OTOMOTİV
OTOMOTİV HaberleriPetrol 100 doların altına indi
Petrol 100 doların altına indi
- A-
- A
- A+
Rusya- Ukrayna savaşıyla çalkalanan küresel petrol fiyatları, 5 ay geçmesine rağmen sabit bir dengeye tutunamadı.
Brent petrol, piyasanın hafta ortası gerçekleşecek OPEC+ toplantısını beklemeleriyle beş aydan fazla bir sürenin en düşük kapanışına gerilemesinin ardından yatay seyretti.
ABD ham petrol 94 doların altına gerilerken, Brent petrol 100 doların altında.
Bu Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına büyük indirim beklentisi oluşturudu.
Ancak, dolardaki sürekli artan yükseliş benzin ve motorine dev indirim beklentilerini boşa çıkarıyor.
Merkez Bankasının faiz kararıyla, dolar tekrar 17,95 yükselmiş durumda.
Tüm dünyada, gerileyen petrol fiyatlarından dolayı akaryakıta indirim gelirken, Türkiye'de sürekli artan dolar kuru nedeniyle, akaryakıt fiyatlarına indirim yapılamıyor.
En son 3 hafta önce Brent petrol yine 100 doların altına inmiş, benzin ve motorine dev indirim gelmişti.
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve Rusya dahil müttefikleri, ABD'nin Suudi Arabistan'ı daha fazla üretime çağırmasının ardından Eylül ayı üretim politikasına karar vermek için Çarşamba günü çevrim içi olarak toplanacak.
Geçenlerde ABD Başkanı Joe Biden, ek arz için geçen ay Suudi Arabistan'ı ziyaret etti.
Ham petrol, küresel yavaşlamanın enerji talebini azaltacağı endişeleriyle önceki iki ayda düşüş gördükten sonra Ağustos’u kayıpla açmıştı.
Düşüş, ABD ve Avrupa Birliği'nin Rusya'nın enerji ihracatına bir dizi yaptırım uygulamasına rağmen, Şubat sonunda Moskova'nın Ukrayna'yı işgalinden bu yana elde edilen tüm kazanımları kaybettirdi.
Yatırımcılar, Shell Plc dahil olmak üzere rakiplerin rekor kâr açıklamasının ardından Salı günü BP'nin bilançosuna da bakacak.
Shell İcra Kurulu Başkanı Ben van Beurden geçen hafta yaptığı açıklamada, arzdaki sıkılığın talep üzerindeki risklerden daha ağır basması nedeniyle petrol fiyatlarının düşmekten ziyade yükselme olasılığının daha fazla olduğunu söyledi.
24 ilde IŞİD operasyonu!
Başsavcılık Murat Kapki’nin dilekçesini talep etti
'Hukuk güvenliği açısından alarm veren bir ülkeyiz'
İşsizlik Avrupa'nın 2,4 katına ulaştı
'Riyad bildirisi Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmadı'
NYT dünyanın en güçlü ordusunun çaresizliğini yazdı
Akaryakıtta KDV yüzde 1’e insin, asgari ücret 3 ayda bir güncellensin
Gıda etiketlerinde yanıltıcı ifadelere sıkı denetim
Doğal gaz ve elektriğe zam sinyali
İran, Trump'ın 15 maddelik ateşkes planını reddetti
AK Part ve MHP seçmeninden gelen 'kötüye gidiş' itirafı
Resul Emrah Şahan açıklamıştı, İzni Bakanlık'tan almışlar
Galatasaray'ın eski başkanı Burak Elmas gözaltında
'ABD-İsrail'in İran savaşı felaket bir hata'
'Şirketler kapandı binlerce kişi işsiz kaldı'
Mahkeme kararına rağmen doktorluk görevine son verildi
'Türkiye ateş çemberinin ortasında'
'Baskıyla ifade verdim, 2 milyon dolar rüşvet istendi'
'Nevruzu bahane eden alçaklar cevabını alacak'
Akın Gürlek'in tapu kayıtlarını inceleyen şüpheli tutuklandı
Belgeleri bana değil AK Parti genel başkanına götürün
İran Türkiye'ye gaz akışını kesti
'Türkiye’de NATO kolordusunun ne işi var?'
135 milyar dolarlık altın rezervi satılacak
'Enflasyonda düşüş başka bahara kaldı'
Gününüzü ekranda değil, doğada geçirin
Siyonist emperyalist şebekesi mukaddes günlerimizi zindana çevirdi
Yenikapı’daki Nevruz kutlamalarına soruşturma
Zübeyde Hanım ilk kez tiyatro sahnesine taşınıyor
Enflasyonun düşeceğini bekleyenlerin oranı 4,7 puan geriledi
Yükleniyor






