kılıyor. Bu çalışmanın amacı, seyahat acentelerinin hem satışlarını artırmalarını sağlayacak hem de marka bilinirliklerini güçlendirecek yenilikçi yöntemler ve stratejiler üzerine farkındalık yaratmak ve sektörde uzun vadeli bir başarı sağlanmasına katkıda bulunmaktır."

İSATAG 2. Başkanı Cüneyt Tansu Demir’in açılış konuşmasında STK’larının önemine vurgu yapmasından sonra oturuma geçildi.

Dr. Ada Beyza Toksoy konuşmasına "Eğer gerçekten iyiseniz, bir markaya ihtiyacınız yoktur; kendinizi satabilirsiniz," diye sözlerine başladı. "Dolayısıyla, tüketicinin gözünde doğru bir marka algısı oluşturmamız gerekiyor. Yaratıcılık çok önemli; yani yaratıcı olmak zorundayız ve özgün olmalıyız. Marka kimliği ve marka imajını sıkça karıştırıyoruz. Oysa, imaj kimliğin bir parçasıdır. Kimlik, bizim parmak izimiz gibidir; değişmez. Kimlik, bizim soyadımız gibidir; kalıcıdır. Ancak imajımız değişebilir. Gelenekselden moderne geçişte olduğu gibi yıllar içinde değişebilir, silinebilir, kaybolabilir, tekrar ortaya çıkabilir. Pandemi, COVID-19 ya da savaşlar imajı değiştirebilir, ama kimlik değişmez. Sağlam bir marka kimliği oluşturmamız gerekiyor, ancak bunu başaramıyoruz. Özellikle turizm sektöründe gelecekteki müşterilerinizi şimdiden kazanmalıyız, dedi. 

The Marmara Otelleri Türkiye Operasyon Direktörü Ata Eremsoy, konuşmasında "Marka algısının, marka olmanın, markayı sürdürebilmenin ve markayı ileriye taşıyabilmenin önemine vurgu yaptı. The Marmara grubunun birçok güçlü marka yarattığını, aile şirketi olmasına rağmen yönetimi profesyonellere bıraktığını ve kültür-sanata da önem verdiklerini ifade etti. Sektör olarak lobi yapamadığımızı, eski SKAL Başkanı olarak derneklerin faaliyetlerini önemsediğini belirtti.

İletişim kanallarınızı artırmanız gerekiyor. Ne kadar çok kişiyle ve mecra ile iletişim kurabilirseniz, o kadar çok veri toplayabilirsiniz. Bugün hepimiz birer veri yöneticisiyiz. Satış, pazarlama ya da hizmet sunan ekip arkadaşlarıma da söylediğim şey şu: İnsan, doğduğundan itibaren veri toplar ve bu verileri kendi süzgecinden geçirir. Günümüzde dikkat süresi 7 saniyeye düştü. Bu süre içinde mesajınızı iletebildiniz, ilettiniz; iletemezseniz fırsatı kaçırırsınız. Mesajın ilk 7 saniyede ulaşması gerekiyor. Teknoloji inanılmaz hızla gelişiyor. Hayat çok hızlanıyor. Örneğin, bir cep telefonu ya da yeni bir araba markasının modeli şu an belki bir buçuk senede, hatta bir seneye düşen bir süreçte yenileniyor. Bu hıza adapte olabilmek için bilgi toplayıp ileriye dönük projeksiyonlar yapabilmek, tek başınıza mümkün değil. Bunu paydaşlarınızla birlikte yapmalısınız. Seyahat acenteleri ve otelciler, daha fazla bilgiye ulaşmak için önemli paydaşlarınız olacaktır. Şunu anlatmaya çalışıyorum: Türkiye içinde kaldığımız sürece büyük bir perspektife ulaşamayacağız, çünkü bize doğru bilgi gelmiyor. Tüm dünyada olduğu gibi 'post-truth' yani yalan haberlerle yönlendiriliyoruz. Amerika’da da Almanya’da da durum böyle; algılarımızı manipüle ederek inanmamızı sağlıyorlar ve ardından bizi bu inanç doğrultusunda sürüklüyorlar. Ancak, elle tutulur gerçekler var. İletişim, sadakat açısından baktığınızda en önemli unsurdur. Misafirleriniz çok sadık olmayabilir, ama siz, sadakati sağlayabildiğiniz sürece kazançlı çıkarsınız. Alışkanlıklar çok hızlı değişiyor. Bu değişime adapte olup kendinizi her yeni duruma uyarlayabilmek çok önemli."diyerek sözlerini tamamladı.

