BELEDİYE
BELEDİYE HaberleriProjeler ve Ödüllerle Dolu Bir Dönem Yaşadık
Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Belediye Başkanı olarak göreve başladığı ilk yılını değerlendirmek ve belediyecilik çalışmalarını kamuoyuna aktarmak amacıyladüzenlenen bilgilendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
- A-
- A
- A+
Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Belediye Başkanı olarak göreve başladığı ilk yılını değerlendirmek ve belediyecilik çalışmalarını kamuoyuna aktarmak amacıyla Çınaraltı Aile Çay Bahçesi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, göreve geldikleri günden itibaren hayata geçirilen projeleri ve yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi. Özellikle işsizlere yönelik İstihdam Masası, kadınlar için Üreten Kadın Pazarı, dar gelirli vatandaşlara yönelik Askıda Fatura, engellilere ücretsiz spor etkinlikleri ve esnaf için düzenlenen Esnaf Buluşması projeleri başta olmak üzere birçok sosyal projeye imza attıklarını vurguladı.

Ayrıca altyapı ve üst yapı çalışmalarını da anlatan Avni Kurt, Halk Ekmek, Kent Müzesi, doğal yaşam alanı, kent lokantası, Kocadere Katı Atık Toplama Merkezi ve ileri biyolojik arıtma tesisi gibi projelerin hayata geçirildiğini belirtti. Önümüzdeki dönemde ise yeni projelerin müjdesini verdi.
Başarılar ve Ödüllerle Dolu Bir Yıl
Başkan Kurt, göreve başladıktan iki hafta sonra kurdukları İstihdam Masası sayesinde, ilçedeki işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması yönünde önemli adımlar attıklarını anlattı. Bu projeyle çok sayıda vatandaşa iş imkânı sağladıklarını ve bu çalışmaların “Kent & Başkan Dergisi” tarafından “Kent &Başkan Ödülü” ile ödüllendirildiğini söyledi.
Kadınların kendi üretimlerini satabilmeleri için kurulan Üreten Kadın Pazarı’nın, Marmara Belediyeler Birliği tarafından verilen Altın Karınca Ödülü’ne layık görüldüğünü belirten Kurt, bu projede 150’den fazla kadının gelir elde ettiğini ve kadınlara destek olmanın kendileri için büyük gurur kaynağı olduğunu dile getirdi.

Sosyal ve Kültürel Faaliyetler
Toplantıda, Askıda Fatura uygulamasıyla ihtiyaç sahiplerinin su faturalarının ödenmesine katkı sağladıklarını anlatan Başkan Kurt, yeni projeleri arasında halk ekmek satış noktalarının kurulduğunu ve önümüzdeki günlerde kent genelinde çeşitli kültürel etkinlikler ve festivaller düzenleneceğini müjdeledi. Ayrıca, 17. Altın Çınar Festivali’nin farklı ve zengin içerikle gerçekleştiğini, çocuklar için sünnet şölenleri ve farkındalık seminerleri düzenlendiğini de sözlerine ekledi.
Alt Yapı ve Çevre Çalışmaları
Yol, kaldırımlar, peyzaj ve aydınlatma çalışmalarına da değinen Kurt, ilçe genelinde asfaltlama ve parke çalışmalarıyla birlikte çevre düzenlemesi ve altyapı projelerine hız verdiklerini belirtti. Elektrik altyapısının yer altına alınması ve kanalizasyon hatlarının yenilenmesi gibi çalışmalarla, yaşam kalitesini artırmaya devam ettiklerini kaydetti.
Gelecek Vizyonu ve Sürdürülebilirlik
Başkan Kurt, ilçenin doğal güzelliklerini koruma ve turizm potansiyelini artırma adına yeni projeler üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Hasanbaba Mesire Alanı’nın geliştirilmesi, halk plajları ve dolgu alanlarının belediyeye tahsisi konularında çalışmaların sürdüğünü aktardı. Ayrıca, kent müzesi ve kardeş şehir projeleriyle Çınarcık’ın kültürel ve uluslararası ilişkilerini güçlendirmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Son olarak, halkın yaşamını kolaylaştırmak ve belediye ile vatandaş arasındaki bağları kuvvetlendirmek adına yürütülen projeleri anlatan Kurt, “Gönüllere yol yapmak” misyonuyla hareket ettiklerini ve yardıma muhtaç insanların hayatlarına dokunmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Başkan Avni Kurt'un açıklamaları, ilçenin gelişimine ve vatandaşların yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik kararlılığını ortaya koydu. Kurt, “Çınarcık, önümüzdeki dönemde de projeleriyle öncü olmaya devam edecek” dedi.
'Taşınmaz beyanı böyle yapılır'
24 ilde IŞİD operasyonu!
Başsavcılık Murat Kapki’nin dilekçesini talep etti
'Hukuk güvenliği açısından alarm veren bir ülkeyiz'
İşsizlik Avrupa'nın 2,4 katına ulaştı
'Riyad bildirisi Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmadı'
NYT dünyanın en güçlü ordusunun çaresizliğini yazdı
Akaryakıtta KDV yüzde 1’e insin, asgari ücret 3 ayda bir güncellensin
Gıda etiketlerinde yanıltıcı ifadelere sıkı denetim
Doğal gaz ve elektriğe zam sinyali
İran, Trump'ın 15 maddelik ateşkes planını reddetti
AK Part ve MHP seçmeninden gelen 'kötüye gidiş' itirafı
Resul Emrah Şahan açıklamıştı, İzni Bakanlık'tan almışlar
Galatasaray'ın eski başkanı Burak Elmas gözaltında
'ABD-İsrail'in İran savaşı felaket bir hata'
'Şirketler kapandı binlerce kişi işsiz kaldı'
Mahkeme kararına rağmen doktorluk görevine son verildi
'Türkiye ateş çemberinin ortasında'
'Baskıyla ifade verdim, 2 milyon dolar rüşvet istendi'
'Nevruzu bahane eden alçaklar cevabını alacak'
Akın Gürlek'in tapu kayıtlarını inceleyen şüpheli tutuklandı
Belgeleri bana değil AK Parti genel başkanına götürün
İran Türkiye'ye gaz akışını kesti
'Türkiye’de NATO kolordusunun ne işi var?'
135 milyar dolarlık altın rezervi satılacak
'Enflasyonda düşüş başka bahara kaldı'
Gününüzü ekranda değil, doğada geçirin
Siyonist emperyalist şebekesi mukaddes günlerimizi zindana çevirdi
Yenikapı’daki Nevruz kutlamalarına soruşturma
Zübeyde Hanım ilk kez tiyatro sahnesine taşınıyor
Yükleniyor






