802-508-7352

Sadece Kürt'e, Türk’e demokrasi olmaz, Aleviler tam da bu işin ortasında

“Kimi eleştirilerinizi duyduğumuzu bilmenizi isterim. Emin olun ki eleştirileri Özerk Yönetim'e de ilettik. Özerk Yönetim’in demokratik bir Suriye’nin inşası için çaba harcadığını da bilmenizi isterim”

Sadece Kürt

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Alevilere "Aleviler tam da bu işin ortasındadır. Kalbindedir. Çünkü sadece Kürt'e, Türk’e demokrasi olmaz, bu ülkede yaşayan başta Alevi canlar olmak üzere bütün farklı halkların ve inançların eşit yurttaşlık hakkı temelinde yaşayacakları bir demokratik Türkiye’yi ve cumhuriyeti inşa etmek hepimizin boynun borcudur. Bu çağrıyı Alevi canlarımız bu şekilde kabul etsin. Bu şekilde telafi etsin” mesajı gönderdiğini söyledi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Alevi Kültür Derneklerinin genel kurulunda konuştu. Suriye’de HTŞ ve SDG arasındaki anlaşmaya değinen Hatimoğulları, “Kimi eleştirilerinizi duyduğumuzu bilmenizi isterim. Emin olun ki eleştirileri Özerk Yönetim'e de ilettik. Özerk Yönetim’in demokratik bir Suriye’nin inşası için çaba harcadığını da bilmenizi isterim” dedi.

Neşet Ertaş Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen Alevi Kültür Dernekleri’nin 14. Genel Kurulu'nda konuşan Hatimoğulları, Suriye’de Alevilere dönük yaşanan katliamlara tepki gösterdi. IŞİD’in, El Nusra’nın uzantısı olan örgütlerin yaptığı katliamlarla, Lazkiye’de, Hama’da, Humus’ta, Banyas’ta ve birçok Alevi köyünde çok sayıda cana kıyıldığını belirten Hatimoğulları, “Bu katliamları engelleyecek güçlerin seyirci kaldığının da farkındayız. Ama Türkiye’nin dört bir yanında sesimizi yükselttik ve katliama hep birlikte dur dedik. Aynı şekilde Heseke ve Kamışlı'da da Kürt kardeşlerimiz Alevi katliamlarının durdurulması için büyük bir çaba içindeler” dedi.

"Özerk yönetimin çabası demokratik Suriye için"

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi ile HTŞ yönetimi arasında imzalanan anlaşmaya değinen Hatimoğulları, “Kimi eleştirilerinizi duyduğumuzu bilmenizi isterim. Emin olun ki eleştirileri Özerk Yönetim'e de ilettik. Özerk Yönetim’in özellikle imzalamış olduğu 8 maddelik anlaşmanın 1. ve 3. maddesine dikkatinizi çekmek isterim. Özerk Yönetim’in demokratik bir Suriye’nin inşası için çaba harcadığını da bilmenizi isterim. Bugüne kadar IŞİD, El Nusra ve uzantısı örgütlere en güçlü direnişi Kürt halkı ve onlarla dayanışma içinde olan Araplar, Dürziler, Ezîdîler sergilemiştir. IŞİD’in yenilebileceğini tüm dünyaya oradaki mücadeleyle sergilemişlerdir. Bugün Özerk Yönetim’in özellikle üzerinde durduğu konu kadınların özgürlüğü ve eşitliğidir. Yerelden merkeze tüm yönetim kademelerinde yer almalarıdır. Hiçbir insanın dininden, dilinden, ırkından dolayı bir ayrıma maruz kalmadan demokratik bir Suriye’nin inşa edilmesi için bir çaba içinde olunduğunu bilmenizi isterim” ifadelerini kullandı.

İmralı’dan Alevilere yanıt

Abdullah Öcalan’a Alevilerin taleplerini de ilettiklerini ifade eden Hatimoğulları, İmralı’nın “Aleviler tam da bu işin ortasındadır. Kalbindedir. Çünkü sadece Kürt'e, Türk’e demokrasi olmaz, bu ülkede yaşayan başta Alevi canlar olmak üzere bütün farklı halkların ve inançların eşit yurttaşlık hakkı temelinde yaşayacakları bir demokratik Türkiye’yi ve cumhuriyeti inşa etmek hepimizin boynun borcudur. Bu çağrıyı Alevi canlarımız bu şekilde kabul etsin. Bu şekilde telafi etsin” mesajı gönderdiğini söyledi.

