SİYASET
SİYASET HaberleriÖzer’i istismar eden ve kullanan bir yaklaşım içindeler
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, "Bu operasyonda asıl hedef İmamoğlu’dur’ çarpıtması ve propogandası yapılıyor. Başkaları da kendi siyasi ajandaları üzerinden soruşturmayı örselemeye çalışıyor" dedi.
- A-
- A
- A+
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, "Bu operasyonda asıl hedef İmamoğlu’dur’ çarpıtması ve propogandası yapılıyor. Başkaları da kendi siyasi ajandaları üzerinden soruşturmayı örselemeye çalışıyor. Bunun anlamı bazı çevrelerin Ahmet Özer’i istismar eden ve kullanan bir yaklaşım içinde olduğu" ifadelerini kullanarak muhalefete yüklendi.
Sosyal medya platformu X üzerinden paylaşımda bulunan Uçum, tutuklanan Esenyurt Belediye Başkanı Özer hakkında paylaşımda bulundu. Uçum, "Savcıları ve hakimleri görevlerini yaptıkları için tehdit edenler, aşağılamaya çalışanlar büyük bir yanlış içindedir. Ayrıca böyle yapmak ‘kimsenin hakkı da haddi de değildir. Özellikle de bir terör soruşturması üzerinden üretilmeye çalışılan siyasetin kimseye bir faydası yoktur" diye yazdı.
"Ahmet Özer’i istismar eden ve kullanan bir yaklaşım içindeler"
Mehmet Uçum'un "Esenyurt operasyonu üzerinden siyasi mühendislik" başlığını verdiği paylaşımı şöyle:
"Esenyurt Belediye Başkanıyla ilgili yürütülen terör soruşturması üzerinden siyasi tartışmalar öne çıkarılmaya çalışılıyor.
Örneğin ‘Bu operasyonda asıl hedef İmamoğlu’dur’ çarpıtması ve propagandası yapılıyor. Başkaları da kendi siyasi ajandaları üzerinden soruşturmayı örselemeye çalışıyor. Bunun anlamı bazı çevrelerin Ahmet Özer’i istismar eden ve kullanan bir yaklaşım içinde olduğu.
Ahmet Özer’i kendi siyasi ve kişisel ajandaları için istismar edenler, terör operasyonunun hukuksal yönünü de değersizleştirmeye çalışıyor. Aslında mevcut terör soruşturmasına siyasete etkileri üzerinden yüklenme ve bu noktadan İmamoğlu projesine veya başka siyasi/kişisel projelere hız verme çabası siyasetin ve toplumun dinamiklerini göz ardı etmektir.
Siyasetin yükü mahkemelerin ve Cumhuriyet savcılıklarının üzerine yıkılamaz. Binlerce on binlerce soruşturma, kovuşturma ve mahkeme kararı toplumda ve siyasette doğal olarak etki yapar. Bu etkileri doğru değerlendirmek ve uygun tutumlar almak siyasetçinin görevidir, hakimlerin ve savcıların değil.
"Bağımsız ve tarafsız yargı, görevi neyse onu yapar"
Yargı; savcısıyla, hakimiyle, kurumlarıyla kendi işini yapar, siyaseti gözeterek işlem yapmaz ve karar vermez. Yargı, yaptığı işlemlerin aktüel, siyasi tartışmaları ve neyi nasıl etkileyeceğini dikkate alarak hareket etmez. Yargının böyle bir görevi ve ödevi yoktur. Yargı bir işlem yaparken gelecekte siyasete etkisi ne olur diye bakarak da işini yapmaz. Bağımsız ve tarafsız yargı, görevi neyse onu yapar.
Bu nedenle savcıları ve hakimleri görevlerini yaptıkları için tehdit edenler, aşağılamaya çalışanlar büyük bir yanlış içindedir. Ayrıca böyle yapmak ‘kimsenin hakkı da haddi de değildir.’ Yine adli işlemler özellikle de bir terör soruşturması üzerinden üretilmeye çalışılan siyasetin kimseye bir faydası yoktur.
Türkiye Halkı/seçmen bu tip masa başı oyunları çok iyi değerlendiren bir tecrübeye sahiptir. Terör soruşturması ve kovuşturması süreçlerini hukuk ve güvenlik açısından değerlendirmek gerekir. Bunları kendi kişisel ve siyasi ajandası için istismar edenlerin mühendislik planları toplumda karşılık bulmaz.
"Mühendislik siyaseti yapmaya kalkışanlar er geç Türkiye halkına hesap verir"
Hiç unutulmasın Türkiye toplumu teröre karşı her türlü ve her mecrada verilen mücadeleyi, alınan tedbirleri partiler üstü bir yaklaşımla ele alır ve destekler. Bu realiteyi göz ardı edenler ve teröre karşı operasyonları istismar ederek mühendislik siyaseti yapmaya kalkışanlar er geç Türkiye halkına hesap verir.
Son olarak şunu ifade edelim; bu yaşananların 'terörsüz Türkiye' hedefini engellemesi, yavaşlatması söz konusu değildir. Daha da önemlisi tüm bunların Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın ifade ettiği büyük paradigma değişikliğine en ufak bir negatif etkisi olamaz, bunu bekleyenler çok yanılır."
Bodrum'da fiyatlar çakıldı, turist Avrupa'ya kaçıyor
İçişleri Bakanına dert anlatan çiftçiyi apar topar götürdüler
Özgür Özel hakkında yeni soruşturma başlatıldı
'Hodri meydan, gel Uşak'ta seçime gidelim'
Peynire yüzde 600 zam geldi
Hanelerin yüzde 57’sinde çocuk yok
Epstein mankenleri cinsel ilişkiye zorladı
Operatör değişikliği e-Devlet’e taşınacak
Rus uyduları İran için Türkiye'yi gözetliyor
Trump yönetimine karşı 'Krallara Hayır' protestosu
'Savaşı İran kazanıyor'
'On yıllar sürecek çatışmanın zemini hazırlanıyor'
Mutlu Işıksu AK Parti’den istifa etti
'Bilge Lideri ve MHP’yi örseleyecek davranışlardan kaçınmak gerek'
Yüzde 5 harcamayan, NATO'da söz hakkını kaybedecek!
Bahçeli'den İzzet Ulvi Yönter'in istifasına ilişkin ilk açıklama
'Polis kamerasından paparazi çıkaran düşmüşlüğe lanet olsun!'
Erdoğan, BlackRock CEO’su Larry Fink ile görüştü
Asırlık Türk devi Fişek Hırdavat resmen iflas etti
File Market, yüzde 280 kazançla satmış
'Pamuktan teknolojiye uzanan bir ekosistem kurduk'
UEFA Kupası İstanbul’daki Final Öncesinde Görücüye Çıktı!
SANAT VE BASIN EL ELE: ÜSKÜDAR SANATLA BULUŞTU
Uşak Belediye Başkanı gözaltına alındı
Marmaris Belediyesi’ne gece yarısı polis baskını
Şaban Kazdal Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi
Kocaeli’de eğlence mekanına kurşun yağmuru
Mehmet Arı, YSK üyeliğine seçildi
A Milli Takımı Play-off finaline yükseldi
Pestisit oranı en yüksek meyve ve sebzeler
Yükleniyor






