BELEDİYE
BELEDİYE Haberleri'Ramazan, Birlik ve Kardeşliğin En Güçlü Zamanıdır'
Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Ramazan ayı kapsamında gerçekleştirilen sosyal ve kültürel faaliyetleri değerlendirmek üzere düzenlenen Geleneksel Sahur Daveti’nde gazetecilerle buluştu.
- A-
- A
- A+
Basın Mensuplarıyla Sahur Buluşması
Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Ramazan ayı kapsamında düzenlenen geleneksel sahur programında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Samimi bir atmosferde gerçekleşen buluşmada Ramazan boyunca ilçede gerçekleştirilen sosyal yardımlar, kültürel etkinlikler ve belediye hizmetleri hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.
Programa Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği Başkanı Yavuz Yılmaz, Başkan Vekili Hikmet Aydoğan, Başkan Yardımcısı Süleyman Aydınalp, Yüksek İstişare Kurulu üyeleri İlker Küçüker, Ersoy Dede, Didem Dede, Orhan Saat ve Ersin Çiçek, Magazin Gazetecileri Derneği Başkanı Okan Sarıkaya ile Uluslararası Yazarlar ve Gazeteciler Derneği Başkanı Mevlüt Yüksel de katıldı.

“Birlik ve Beraberlik En Büyük Gücümüz”
Konuşmasında dünya gündemindeki gelişmelere de değinen Başkan Turan, İran’a yönelik saldırıların insanlık ve hukuk açısından kabul edilemez olduğunu belirterek uluslararası hukuk ve insan hakları açısından ciddi bir sorun teşkil ettiğini ifade etti.
Zor zamanlarda toplumun birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini vurgulayan Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan şunları söyledi:
“İçinden geçtiğimiz bu zorlu süreçler bize birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Rabbim ülkemizi, devletimizi ve milletimizi her türlü kötülükten korusun.”

Basınla Güçlü İletişim Vurgusu
Fatih Belediyesi olarak basın mensuplarıyla güçlü bir iletişim kurmaya önem verdiklerini belirten Turan, sahur buluşmasının dostluk ve dayanışma ortamında gerçekleştiğini söyledi.
Bu tür toplantıların farklı mekanlarda daha sık yapılmasını arzu ettiklerini dile getiren Turan, basının toplum adına önemli bir görev üstlendiğini ifade etti.
Ramazan Boyunca Yoğun Sosyal Hizmet
Fatih Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca geniş kapsamlı sosyal hizmetler gerçekleştirdiğini belirten Başkan Turan, ilçede her gün binlerce kişiye iftar verildiğini açıkladı.
Belediyenin Ramazan boyunca yürüttüğü çalışmalar kapsamında:
Her gün yaklaşık 5 bin kişiye iftar yemeği veriliyor.
Çapa, Cerrahpaşa, Vakıf Gureba ve Samatya hastanelerinde iftar dağıtımı yapılıyor.
Belediyeye ait 5 kütüphanede yaklaşık 2 bin 200 öğrenciye iftar veriliyor.
Merkez Kütüphanede her gece yaklaşık 250 öğrenci için sahur sofraları kuruluyor.
Turan, yapılan yardımların gösteriş amacıyla değil, dayanışma ve paylaşma anlayışıyla gerçekleştirildiğini vurguladı.

Topkapı Meydanı Ramazan Etkinlikleriyle Canlandı
Ramazan ayına özel kültürel etkinliklerin de Fatih’te yoğun ilgi gördüğünü belirten Turan, özellikle Topkapı Meydanı’nda düzenlenen programların vatandaşlardan büyük ilgi gördüğünü ifade etti.
Yeni düzenlenen meydanda kurulan iftar çadırları, ışıklandırmalar ve kültürel programlar sayesinde her akşam vatandaşların bir araya geldiğini söyleyen Turan, özellikle çocuklar ve gençler için özel etkinlikler hazırlandığını dile getirdi.
Fetih Haftası Uluslararası Düzeye Taşınacak
Konuşmasında İstanbul’un fethinin yıldönümüne de değinen Turan, 29 Mayıs Fetih Haftası kapsamında uluslararası ölçekte daha kapsamlı etkinlikler düzenlemeyi planladıklarını açıkladı.
Sultanahmet Meydanı, Edirnekapı ve şehrin farklı noktalarında gerçekleştirilecek etkinliklerle İstanbul’un fethinin tarihi ve kültürel öneminin dünyaya anlatılacağını belirten Turan, programlarda sanat, müzik ve dijital etkinliklerin de yer alacağını söyledi.
Programın sonunda konuşan Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışmayı güçlendiren özel bir dönem olduğunu vurgulayarak tüm vatandaşların Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’nı şimdiden tebrik etti.
Hane halkının enflasyon tahmini yüzde 49 oldu
İran'a karşı bizi yalnız bıraktınız bunu unutmayacağız
Türkiye'nin ilk yerli zırhlı SUV aracı göreve başladı
54 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı
'Türkiye’nin gri listeye girme riski yok'
'Sporla İç İçe Bir Yaşam Merkezi Kuruyoruz'
Şanlıurfa'da 50 ton bozuk tavuk eti ele geçirildi
MÜSİAD eski Genel Başkanı Ali Bayramoğlu gözaltında
Karadeniz'de Türk tankerine drone isabet etti!
'Taşınmaz beyanı böyle yapılır'
24 ilde IŞİD operasyonu!
Başsavcılık Murat Kapki’nin dilekçesini talep etti
'Hukuk güvenliği açısından alarm veren bir ülkeyiz'
İşsizlik Avrupa'nın 2,4 katına ulaştı
'Riyad bildirisi Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmadı'
NYT dünyanın en güçlü ordusunun çaresizliğini yazdı
Akaryakıtta KDV yüzde 1’e insin, asgari ücret 3 ayda bir güncellensin
Gıda etiketlerinde yanıltıcı ifadelere sıkı denetim
Doğal gaz ve elektriğe zam sinyali
İran, Trump'ın 15 maddelik ateşkes planını reddetti
AK Part ve MHP seçmeninden gelen 'kötüye gidiş' itirafı
Resul Emrah Şahan açıklamıştı, İzni Bakanlık'tan almışlar
Galatasaray'ın eski başkanı Burak Elmas gözaltında
'ABD-İsrail'in İran savaşı felaket bir hata'
'Şirketler kapandı binlerce kişi işsiz kaldı'
Mahkeme kararına rağmen doktorluk görevine son verildi
'Türkiye ateş çemberinin ortasında'
'Baskıyla ifade verdim, 2 milyon dolar rüşvet istendi'
'Nevruzu bahane eden alçaklar cevabını alacak'
Akın Gürlek'in tapu kayıtlarını inceleyen şüpheli tutuklandı
Yükleniyor