Cem Polatoğlu, sektörün bu tür eğitimlere ihtiyaç duyduğunu belirterek, İSATAG'ın “sürdürülebilirlik, farkındalık ve tanıtım” konularına büyük önem verdiğini ifade ederek sözlerine başladı.

Polatoğlu, etkili ve doğru pazarlama stratejilerinde, net karın %70'inin reklama ayrılması gerektiğini vurguladı ve bu şekilde her markanın büyüyeceğini ifade etti.

Ancak Marka olabilmek için önce kendinizin de bir marka olmanız gerekir. Hata yapmamaya çalışmak, dürüst ve güvenilir bir insan olmak, görünür olmak ve geleneksel değerlere sadık kalmak da oldukça önemlidir. Aksi takdirde, sadece reklam yaparak markanızı yükseltebilirsiniz, ancak 2-3 yıl içinde düşüşe geçersiniz ve bu süreçte paydaşlarınızı da beraberinizde sürüklersiniz. Bu nedenle sürdürülebilirlik büyük önem taşıyor. Markanızı kalıcı kılmak ve uzun vadede başarı elde etmek için yalnızca kısa vadeli kazançlara değil, sürdürülebilir stratejilere odaklanmak gerekiyor.

Polatoğlu, Pazarlama ve tanıtımda en önemli faktörün kadınlar olduğunu söyleyerek konuşmasını sürdürdü. “Tatil kararlarını genellikle kadınlar verir ve tatil seçimlerini onlar yapar. Parayı erkek ödemiş olsa bile, tatille ilgili nihai kararı veren çoğunlukla kadındır. Bu nedenle, pazarlama stratejilerinde kadınların etkisini göz ardı etmemek büyük bir önem taşır.” dedi.

Etkinliğe katılanlar arasında, TFF Temsilciler Kurulu eski Başkanı Gökhan Özsavaş, Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği Başkanı Yavuz Yılmaz, Başkan Yardımcısı Hikmet Aydoğan ve Çiğdem Şener de bulundu.

İSATAG Başkanı Aylin Özsavaş, ülkemizin marka algısının milletlere göre farklılık gösterdiğini belirterek, destinasyon markalarının ülke markasıyla uyumlu hale getirilmesi durumunda turizmde sürdürülebilirlik sağlanabileceğini ifade etti. Ayrıca sadece deniz, kum, güneş algısının ötesine geçmemiz gerektiğini, ülkemizde Kültür turları açısından çok önemli destinasyonların bulunduğunu ve bazı yanlış algıları yıkmamız gerektiğini vurgulayarak, bu konuda herkese büyük sorumluluk düştüğünü söyleyerek toplantı sona erdi.


Salı

17.5 °

Çarşamba

18.8 °

Perşembe

18.1 °

İran'ın Fettah füzeleri Demir Kubbeyi nasıl aştı?

BRICS'in genişlemesini şimdilik istemiyoruz

Filistin meselesi umrumda değil

Hizbullah lideri Nasrallah, İsrail saldırısında öldürüldü

Taliban'dan kot pantolon ve batılı görünme yasağı

Almanya'da sınır dışı kararları artıyor

Suriye'de genel af ilan edildi

Ukrayna bu savaştan galip çıkacak

Mario Draghi’nin AB raporu endişe yarattı

Suriye, Türk-Arap Ekonomi Forumu'na katılmayacak

Melisa Döngel yırtmacını kurdeleler ile kapattı!

Güzel şarkıcının başı sapığıyla dertte

Hepsi’nin efsaneleşmiş şarkısı yeniden hayat buluyor

Kylie Jenner'ın son pozuna yorum yağdı

Zeynep Bastık'ın reklam geliri dudak uçuklattı

Big 5 Türkiye heyecanı başladı!

