GÜNCEL
GÜNCEL HaberleriOGM'den Giresun'a yardım
OGM'den Giresun'a yardım
- A-
- A
- A+
Giresun'da 23 Ağustos'ta meydana gelen, can ve mal kayıplarına neden olan sel felaketinin ardından yaraların sarılması Orman Genel Müdürlüğü öncülüğünde Tarım ve Orman Bakanlığı ve ormancılık sektör temsilcileriyle birlikte başlatılan 'Geçmiş Olsun Giresun' isimli kampanyası içinde toplanan 10 milyon 635 bin TL'nin afetzedelere dağıtımı OGM tarafından yapılmaya başlandı.
Afetzedelere yardım elini uzatan Orman Genel Müdürlüğü, 62 orman köyünde hasar tespit çalışmaları yaptı. Tespit çalışmaları neticesinde; ev müştemilatı ve hayvan zararında 139 hane, yıkılmış ve yıkılacak ev hasarında 97 hane olmak üzere toplam 236 hane tespit edildi. Zararları tespit edilen hanelere OGM ekipleri bugüne kadar 5 milyon TL ORKÖY hibe desteği sağladı.
Giresun İçin Devlet ve Özel Sektör Elele
OGM'nin 5 milyon TL katkıda bulunduğu “Geçmiş Olsun Giresun” yardım kampanyasına Balıkçılık Genel Müdürlüğü 1 milyon 850 bin TL, Devlet Su İşler Genel Müdürlüğü 500 bin TL, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü 335 bin TL gıda çeki, Hayvancılık Genel Müdürlüğü 200 bin TL ve 50 ton kutu süt, Meteoroloji Genel Müdürlüğü 100 bin TL ile katkı sağlarken, ormancılık sektöründe yer alan; Starwood 1 milyon 500 bin TL gıda çeki, Kastamonu Entegre 500 bin TL, Kronospan A.Ş 250 bin TL, MDF Yonga Levha DRN 100 bin TL, Çamsan Parke Firması 100 bin TL, Peli 50 bin TL ve Hayat Kimya 300 bin adet maske yardımında bulundu.
Hazırlanan 30 bin adet yardım çekinin 11.592 adedi afetzedelere ulaştırıldı. Bugüne kadar Espiye ilçesinde 2.450, Dereli ilçesinde 5.712, Merkez ilçede 1.150 ve Tirebolu ilçesinde 2.280 kişiye teslim edilen yardım çeklerinin kalan kısmı için de orman köylüsüne dağıtımı devam ediliyor.
Hane halkının enflasyon tahmini yüzde 49 oldu
İran'a karşı bizi yalnız bıraktınız bunu unutmayacağız
Türkiye'nin ilk yerli zırhlı SUV aracı göreve başladı
54 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı
'Türkiye’nin gri listeye girme riski yok'
'Sporla İç İçe Bir Yaşam Merkezi Kuruyoruz'
Şanlıurfa'da 50 ton bozuk tavuk eti ele geçirildi
MÜSİAD eski Genel Başkanı Ali Bayramoğlu gözaltında
Karadeniz'de Türk tankerine drone isabet etti!
'Taşınmaz beyanı böyle yapılır'
24 ilde IŞİD operasyonu!
Başsavcılık Murat Kapki’nin dilekçesini talep etti
'Hukuk güvenliği açısından alarm veren bir ülkeyiz'
İşsizlik Avrupa'nın 2,4 katına ulaştı
'Riyad bildirisi Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmadı'
NYT dünyanın en güçlü ordusunun çaresizliğini yazdı
Akaryakıtta KDV yüzde 1’e insin, asgari ücret 3 ayda bir güncellensin
Gıda etiketlerinde yanıltıcı ifadelere sıkı denetim
Doğal gaz ve elektriğe zam sinyali
İran, Trump'ın 15 maddelik ateşkes planını reddetti
AK Part ve MHP seçmeninden gelen 'kötüye gidiş' itirafı
Resul Emrah Şahan açıklamıştı, İzni Bakanlık'tan almışlar
Galatasaray'ın eski başkanı Burak Elmas gözaltında
'ABD-İsrail'in İran savaşı felaket bir hata'
'Şirketler kapandı binlerce kişi işsiz kaldı'
Mahkeme kararına rağmen doktorluk görevine son verildi
'Türkiye ateş çemberinin ortasında'
'Baskıyla ifade verdim, 2 milyon dolar rüşvet istendi'
'Nevruzu bahane eden alçaklar cevabını alacak'
Akın Gürlek'in tapu kayıtlarını inceleyen şüpheli tutuklandı
Yükleniyor