Ne oldu?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "terör eylemlerine son vererek lağvedilmesi" çağrısı yaptığı PKK'nın lideri Abdullah Öcalan, aylardır beklenen çağrıyı yaparak, PKK'nın kendini feshetmesi ve tüm grupların silahları bırakması gerektiğini açıkladı. Öcalan'ın çağrısında "Sayın Devlet Bahçeli'nin yaptığı çağrı, Sayın Cumhurbaşkanı'nın ortaya koyduğu iradeyle diğer siyasi partilerin malum çağrıya dönük olumlu yaklaşımlarıyla oluşan bu iklimde silah bırakma çağrısında bulunuyor ve bu çağrının tarihî sorumluluğunu üstleniyorum" ifadeleri yer aldı. Öcalan, "Devlet ve toplumla bütünleşme için kongrenizi toplayın ve karar alın" dedi. 

Öcalan'ın "Barış ve Demokratik Toplum" çağrısına ek olarak gönderdiği "Bu perspektifi ortaya koyarken, şüphesiz, pratikte silahların bırakılması ve PKK'nin kendini feshi, demokratik siyaset ve hukuki boyutun tanınmasını gerektirir" notu da okundu. 

Öcalan'ın, PKK'nın kendini feshetmesi ve tüm grupların silahları bırakması yönündeki açıklamasından sonra, PKK Yürütme Komitesi, Öcalan’ın çağrısına katıldıklarını ve gereklerini yerine getireceklerini belirtti. Komite, Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasını da istedi.

PKK Yürütme Komitesi, 1 Mart'tan itibaren geçerli olmak üzere ateşkes ilan ettiklerini belirterek, saldırı olmadıkça hiçbir silahlı gücün eylem yapmayacağını vurguladı.

 

Bütçedeki açık, Şubat ayında 310 milyar liraya ulaştı

MHP ve Dem Parti ikinci kez görüştü...

Otopark ücreti uçak bileti fiyatlarını solladı!

'Çanakkale Zaferi, Bağımsızlık Mücadelesinin Sembolüdür'

Yasa dışı bahis soruşturmasında yeni gelişme!

Alevi Vakıfları Federasyonu Bilim Ödülleri sahiplerini buldu

Hitit Seramik iflasın pençesinde

Fitre, Fidye ve Zekâtlarınızla Önce Çocuklar İyileşsin

Yürüyerek girdiği hastaneden cesedi çıktı!

THY uçakğında ölüm kalım savaşı!

Hemşirelere Kızılay Mağazası'nda tezgahtarlık yaptırılıyor

Sadece Kürt'e, Türk’e demokrasi olmaz, Aleviler tam da bu işin ortasında

ABD yargısından Trump’ın göçmen planına engel

MHP-DEM Parti görüşmesi öncesinde Bahçeli'den açıklama

Rekabet Kurumu'ndan yayın platformlarına soruşturma

BMW Moto Club Anatolia'nın 15 Mart Çanakkale Gezisi

Bal diye zehir satıyorlar

Marmara Üniversitesi kadın cinayetlerini protesto eden öğrencilere kınama verdi

turkiyeroutes.com yayında!

Ya helalleşeceğiz ya ayrışacağız

Trump, orduya Husileri vurun emri verdi

Türkiye Yüzyılı çocuklarımızın da yüzyılı olacak

Selahattin Demirtaş özgürlüğüne kavuşmalı

Gazetecilerin özgürlüğü kısıtlanmamalı

Gazeteci İsmail Saymaz’ın pasaportuna el konuldu

Gazze’deki 40 Bin Yetim Çocuk İçin Harekete Geçmeliyiz

Otomotiv üretimi şubat ayında yüzde 13,3 azaldı

İstanbul'da 65 yaş üstü nüfus 1,3 milyonu geçti

Marmara yeniden müsilaj tehdidiyle karşı karşıya

Umarız PKK kurucu iradenin çağrısına kulak verir

Yükleniyor

ABD yargısından Trump’ın göçmen planına engel

Trump, orduya Husileri vurun emri verdi

Trump ailesi, kripto para borsası Binance'e ortak olmak istiyor

Gazze’de can kaybı 48 bin 524’e yükseldi

İsrail Suriye'yi bölmekte kararlı!