Meyra, Göçek'te denizin tadını çıkardı

Nurgül Yeşilçay’dan “adalet” göndermesi

Moda sektörüne damga vuran görkemli lansman

Salma Hayek tatil sezonunu kapattı

TFF eski Başkanı Büyükekşi'den yolsuzluk iddialarına yanıt

Yaşamak istiyoruz

Görme Engelliler Satranç Turnuvası Şile'de başladı

Kadın voleybolunun yanında durmaya devam edeceğiz

Murat Sancak Adana Demirspor'u satıyor

Erden Timur FBI tarafından ABD'de sorgulandı

Fenerbahçeli taraftarlardan Ali Koç'a istifa çağrısı

Milli takıma sporcu göndermeyeceğiz!

Katil, cinayetin işlendiği yere ilk gelir

Aslan, Fenerbahçe'yi 1-3 mağlup etti

100 cc ve altı motosikletlerden de MTV alınacak!

Otomotiv satışlarında ağustosta düşüş yaşandı

Çin, Türkiye'nin otomotivdeki ek gümrük vergilerini Dünya Ticaret Örgütü'ne şikayet etti

TÜİK’in taşıt kiralama ihalesini, 32 milyon lira bedelle Mehmet Kaya aldı

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 23,6 azaldı

Maxion Wheels dövme Aalüminyum jantlarını tanıttı

BYD Manisa'da montajdan öteye geçemeyecek

Otomotiv sektöründe binlerce kişi işsiz kalacak

Audi fabrikası işçileri arabaların anahtarlarına el koydu

Otomotiv ihracatı ağustosta 2,7 milyar dolar oldu

Türkiye'de 2025, 2024'ten daha zor geçecek

Fiyat artışları kontrolden çıktı

Türkiye’nin emeklileri 48 ülke arasında 45’inci sırada

Kamu-özel işbirliği projelerine 847 milyar lira gidecek

Emekli baba ile oğlu aynı iş kuyruğunda...

Vatandaşı 2025'te rekor faiz yükü bekliyor

En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesinde olmalı

Maliye, Türkiye'nin vergi yüzsüzlerini açıkladı

2025 yılı bütçesi açıklandı

Sütçü Yusuf Çiftliği konkordato ilan etti

15 İYİ Partili vekil MHP'ye mi geçiyor?

Yalova'da sahte zeytinyağı operasyonu

Türkiye'de 2025, 2024'ten daha zor geçecek

Hep birlikte terörün olmadığı bir ülke inşa edelim

Yeni çözüm süreci yeni iktidarla olur

ABD Mahkemesi'nden Halkbank'ın muafiyet talebine ret

Teröristbaşı Meclis’e gelsin DEM grubunda silah bırakıldığını ilan etsin

'Mustafa' filminin galası Ankara'da yapıldı

Gelir açmazına doğru sürükleniyoruz

Türk devletinin bize verdiği vazifeyi yerine getirdik

Yenidoğandan sonra şimdi de 'stent' çetesi

Fiyat artışları kontrolden çıktı

Politikacılar en sert eleştirileri göğüslemek zorunda

AK Parti’den Pensilvanya’ya ring seferleri düzenleyen siyasetçileri biliyorum

29 Ekim resepsiyonu külliyede gerçekleşecek

Yeşil mutabakat sanayi planı’na tam uyum

Narin Güran'nın katili kim?

Dilan Polat ve kardeşi gözaltına alındı

Gelin Takımı, en iyi hasılatla açılış yapan film oldu

Yenidoğan Çetesi soruşturması Fahrettin Koca'dan gizlendi mi?

İbrahim Kaboğlu İstanbul Barosu'na başkan seçildi

Türkiye’nin emeklileri 48 ülke arasında 45’inci sırada

BBP İl Başkanı, ofisinde tekme tokat adam dövdü!

Şahan Gökbakar’dan muhalefete maymun göndermesi

Çalışan emekli sayısı 2 milyonu aştı

Duygusal şiddet uygulayan eş tam kusurlu

Kılıçdaroğlu'na 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten' soruşturma

Yenidoğan skandalının gerçek sorumlusu Erdoğan

Japonya, Türk vatandaşlarına vize zorunluluğu getirdi

Kamu-özel işbirliği projelerine 847 milyar lira gidecek

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.