Tarih: 07.08.2022 12:31

Müslüman olmayan Kürt'e Türk'e niye insan diyelim?

Facebook Twitter Linked-in

Yavuz Ağıralioğlu'na tepki gösteren Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ise 'Bu kafa İslam öncesi 4000 yıllık Türk tarihini nasıl izah eder? Atatürk düşmanlarında muhakkak bir sakatlık oluyor' diye konuştu.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun sosyal medyada dolaşan bir videosunda Müslüman olmayan Türk ve Kürtlerle ilgili ifadeleri tepkilere neden oldu.

Ağıralioğlu videoda, 'Biz Türk’ün Müslüman olmayanına Türk demiyoruz. Müslüman olmayan Kürt'e Türk'e niye insan diyelim?' cümleleri dikkat çekti.

Twitter'da çok sayıda kullanıcı Ağıralioğlu'na tepki gösterirken, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise 'Bu kafa İslam öncesi 4000 yıllık Türk tarihini nasıl izah eder? Atatürk düşmanlarında muhakkak bir sakatlık oluyor' ifadelerini kullandı.

'Müslüman olmayan Kürt'e Türk'e niye insan diyelim?'

Sosyal medyada dolaşıma giren videoda Ağıralioğlu şu ifadeleri kullandı:

'Biz Türk’ün Müslüman olmayanına Türk demiyoruz. Müslüman olmayan Kürt'e Türk'e niye insan diyelim? Bizim için önemli olan, tarih sahnesinde var olduğumuz günden beri arkasında büyük irademizle durduğumuz şey Allah’a kulluk davamız.

Bu sürecin hiçbir tarafında diniyle, imanıyla, sözüyle, ahlakıyla olmayanlar medeniyetimizi temsil edemezler. Biz kendi Kürt'ümüzü Allah’a, dine inancı olmayan bir cinayet şebekesinin tasarrufuna teslim edemeyiz.

Her türlü siyasi hatayı telafi edebiliriz ama bir cinayet şebekesinin hamiliğine kendi Kürt'ünü kaptıran bir devletin nereye gideceğini şimdiden öngöremeyiz.'

'Atatürk düşmanlarında muhakkak bir sakatlık oluyor'

İYİ Parti'den ayrılarak Zafer Partisi'ni kuran Ümit Özdağ ise Twitter hesabından bu videoyu alıntılayarak şu ifadeleri kullandı:

'Bu kafa İslam öncesi 4000 yıllık Türk tarihini nasıl izah eder? Hristiyan Gökoğuzlar’a ne der? İstiklal Harbi’nde Padişahın yanında yer alan Müslüman Türkler mi Türk’tür yoksa Mustafa Kemal’in yanında yer alan Ortadoks Türkler mi? Atatürk düşmanlarında muhakkak bir sakatlık oluyor.'

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-DT9JLG88B3