Sancaktepe'de Ortadağ Erenler Cemevi kültür ve dayanışma etkinliği düzenledi

Sancaktepe Ortadağ Erenler Cemevi Kültür ve Dayanışma Derneği, Mustafa Öncel Kültür Merkezi'inde düzenlediği etkinlikte canlarla bir araya geldi.

Sancaktepe
  • A-
  • A
  • A+

Sancaktepe Ortadağ Erenler Cemevi Kültür ve Dayanışma Derneği, Mustafa Öncel Kültür Merkezi'inde düzenlediği etkinlikte canlarla bir araya geldi. 13 Nisan Pazar Günü düzenlenen etkinlik tatil günü olmasına rağmen büyük ilgi gördü. Ortadağ Ereneler Cemevi Başkanı Yusuf Albayrak, katılan tüm canlara teşekkür etti.

Yoğun katılımın yaşandığı Sancaktepe Ortadağ Erenler Cemevi'nin düzenlediği programda Cemevi ihtiyacını dile getirildi. Alevi kültürünün temel taşları olan hoşgörü, eşitlik, kardeşlik ve yardımlaşma etkinliğin özünü oluşturduğu ifade edildi. Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin'e yer tahsisi konusunda gösterdiği ilgi ve alakaya teşekkür edildi. Konuşmaların ardından davetlilerin heyecanla bekledikleri sanatçılar sırayla sahne aldı. Sanatçılara eşlik eden davetliler, programın sonuna doğru halay çekerek sanatçılara eşlik ettiler.

Etkinlik Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasın ardından, protokol konuşmaları ile devam etti. Ortadağ Erenler Cemevi dedesinin okuduğu duanın ardından Gülay Albayrak Bektaş'ın sunduğu programda Dertli Divani, Ali Ekber Eren, Havvanur, Volkan Yılmazer, Hüseyin Türküdeniz, Nurettin Şahin, Cem Kocabaş, Emre Cankızılakay sahne aldı. Program sonunda coşku tavan yapınca söylenen türkülere davetlilerde eşlik etti.

CEMEVİ YAPILMASI KONUSUNDA PROJE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Kılıç yaptığı konuşmada : " Kıymetli siyasi partilerin il ilçe başkanlari cemevlerinin yönetim kurulları muhtarlarımız meclis üyelerimiz hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Öncelikle bir toplantı sebebiyle Avrupa yakasına geçmek zorunda olan Belediye Başkanımız Sayın Alper Yeğin'in selamlarını ve saygılarını sizlere iletiyorum. Belediye Başkanımız ayrıca şu mesajı bugün burada dayanışma amacıyla toplanmış olan kıymetli canlarımıza iletmemi özellikle istedi." dedi.

Başkan Yardımcısı Hüseyin Kılıç: " Belediyemiz mülkiyetindeki 750 metre² büyüklüğündeki arsanın cemevi yapılması ile ilgili bir problemin olmadığını ancak hem belediyemiz hem de Büyükşehir belediyemiz nezdinde nitelikli fonksiyonlu bir cemevi yapması için proje çalışmalarının devam ettiğini bildirmemi özellikle istedi. Buradan bu bilgiyi de vermek istiyorum" ifadelerinde bulundu.
.
Geçmişten bugüne kadar sevgiyi Barış’ı hoşgörü temsil eden Hacı Bektaş Veli’den Yunus Emre’ye Pir Sultan'a kadar uzanan bu yolu emekle bugünlere getiren ve bugün de geleceğe taşımak için yola çıkmış olan tüm canları saygılarımızı bir kez daha sunmak istiyorum diye konuşmasına devam eden Başkan Yardımcısı Kılıç : "  Anadolu coğrafyası tarihte en fazla iftiraya uğramış en fazla savaşa evsahipliği yapmış bir coğrafya olmasına rağmen bugün bu toprakların bizim için vatan olmasının yegane sebebi geçmişten de miras olarak aldığımız sevgi hoşgörü ve dayanışma kültürüdür çok kültürlü bu toprakların mayasında bu saydığımız değerler vardır bugün bu değerleri yaşatmak için her birimiz elimizden gelen çabayı ortaya koymaya çalışıyoruz. Başta Ortada Erenler Cemevi yöneticileri olmak üzere bu tarihsel mirası ve insanlığın birikimini geleceğe taşıyan emek veren her bir canımızın emeklerine sağlık bugün burada dayanışma için bir araya gelen her bir komşumuzun ayaklarına sağlık hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum Allaha Ismarladık" diye sonlandırdı.

