SİYASET
SİYASET HaberleriPartili Cumhurbaşkanlığı diye bir sistem yok
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önümüzdeki genel seçimlerde yeniden aday olmasının mümkün olduğunu söyledi.
- A-
- A
- A+
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önümüzdeki genel seçimlerde yeniden aday olmasının mümkün olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, "7 Mayıs 2028'den önce Meclis'te alınacak kararla Cumhurbaşkanımıza adaylık yolu açılabilir. Erdoğan, Türkiye'nin milli bir değeridir. Böyle bir değerimiz varken, güçlü bir liderimiz varken adaylık imkanının sağlanmasının önemli olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelecek genel seçimlerde yeniden aday olup olamayacağına yönelik tartışmalar sürerken, konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın yeniden nasıl aday olabileceğini anlattı.
"PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI DİYE BİR SİSTEM YOK"
Mehmet Uçum, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi zaten başkanlık sistemi. 1960'tan sonra parti üyeliğine engel konulmuştur. Partili bir cumhurbaşkanı olması zorunluluk değil, imkandır. Partili cumhurbaşkanlığı diye bir sistem yok. Bizim sistemimiz başkanlık sistemidir.
"7 MAYIS 2028'DEN ÖNCE MECLİS'İN ALACAĞI KARARLA ADAYLIK YOLU AÇILABİLİR"
Aday olması mümkün. 7 Mayıs 2028'den önce Meclis'te alınacak kararla Cumhurbaşkanımıza adaylık yolu açılabilir. Erdoğan, Türkiye'nin milli bir değeridir. Böyle bir değerimiz varken, güçlü bir liderimiz varken adaylık imkanının sağlanmasının önemli olduğunu düşünüyorum."
Mehmet Arı, YSK üyeliğine seçildi
A Milli Takımı Play-off finaline yükseldi
Pestisit oranı en yüksek meyve ve sebzeler
'Geçici olarak bazı zorluklar yaşayabiliriz'
Motorine yine 6,10 TL'lik dev zam geliyor
Feti Yıldız'dan dezenformasyon yasası eleştirisi
'Temiz eller operasyonunu, sadece eli tertemiz olanlar yapabilir'
'Çocuk ölümleri milli güvenlik sorunu'
'Türkiye'yi yönetenler acil tedbir almalı'
Kuşadası'nda 23 ülke güzelini ağırlayacak
'Çocuklarımızı korkuyla okula gönderiyoruz'
Hane halkının enflasyon tahmini yüzde 49 oldu
İran'a karşı bizi yalnız bıraktınız bunu unutmayacağız
Türkiye'nin ilk yerli zırhlı SUV aracı göreve başladı
54 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı
'Türkiye’nin gri listeye girme riski yok'
'Sporla İç İçe Bir Yaşam Merkezi Kuruyoruz'
Şanlıurfa'da 50 ton bozuk tavuk eti ele geçirildi
MÜSİAD eski Genel Başkanı Ali Bayramoğlu gözaltında
Karadeniz'de Türk tankerine drone isabet etti!
'Taşınmaz beyanı böyle yapılır'
24 ilde IŞİD operasyonu!
Başsavcılık Murat Kapki’nin dilekçesini talep etti
'Hukuk güvenliği açısından alarm veren bir ülkeyiz'
İşsizlik Avrupa'nın 2,4 katına ulaştı
'Riyad bildirisi Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmadı'
NYT dünyanın en güçlü ordusunun çaresizliğini yazdı
Akaryakıtta KDV yüzde 1’e insin, asgari ücret 3 ayda bir güncellensin
Gıda etiketlerinde yanıltıcı ifadelere sıkı denetim
Doğal gaz ve elektriğe zam sinyali
Yükleniyor






