Sancaktepe'de Ortadağ Erenler Cemevi kültür ve dayanışma etkinliği düzenledi

Sancaktepe Ortadağ Erenler Cemevi Kültür ve Dayanışma Derneği, Mustafa Öncel Kültür Merkezi'inde düzenlediği etkinlikte canlarla bir araya geldi.

Sancaktepe
  • A-
  • A
  • A+

Sancaktepe Ortadağ Erenler Cemevi Kültür ve Dayanışma Derneği, Mustafa Öncel Kültür Merkezi'inde düzenlediği etkinlikte canlarla bir araya geldi. 13 Nisan Pazar Günü düzenlenen etkinlik tatil günü olmasına rağmen büyük ilgi gördü. Ortadağ Ereneler Cemevi Başkanı Yusuf Albayrak, katılan tüm canlara teşekkür etti.

Yoğun katılımın yaşandığı Sancaktepe Ortadağ Erenler Cemevi'nin düzenlediği programda Cemevi ihtiyacını dile getirildi. Alevi kültürünün temel taşları olan hoşgörü, eşitlik, kardeşlik ve yardımlaşma etkinliğin özünü oluşturduğu ifade edildi. Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin'e yer tahsisi konusunda gösterdiği ilgi ve alakaya teşekkür edildi. Konuşmaların ardından davetlilerin heyecanla bekledikleri sanatçılar sırayla sahne aldı. Sanatçılara eşlik eden davetliler, programın sonuna doğru halay çekerek sanatçılara eşlik ettiler.

Etkinlik Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasın ardından, protokol konuşmaları ile devam etti. Ortadağ Erenler Cemevi dedesinin okuduğu duanın ardından Gülay Albayrak Bektaş'ın sunduğu programda Dertli Divani, Ali Ekber Eren, Havvanur, Volkan Yılmazer, Hüseyin Türküdeniz, Nurettin Şahin, Cem Kocabaş, Emre Cankızılakay sahne aldı. Program sonunda coşku tavan yapınca söylenen türkülere davetlilerde eşlik etti.

CEMEVİ YAPILMASI KONUSUNDA PROJE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Kılıç yaptığı konuşmada : " Kıymetli siyasi partilerin il ilçe başkanlari cemevlerinin yönetim kurulları muhtarlarımız meclis üyelerimiz hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Öncelikle bir toplantı sebebiyle Avrupa yakasına geçmek zorunda olan Belediye Başkanımız Sayın Alper Yeğin'in selamlarını ve saygılarını sizlere iletiyorum. Belediye Başkanımız ayrıca şu mesajı bugün burada dayanışma amacıyla toplanmış olan kıymetli canlarımıza iletmemi özellikle istedi." dedi.

Başkan Yardımcısı Hüseyin Kılıç: " Belediyemiz mülkiyetindeki 750 metre² büyüklüğündeki arsanın cemevi yapılması ile ilgili bir problemin olmadığını ancak hem belediyemiz hem de Büyükşehir belediyemiz nezdinde nitelikli fonksiyonlu bir cemevi yapması için proje çalışmalarının devam ettiğini bildirmemi özellikle istedi. Buradan bu bilgiyi de vermek istiyorum" ifadelerinde bulundu.
.
Geçmişten bugüne kadar sevgiyi Barış’ı hoşgörü temsil eden Hacı Bektaş Veli’den Yunus Emre’ye Pir Sultan'a kadar uzanan bu yolu emekle bugünlere getiren ve bugün de geleceğe taşımak için yola çıkmış olan tüm canları saygılarımızı bir kez daha sunmak istiyorum diye konuşmasına devam eden Başkan Yardımcısı Kılıç : "  Anadolu coğrafyası tarihte en fazla iftiraya uğramış en fazla savaşa evsahipliği yapmış bir coğrafya olmasına rağmen bugün bu toprakların bizim için vatan olmasının yegane sebebi geçmişten de miras olarak aldığımız sevgi hoşgörü ve dayanışma kültürüdür çok kültürlü bu toprakların mayasında bu saydığımız değerler vardır bugün bu değerleri yaşatmak için her birimiz elimizden gelen çabayı ortaya koymaya çalışıyoruz. Başta Ortada Erenler Cemevi yöneticileri olmak üzere bu tarihsel mirası ve insanlığın birikimini geleceğe taşıyan emek veren her bir canımızın emeklerine sağlık bugün burada dayanışma için bir araya gelen her bir komşumuzun ayaklarına sağlık hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum Allaha Ismarladık" diye sonlandırdı.