CEMEVİ BAŞKANI YUSUF ALBAYRAK TEŞEKKÜR ETTİ

Sancaktepe Ortadağ Erenler Cemevi Başkanı Yusuf Albayrak yaptığı açıklamada : " Bugün burada, inancımızı yaşatmak, sevgimizi paylaşmak ve dayanışmamızı pekiştirmek için bir araya geldik. Alevi kültürümüzün temel taşları olan hoşgörü, eşitlik, kardeşlik ve yardımlaşma, bu buluşmanın özüdür.

Bu değerler, yüzyıllardır bizi ayakta tutan mirasımızdır. Şimdi ise bu mirası geleceğe taşımanın en somut adımlarından biri olan Cem evi ihtiyacını dile getiriyoruz. Çünkü Cem evimiz sadece ibadet ettiğimiz bir yer değil; aynı zamanda kültürümüzü yaşattığımız, çocuklarımıza yol öğrettiğimiz, bir araya gelip dertleştiğimiz kutsal bir mekandır. Mahallemizde kurulacak Cem evi; farklı kuşakları, aileleri ve bireyleri bir araya getiren bir gönül kapısı olacaktır. Sevinçlerimizi de acılarımızı da paylaşacağımız, bizi biz yapan o değerleri yaşatacağımız bir ocak olacaktır." dedi.

Bugün burada, yetkililerimizin ve halkımızın katılımıyla kurulan bu birlik havasında, deyişlerimiz eşliğinde yankılanan ezgiler, inancımızın, umudumuzun ve bağlılığımızın sesi olacaktır diye açıklamasına devam eden Ortadağ Erenler Cemevi Başkanı Albayrak " Her nefes, kurmak istediğimiz o ortak yaşam alanının ne kadar değerli olduğunu anlatan bir çağrıdır.

Bu anlamlı buluşmada emeği geçen herkese içten teşekkürlerimi sunuyor, inancımız etrafında kenetlenerek daha güzel günler göreceğimize olan inancımı paylaşmak istiyorum.
Hepinize sevgiyle, saygıyla selamlarımı sunuyorum. Sağ olun, var olun!" ifadelerinde bulundu.

KATILIM YOĞUN OLDU

Sancaktepe Ortadağ Erenler Cemevi etkinliğine,Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Kılıç, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Nevzat Çelik, Sancaktepe Belediye Başkan Danışması Ali Duman, Sancaktepe Belediye Meclis Başkan Vekili İlknur Ünlü, Kartal Belediye Başkan Danışmanı Özbey Pekşen, Kartal Belediye Meclis Üyesi Düzgün  Çapar, İBB ve Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi Elif Gamze Öztürk, CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Emre Yılmaz, Yenidoğan Cemevi Başkanı Muharrem Er, Sancaktepe Emek Cemevi Yönetimi, Maltepe Cemevi Başkanı Gülsüm Şenol, Canlar Cemevi Başkanı Kasım Söylemez, Yunus Emre Cemevi Başkanı Erol Koç, Sarıgazi Cemevi Yönetimi,  Sarı Saltık Cemevi Başkanı Necati Erkek, Güvenç Abdal Derneği Başkanı Mehmet Çoban, Hünkar Hacı Bektaş Veli Vakfı Serçeşme Müdürü Hikmet Otlu, Ali Baba Cemevi Dernek Başkanı Fevzi Can, Birlik Cemevi Yönetimi, Çekmeköy Belediyesi Gençlik Meclis Başkanı Baran Öcal,  Fatih Mahallesi Muhtarı Sadık Belkıs, Ak Pınar Mahallesi Muhtarı Gül Özgül, İnönü Mahalle Muhtarı Nilüfer Kantekin, Veysel Karani Mahalle Muhtarı Erdoğan Sayar, Karslılar Köyü Dernek Başkanı Şükrü Turgay, Sivas Zara Karaman Köyü Dernek Başkanı  Celal Doğan, Çaylıca Dernek Başkanı Nurali Bektaş, Sancaktepe Erbaalılar Dernek Başkanı Rıza Can, Ortadağ Erzurum Şenkaya Dernek Başkanı Mürsel Büyük, Zara Taşgöze  Köyü Dernek Başkanı Gülay Albayrak Bektaş ve Yönetimi ile canlar katıldı.

