Tarih: 26.10.2024 20:24

Saadet Partisi'nin İsrail protestosuna polis engeli

Facebook Twitter Linked-in

Saadet Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları, İsrail’in askeri gücüne silah sağladığı bilinen İngiltere merkezli savunma şirketi BAE Systems’in İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nın desteğiyle düzenlenen SAHA EXPO Fuarı’na katılımını protesto etmek için harekete geçti.

BASIN AÇIKLAMASINA POLİS ENGELİ

Partililerin fuar alanında yapmak istediği basın açıklaması polis tarafından engellendi.

Basın açıklamasını okumak isteyen Gençlik Kolları Başkanı Fatih Celalettin Türkmen'in sözü, "Bugün katil İsrail'e en büyük silah ticaretini yapan BAE Systems'i protesto etmek için ve yetkililere akıllarını başlarına almalarını söylemek için gelmiştik" dediği sırada kesildi. Polis, "Yeri burası değil" diyerek basın açıklamasının okunmasına izin vermedi.

'BU KANDAN BİZİ TEMİZLEYİN'

Fatih Celalettin Türkmen, partisinin İstanbul Gençlik Kolları olarak, hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. Türkmen, “Bu ticareti derhal durdurun; bu yaptığınız kardeşlerimizi kana bulamaktır. Elimizde Filistinli kardeşlerimizin kanı var, bizi bu kandan temizleyin.” diyerek İsrail'e destek sağlayan firmaların Türkiye’de ağırlanmasını sert bir dille eleştirdi.

'NEHİRDEN DENİZE ÖZGÜR FİLİSTİN' SLOGANIYLA AYRILDILAR

Açıklamanın yapılmasına engel olunmasının ardından Saadet Partililer, "Nehirden denize özgür Filistin" sloganlarıyla fuar alanından uzaklaştı.

Dün de gazeteci Adem Özköse BAE Systems'in standında şirketi protesto etmiş, konuşmasını sürdürürken standa gelen polislerce gözaltına alınmıştı. Dün fuara katılan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a da "Bakan Bey bir sorum olacaktı. Fuarda BAE Systems'in ne işi var acaba?" diye soran bir kişi korumalar tarafından engellenmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-DT9JLG88B3