Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’nun kamu emekçilerinin haklarını savunmak amacıyla Türkiye genelinde sürdürdüğü eylemlerin dördüncü adresi Samsun oldu. Onur Anıtı önünde düzenlenen basın açıklamasına MYK üyeleri, CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy ve birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.
Konfederasyon Genel Başkanı Orhan Yıldırım, yaptığı açıklamada iktidarın ekonomi politikalarını sert sözlerle eleştirdi. Yıldırım, ülkede yaşanan derin yoksulluğun sorumlusunun uygulanan yanlış ekonomik sistem olduğunu belirterek, “Zengin daha zenginleşirken, yoksul daha da fakirleşiyor. Bu düzeni kabul etmiyoruz” dedi.
Toplu sözleşme sürecine dikkat çeken Yıldırım, “8. Dönem Toplu Sözleşme masasında artık Birleşik Kamu-İş de olacak. Emekçinin hakkının çalınmasına müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu. Mevcut yapının değişmesi için sadece masada değil, sokakta da mücadele edeceklerini belirten Yıldırım, “Oturma eylemi gerekiyorsa oturacağız, sokakları kilitlemek gerekiyorsa kilitleyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanının halktan uzak olduğunu belirten Yıldırım, “Uçaktan halkı izleyerek yönetim olmaz. Cumhurbaşkanı sokağa inecek, halkın sesini dinleyecek. Vatandaşın derdiyle dertlenmeyen, pazarda yere dökülen sebzeleri toplayan halkını görmeyen bir cumhurbaşkanı, halkın cumhurbaşkanı olamaz” dedi.
Yıldırım, emeklilerin yaşadığı mağduriyete de dikkat çekerek, “Bugüne kadar emekliler hiçbir dönemde bu kadar ezilmedi. Çalışan memura verilen seyyanen zammın emekliye yansıtılmaması yasa dışı ve vicdansız bir uygulamadır. Kimseye bu ülkenin tapusu verilmedi. Yetki verildi ama bu yetki halkı ezmek için kullanılmamalı” diye konuştu.
Konfederasyon, mücadelesini sahada ve masada sürdürmeye devam edeceğini vurgularken, haklarını alana kadar geri adım atmayacaklarını bir kez daha duyurdu.
Cumartesi
28.7 °
Pazar
30.2 °
Pazartesi
30.7 °