Sandıktan kaçanlar iftiralara sığınıyor

Ekrem İmamoğlu, kendi diplomasını iptal ettirmek için üniversitelere baskı yapıldığını ve kendileriyle hizmette yarışamayanların, sandıktan korktukları için "iftiralara dayalı soruşturmalara" başvurduğunu söyledi.

Sandıktan kaçanlar iftiralara sığınıyor
  • A-
  • A
  • A+

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, cezaevinden Tuzla'da düzenlenen "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitingine seslendi. İmamoğlu'nun, hem kendisine yönelik yürütülen hukuki süreçlere ilişkin iddialarını hem de yerel yönetimdeki başarılarını anlattığı mesajı, okundu.

Mesajında, bir yandan Tuzla'da yapılan hizmetleri anlatırken, diğer yandan da kendi siyasi geleceğini etkilemeye yönelik olduğunu öne sürdüğü hukuki süreçlere sert tepki gösterdi.

"SİYASETTE YARIŞAMAYINCA İFTİRALARA SIĞINIYORLAR"

İmamoğlu, mesajında rakiplerinin kendileriyle hizmette ve sandıkta yarışmaktan çekindiğini belirtti. Bu durumun, "iftiralara dayalı soruşturmalara" neden olduğunu savunan İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Karşılarında, onları her seçimde sandığa gömmüş bir aday olunca, çareyi diploma iptalinde, yalanlara, iftiralara dayalı soruşturmalarda arıyorlar. Devletimizi sahte diploma çeteleri karşısında aciz hale düşürenler, benim usule, hukuka uygun diplomamı iptal ettirmek için üniversiteye, yargıya baskı yapıyorlar, hakimleri değiştirip duruyorlar."

İmamoğlu, hakkında başlatılan soruşturmanın 9 aydır devam ettiğini ve hala bir iddianame hazırlanamadığını belirterek, iddianame geldiğinde tüm iftiraları ve kumpasları "bir bir yüzlerine vuracaklarını" söyledi.

TUZLA'YA YAPILAN HİZMETLERİ ANLATTI

Mesajında, Tuzla'ya yaptıkları hizmetlere de değinen İmamoğlu, 2019'dan bu yana ilçede "çok şeyin değiştiğini" belirtti. Kreşler, Kent Lokantaları, Bölgesel İstihdam Ofisleri ve KİPTAŞ sosyal konut projelerini örnek veren İmamoğlu, "Milletin parasını millete verirseniz... daha önce görülmemiş kadar çok icraat yaparsınız" diyerek, hizmet anlayışlarını vurguladı.

"MİLLİ İRADE HÜKMÜNÜ VERECEK"

İktidarın çarelerinin tükendiğini ve gerçeklerden kaçamayacaklarını belirten İmamoğlu, mesajını şu güçlü ifadelerle tamamladı:

"Sandığı milletten kaçıramayacaklar. Milli irade hükmünü verecek ve hak yerini bulacak... Biz kazanacağız. Durmayacağız, haykıracağız: Herkes için, her yerde; önce adalet, önce hürriyet!... Her şey çok güzel olacak."

İmamoğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Aziz şehir İstanbul’un bir ucundan bir ucuna, Silivri’den Tuzla’ya selam olsun. İstanbul’umuzun kendine has, güzel ilçesi Tuzla’nın güzel insanları, kıymetli hemşerilerim… Güler yüzlü hanımefendilerimiz, kıymetli beyefendilerimiz, sevgili gençler ve güzel çocuklar; merhaba! Tuzla, tam 32 yıl sonra Cumhuriyet Halk Partisi’nin sosyal belediyeciliğine kavuştu, icraatçı ve halkçı kimliğiyle tanıştı. Tuzlalılar, İstanbul’un en genç belediye başkanlarından Eren Ali Başkanımıza yürekten güvendi. Onun enerjisiyle, azmiyle Tuzla’ya canla başla hizmet edeceğine inandı. O da sağ olsun sizlerin güvenini hiç boşa çıkarmadı, çıkarmayacak."

'2019’DAN BU YANA TUZLA’DA ÇOK ŞEY DEĞİŞTİRDİK'

"Biz, 2019’dan bu yana Tuzla’da çok şey değiştirdik. Bu değişimi en çok ve en derinden sizler yaşadınız, sizler hissettiniz. Tuzla’ya kreşler açtık ve okul öncesi eğitim imkanlarına ulaşmada yaşanan büyük adaletsizliği bitirmeye çalıştık. Kreş çağında çocuğu olan annelere iş bulup, çalışabilmeleri için fırsat sunduk. Kent Lokantası açtık ve ağır ekonomik koşullar yüzünden yeterince beslenemeyen, sağlıklı, kaliteli gıdaya bütçesi yetmeyen vatandaşlarımızın yanında olduk. Bölgesel İstihdam Ofisimizi hizmete sunduk. Başta gençler, kadınlar olmak üzere, Tuzlalı hemşerilerimizin işe yerleşmelerine aracılık ettik. KİPTAŞ sosyal konutlarımızla, çok değerli bir konut edinme modelini hayata geçirmeye başladık. Hem de iktidarın bütün engellemelerine rağmen. Tuzla için yaptıklarımızın listesi çok uzun. Çünkü milletin parasını millete verirseniz, bir avuç azınlığa değil, milletin tamamına hizmet ederseniz, daha önce görülmemiş kadar çok icraat yaparsınız, iş üretir, hizmet sunarsınız."

