Tarih: 19.08.2024 18:25

Mülakat sonuçları neden açıklanmadı?

Facebook Twitter Linked-in

2023 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarının açıklanmasının üzerinden bir yıl geçti, 23 Ağustos’ta 2024 KPSS sonuçları açıklanacak ancak sözlü mülakat süreci tıkandı. Mülakatların 9 gün önce sona ermesine rağmen genç adaylar atama haberini henüz alamadı.

Türk Eğitim-Sen, sözleşmeli öğretmen istihdamında sözlü sınav uygulamasına ilişkin yönetmelik değişikliğinin yürütmesinin durdurulması ve iptali için Danıştay’a dava açmıştı.

'DENETLENMESİ İMKANSIZ BİR SINAV ŞEKLİ'

Sendikadan yapılan açıklamada, "Sözlü sınav sisteminin objektif ölçme ve değerlendirme kriterlerine uygun olmayan; her türlü suistimale, ayrımcılığa, adam kayırmacılığa açık, denetlenmesi imkansız bir sınav şekli" olduğu belirtilmişti.

İlgili yönetmeliğe göre sözlü sınav başarı puanı, KPSS puanının yüzde 50'si ile sözlü sınavdan alınan puanın yüzde 50'si alınarak belirlenecek.

Gazeteci Edip Üzen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) mülakat sonuçlarını Danıştay kararının ardından açıklayacağını duyurdu.

Danıştay’ın vereceği karar doğrultusunda yeniden mülakat yapılması gündeme gelecek ya da var olan puanlar değerlendirelecek.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-DT9JLG88B3