CEMEVİ BAŞKANI YUSUF ALBAYRAK TEŞEKKÜR ETTİ

Sancaktepe Ortadağ Erenler Cemevi Başkanı Yusuf Albayrak yaptığı açıklamada : " Bugün burada, inancımızı yaşatmak, sevgimizi paylaşmak ve dayanışmamızı pekiştirmek için bir araya geldik. Alevi kültürümüzün temel taşları olan hoşgörü, eşitlik, kardeşlik ve yardımlaşma, bu buluşmanın özüdür.

Bu değerler, yüzyıllardır bizi ayakta tutan mirasımızdır. Şimdi ise bu mirası geleceğe taşımanın en somut adımlarından biri olan Cem evi ihtiyacını dile getiriyoruz. Çünkü Cem evimiz sadece ibadet ettiğimiz bir yer değil; aynı zamanda kültürümüzü yaşattığımız, çocuklarımıza yol öğrettiğimiz, bir araya gelip dertleştiğimiz kutsal bir mekandır. Mahallemizde kurulacak Cem evi; farklı kuşakları, aileleri ve bireyleri bir araya getiren bir gönül kapısı olacaktır. Sevinçlerimizi de acılarımızı da paylaşacağımız, bizi biz yapan o değerleri yaşatacağımız bir ocak olacaktır." dedi.

Bugün burada, yetkililerimizin ve halkımızın katılımıyla kurulan bu birlik havasında, deyişlerimiz eşliğinde yankılanan ezgiler, inancımızın, umudumuzun ve bağlılığımızın sesi olacaktır diye açıklamasına devam eden Ortadağ Erenler Cemevi Başkanı Albayrak " Her nefes, kurmak istediğimiz o ortak yaşam alanının ne kadar değerli olduğunu anlatan bir çağrıdır.

Bu anlamlı buluşmada emeği geçen herkese içten teşekkürlerimi sunuyor, inancımız etrafında kenetlenerek daha güzel günler göreceğimize olan inancımı paylaşmak istiyorum.
Hepinize sevgiyle, saygıyla selamlarımı sunuyorum. Sağ olun, var olun!" ifadelerinde bulundu.

KATILIM YOĞUN OLDU

Sancaktepe Ortadağ Erenler Cemevi etkinliğine,Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Kılıç, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Nevzat Çelik, Sancaktepe Belediye Başkan Danışması Ali Duman, Sancaktepe Belediye Meclis Başkan Vekili İlknur Ünlü, Kartal Belediye Başkan Danışmanı Özbey Pekşen, Kartal Belediye Meclis Üyesi Düzgün  Çapar, İBB ve Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi Elif Gamze Öztürk, CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Emre Yılmaz, Yenidoğan Cemevi Başkanı Muharrem Er, Sancaktepe Emek Cemevi Yönetimi, Maltepe Cemevi Başkanı Gülsüm Şenol, Canlar Cemevi Başkanı Kasım Söylemez, Yunus Emre Cemevi Başkanı Erol Koç, Sarıgazi Cemevi Yönetimi,  Sarı Saltık Cemevi Başkanı Necati Erkek, Güvenç Abdal Derneği Başkanı Mehmet Çoban, Hünkar Hacı Bektaş Veli Vakfı Serçeşme Müdürü Hikmet Otlu, Ali Baba Cemevi Dernek Başkanı Fevzi Can, Birlik Cemevi Yönetimi, Çekmeköy Belediyesi Gençlik Meclis Başkanı Baran Öcal,  Fatih Mahallesi Muhtarı Sadık Belkıs, Ak Pınar Mahallesi Muhtarı Gül Özgül, İnönü Mahalle Muhtarı Nilüfer Kantekin, Veysel Karani Mahalle Muhtarı Erdoğan Sayar, Karslılar Köyü Dernek Başkanı Şükrü Turgay, Sivas Zara Karaman Köyü Dernek Başkanı  Celal Doğan, Çaylıca Dernek Başkanı Nurali Bektaş, Sancaktepe Erbaalılar Dernek Başkanı Rıza Can, Ortadağ Erzurum Şenkaya Dernek Başkanı Mürsel Büyük, Zara Taşgöze  Köyü Dernek Başkanı Gülay Albayrak Bektaş ve Yönetimi ile canlar katıldı.

Haber ve Fotoğraflar : Tevfik Erk / İstanbul

Yorum Yazın

'Bence savaş büyük ölçüde bitti'

'Türkiye'ye Sevr'i uygulayacaklar'

'İmamoğlu davası Türkiye siyasetinin geleceğini etkileyebilir'

Halkbank ABD ile anlaştı

İsrail ve ABD Türkiye'yi savaşa çekmek istiyor

'İran uyarımıza rağmen yanlış adımlar atıyor'

Mahkeme heyetini eleştiren Özgür Özel'e jet hızıyla soruşturma!