Haber ve Fotoğraflar : Tevfik Erk / İstanbul

Yorum Yazın

Ahıska Türklerinin acısını paylaşıyorum

Otomobil piyasasında yeni kriz endişesi

Türk dizilerinin neden aynı konuyu işledikleri ortaya çıktı

Rus Ordusu Azerbaycan elçiliğini vurdu

Yeni nesil adalet arayışının öne çıkan ismi Enver Mutlu

Kentsel dönüşümÜmraniye'de hız kesmiyor

Ortaköy'de gıda zehirlenmesi bir aileyi yok etti

'Mutsuz bir ülkede ben niye mutlu olayım ki'

22 ilde 'Orkinos' operasyonu, 138 gözaltı

'Kuzey Marmara’da iki deprem bekliyoruz'

Dolar rekor tazeledi

Şehir hastanesine kurayla alınan 12 personelden 5'i aynı soyadı taşıyor

'Türkiye ekonomisi 'sert fren' yapmayacak'

Ekim’de konut satışları geriledi

Ahmet Ağırman, İBB soruşturmasında şüpheli

Investco Holding'in 20 şirketine kayyım atandı

COINO Kripto Varlık Platformu'na kayyım atandı

'Sıkmam bu adamın elini'

Merkez Bankası’nın enflasyon beklentisi yine değişti

Orman Genel Müdürlüğü'ne ait uçak Hırvatistan'da kayboldu

9 bin PKK’lıya ne olacak?

Kıbrıs’ta kalıcı çözüm iki devletle mümkün

İstanbul’da Kadınlara Özel VR Temelli Meme Sağlığı Eğitimi

Türkiye, internetin özgür olmadığı ülkeler arasında yer aldı

'Süreçte ilerleme Erdoğan'ın oyun planına bağlı'

Mitsubishi Türkiye'den çekildi

Red Bull’a rekabet soruşturması

İmamoğlu’nun ikinci X hesabına da erişim engeli getirildi

102 futbolcuya hak mahrumiyeti cezası

'Selahattin Demirtaş bir dakika dahi tutuklu kalmamalı'

Yükleniyor

Rus Ordusu Azerbaycan elçiliğini vurdu

'Çocukla fotoğrafını gönder, beni gülümset'

Donald Trump’a çocuk istismarı suçlaması!

Gazze’de ateşkesden bu yana can kaybı 245’e yükseldi

'Türkiye’nin desteği en net ve en kararlı olandı'

ABD Şam’da askeri üs kuracak

Nicolas Maduro'nun günleri sayılı

Fed, bu sene ikinci kez faiz indirimine gitti

Starmer’ın Ankara ziyaretine casusluk gölgesi

Gazze'de can kaybı 68 bin 527’ye yükseldi

Şevval Şahin fit kalma sırrını verdi!

'Saçımı 3 aydır yıkamadım'

Sümeyye Aydoğan aşkına bir şans daha verdi

Ece Erken, Kızılcık Şerbeti'ni yerden yere vurdu!

'Bu benim özel hayatımla alakalı bir durum değil'

Demet Şener'in olaylı aşkı yeniden başladı

Nesrin Cavadzade sevgili kriterini açıkladı

Emine Ün'ün dönüşü muhteşem oldu

Jenna Ortega'nın önü ayrı arkası ayrı olay

Cemre Baysel Cannes'ı yıktı geçti!

Otomobil piyasasında yeni kriz endişesi

Mitsubishi Türkiye'den çekildi

Zorunlu trafik sigortasına da zam geldi

Tesla satışları Avrupa’da çakıldı

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE SIFIR HATA DÖNEMİ

Otomobil fiyatları yeniden yükselişe geçebilir

FIAT “Grande Panda” Türkiye’de

YGD “Türkiye’nin En Beğenilen Otomobili”ni Seçiyor

BYD'de Türkiye yatırımını İspanya'ya yapıyor

120 klasik araç, tarihi güzelliklerde yarışacak

Şehir hastanesine kurayla alınan 12 personelden 5'i aynı soyadı taşıyor

İstanbul’da Kadınlara Özel VR Temelli Meme Sağlığı Eğitimi

Hava kirliliği ölüm nedenleri arasında üçüncü sırada

Doktorlara reklam içerikli paylaşımlar yasaklandı

Vertigo şikayetiyle gitti, saatlerce MR'da unutuldu

'Her bağış, birden fazla insanın yaşamını kurtarabilir'

MHP İl Başkanı'ndan sağlık isyanı

SGK borcu olan emeklilerin maaşından yüzde 25 kesinti yolda

Grip ve Nezleye Yakalanma Riskini Artıyor

Her üç kişiden biri ruhsal bir sorunla mücadele ediyor

Türkiye, internetin özgür olmadığı ülkeler arasında yer aldı

Gazetecilere yurt dışı çıkış yasağı getirildi

Merdan Yanardağ'ın tutuklanması hak ihlali

CHP'den Ekim Ayı Basın Özgürlüğü Raporu

'Cumhuriyet, Özgürlük ve Eşitlik İdeallerinin Simgesidir'

Ebubekir Şahin, koltuğu Mehmet Daniş'e devretti

Aydın'da 4 gazeteci darbedildi

Gazeteciler, bununla tek başına mücadele edemez

TV100 ve Gerçek Gündem'den toplu işten çıkarma

'Karamsarlığa sürükleyen içeriklere müsamaha gösterilmeyecek'

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7