Başkan Trump'a yine mahkeme freni

Suriye'deki çatışmalarda ölü sayısı bini aştı

Suriye’de Aleviler hedefte, ölü sayısı 250’yi aştı

Mahkemeden Trump’a bir engel daha

Ukrayna'da askeri varlık kabul edilemez

Paris sokaklarında Cemre Baysel rüzgarı

Senegalli futbolcu bana yazdı

Duygu Sarışın'ın derin dekoltesi olay oldu

Simay Barlas Dubai'de güneş banyosu yaptı!

Hande Erçel’in yeni partneri belli oldu

Kim Kardashian şeffaf seçimiyle yine olay oldu

Wanda Nara İstanbul'a geldi

Transparan tarzıyla göz kamaştırdı

Teyana Taylor'un iddialı tarzı olay oldu

Merve Taşkın 'müstehcenlik' suçlamasıyla gözaltına alındı!

Otomotiv üretimi şubat ayında yüzde 13,3 azaldı

Kırmızı et fiyatlarında fark iki katına çıktı

Trafikte parlak beyaz far kullanımı yasaklandı

Ticari araç pazarında son 5 yılın en büyük düşüşü

Akaryakıt Takibinde Yeni Dönem

Mercedes'in 2024'teki karı yüzde 28 düştü

Asgari ücretli Türkiye'de kaç ay çalışarak otomobil satın alabilir?

İkinci el araç fiyatı sıfır aracı geçti

6.5 milyon taşıt için akaryakıtta yeni dönem!

Araç alım-satımında yeni dönem bugün başladı

Fitre, Fidye ve Zekâtlarınızla Önce Çocuklar İyileşsin

Yürüyerek girdiği hastaneden cesedi çıktı!

Bal diye zehir satıyorlar

Türkiye’de her 7 yetişkinden biri kronik böbrek hastası

Futbol ve Tıbbın Buluştuğu Anlamlı Organizasyon

Hekimlik bir meslekten öte bir adanmışlık hikayesi

Yedikule Göğüs Hastanesi’nde 1500 kişilik İftar

Özel hastanelerin SGK'ya yükü yüzde 100 arttı

Aile hekimlikleri Tıp Bayramı'nda iş bırakacak

Ereğli Devlet Hastanesinde sağlık skandalı

'Çanakkale Zaferi, Bağımsızlık Mücadelesinin Sembolüdür'

Rekabet Kurumu'ndan yayın platformlarına soruşturma

Gazeteci İsmail Saymaz’ın pasaportuna el konuldu

CHP'nin kendisi ambulansta

Flash TV, Pozitifbank ve Payfix'e el kondu

Yerelden Ulusala Güçlü Haber Platformu

İBB'den dört gazeteci hakkında suç duyurusu

İmamoğlu’nu destekleyen gazetecilerin çoğu aparat!

Kadın Gazetecilerden Topluma İlham

Ölüm haberi pazartesi günü açıklanacak

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 27 22 0 5 41 71
2.Fenerbahçe 26 19 2 5 40 62
3.Samsunspor 27 15 6 6 14 51
4.Beşiktaş 26 12 6 8 13 44
5.Eyüpspor 27 12 7 8 11 44
6.Gazişehir Gaziantep 26 11 10 5 1 38
7.Göztepe 26 10 9 7 10 37
8.İstanbul Başakşehir 26 10 10 6 4 36
9.Trabzonspor 26 9 9 8 12 35
10.Kasımpaşa 27 8 8 11 -5 35
11.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
12.Antalyaspor 27 9 12 6 -21 33
13.Konyaspor 27 8 12 7 -7 31
14.Alanyaspor 27 8 12 7 -9 31
15.Bodrum FK 27 8 13 6 -9 30
16.Sivasspor 27 7 14 6 -12 27
17.Kayserispor 26 6 11 9 -19 27
18.Hatayspor 26 4 15 7 -17 19
19.Adana Demirspor 26 2 20 4 -35