İmha edilen füze parçaları Gaziantep'e düştü

ABD, Adana’daki başkonsolosluğu kapattı

Mahmut Arıkan'dan Azerbaycan'a 'İran' uyarısı

Hâkim salonu germeye, Ekrem Başkan'ı itibarsızlaştırmaya çalıştı

'Çocuklar yılda 180 iş günü okulda olacak'

Ufuk Bayraktar, 8 Mart yürüyüşünde kadınlara laf atıp olay çıkardı!

'Ekonomide çöküş olabilir, seçimler öne alınabilir'

Cem Özdemir, eyalet başbakanı oldu

Vakıf üniversite hastanelerinde vergi muafiyeti kalkıyor

Köfteden çıkan cam parçaları dişini kırdı, dilini kesti

Kadınlar Günü’nde Klasik Otomobillerle Unutulmaz Yarış

Celal Karatüre ilahiyi paraya çevirdi

'Fenerbahçe'nin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz'

'Yeliz' savaşların sorumlusu 'Atatürk' dedi!

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nden İBB davası raporu

'ABD ile anlaşma istiyorsanız İran'ı vuracaksınız'

Birleşik Arap Emirlikleri İran’a saldırdı

'Diplomasiyi sosyal medyadan yapmıyoruz'

Binlerce dairesi olan Yeşil GYO iflas etti

'Kadına şiddet insanlığa ihanettir'

Ocakbaşında yemeğinden çıkan böcek dudağını ısırdı

'Anayasal haklar idarenin keyfi kararlarıyla kısıtlanamaz!'

'Fatih Terim'e ödemeler yaptım'

Yükleniyor

loading

'Bence savaş büyük ölçüde bitti'

'ABD ile anlaşma istiyorsanız İran'ı vuracaksınız'

Birleşik Arap Emirlikleri İran’a saldırdı

'Diplomasiyi sosyal medyadan yapmıyoruz'

İran savaşı Trump’ı köşeye sıkıştırdı

Amerikan borsaları çöküşe geçti

Kürt gruplardan art arda 'İran'a savaş' ilanı

Trump'ın işi Oval Ofis'te duaya kaldı

Meloni, ABD'nin İran saldırılarına üslerini kapattı

Suriye'den İran'a Azerbaycan kınaması

Yasmin Erbil'den Gülseren Ceylan kararı!

Güzel oyuncudan radikal karar

Derin Talu'dan çok konuşulacak itiraf

'Kalbim sevmeye de, sevilmeye de açık'

Şeyma Subaşı şaşırtmaya devam ediyor

Sydney Sweeney'den yürek hoplatan pozlar!

Sahra Şaş ödül törenine damga vurdu!

Nefise Karatay'ın son hali gündem oldu

'Tramvaya asılmak gibi bana da asılmak yasaktır'

'Her kapı çaldığında polis geldi sanıyordum'

Kadınlar Günü’nde Klasik Otomobillerle Unutulmaz Yarış

Dacia Sandero tahtından indi

'Uzun ömürlü bir kullanım sunuyoruz'

TOGG'un 2025 yılı zararı belli oldu

Fiat Egea'nın üretim ise sona erecek

BYD Türkiye’de 4 modeli birden kaldırdı

İkinci elde yeni dolandırıcılık tuzağı

Çin malı otomobillere talep azaldı

MG’nin HS ve ZS Modelleri Türkiye’de!

Tesla'dan 657 bin TL'lik indirim sürprizi!

Vakıf üniversite hastanelerinde vergi muafiyeti kalkıyor

Ocakbaşında yemeğinden çıkan böcek dudağını ısırdı

Makak Punch ve Güven Arayışı

Yadigar Genç Kanseri Yenmeyi Başardığı Formulü Açıkladı

İşlenmiş gıdaların ultra tehlikeleri

Beyaz ekmek gidiyor, 'tam buğday' geliyor

Harran Üniversitesi Hastanesi'nde rüşvet iddiası

Hastanelerde ilaç operasyonu, 5 gözaltı

Kamu hastanelerinde erişim krizi

Yanlış tercih metabolizmayı yıkıyor…

YGD’den İsrail’e Sert Tepki: Gazetecilik Suç Değildir

'Valiye şemsiye var, gazilere yok' haberine takipsizlik kararı

2025’te 129 basın mensubu öldürüldü

Yalova’nın Marka Değeri İçin Ortak Mesaj

'Mutluyuz, çünkü bu halka yalan söylemedik'

Bürokratın 'özel tuvaletini' yazan gazetecilere dava

Anadolu Medya Çalıştayı Ankara’da Toplandı

AYM, Anadolu Ajansı'nı kusurlu buldu

Ekol TV'ye "kara para aklama" soruşturmasında yeni gelişme

Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden 19 yıl geçti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14