'Karşılarında, onları her seçimde sandığa gömmüş bir aday olunca, çareyi iftiralara dayalı soruşturmalarda arıyorlar'

"Bizimle icraatta, hizmette yarışamadıkları için, sandıkta karşımıza çıkmaya korkuyorlar. O korkuyla bizleri tutsak edip, koltuklarını korumaya uğraşıyorlar. Karşılarında, onları her seçimde sandığa gömmüş bir aday olunca, çareyi diploma iptalinde, yalanlara, iftiralara dayalı soruşturmalarda arıyorlar. Devletimizi sahte diploma çeteleri karşısında aciz hale düşürenler, benim usule, hukuka uygun diplomamı iptal ettirmek için üniversiteye, yargıya baskı yapıyorlar, hakimleri değiştirip duruyorlar. Diplomam hızla iptal edilsin diye üniversiteye yazılar yazıp, baskı yapan savcılık, benim ve arkadaşlarım hakkında, Ekim 2024’te başlattığı soruşturmayı sonuçlandırıp iddianameyi hala hazırlayamadı. Tam 9 aydır aradıklarını bulamadıkları için, ortada iddianame yok. O iddianame önümüze gelecek ve bütün iftiraları, kumpasları, yalanları bir bir yüzlerine vuracağız."

'MİLLİ İRADE HÜKMÜNÜ VERECEK VE HAK YERİNİ BULACAK'

"Ne yapsalar boş. Bu iktidar için çareler tükendi. Gerçeklerden kaçamayacaklar. Sandığı milletten kaçıramayacaklar. Milli irade hükmünü verecek ve hak yerini bulacak. Hiç tükenmeyen umudumuz ve cesaretimizle… Herkesi bir ve eşit gören, iyilik dolu kalplerimizle… Herkes için her yerde adalet ve hürriyet isteyen tertemiz vicdanımızla biz kazanacağız. Durmayacağız, haykıracağız: Herkes için, her yerde; önce adalet, önce hürriyet! Hak yemeyen, hakkını da yedirmeyen milyonlar kazanacak. 86 milyonun birliği, kardeşliği kazanacak. Tek bir fani kişi kaybedecek, ilelebet yaşayacak olan bu aziz millet kazanacak. Her şey çok güzel olacak. Ekrem İmamoğlu. Silivri Zindanı."

Tuzla buluşması, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in konuşmasıyla devam ediyor…"

 

Yorum Yazın

Ebrar Karabakan tatilin tadını çıkarıyor

Kamu bankalarının takipteki kredilerin tutarı bir yılda yüzde 95 arttı

ÜMRANİYE’DE YAZ KUR’AN KURSU KAPANIŞ PROGRAMIYLA TAÇLANDI

'15 Temmuz önlenirdi ama 2.5 saat refleks göstermediler'

Vali Şimşek, kazaların ardından hastaneleri ziyaret etti

Seferberlik ilan edilmeli, e-imza acil durdurulmalı

Devlete ait hiçbir şey güvende değil

Bakan Yardımcısı Sayan, 4 diplomasını birden sildi

Yemek kartı şirketlerine 15.8 milyon TL ceza

Sandıktan kaçanlar iftiralara sığınıyor

Ekonomi kendi haline bırakılsa düzelirdi!

İşçi ücretleri 7 ayda yüzde 40 eridi

Bu sistem değişmeden hiçbir şey düzelmez!

Sahtecilik yapanları devletten jiletle kazıyacağız

Sahte diploma olayı aylar öncesinden biliniyormuş

Yeni anayasa değil, adil yönetim gerekli

İhale çetesi Külliye’de üs kurmuş

Yerel Medya Can Çekişiyor

Gümüşhane’d barınak yakınında ölü köpekler bulundu

Kedi ya da köpek tüyü ölüme yol açar mı ?

Pelin Akil bikinisiyle poz verdi!

Erken seçimin anahtarı sahte diplomada!

'Powerbank'ın yasaklanması yönünde tavsiyede bulunduk

HTS kayıtları tutuklamaya gerekçe olamaz

Trump-Rusya soruşturması yeniden gündemde

Şile Karabeyli Köyü’nde Taş Ocağına Karşı Hukuki Mücadele Başlatıldı

Zincir marketlerde çalışanların oturması yasak, mola yarım

Ekonomik baskı 2025'te şirketleri konkordatoya itti

Türkiye enflasyonda OECD lideri

'Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'

Yükleniyor

Trump-Rusya soruşturması yeniden gündemde

Netanyahu Gazze’yi topyekûn işgal etme kararı aldı

Trump, rakamları beğenmedi istatistik başkanını kovdu

Biz İsrail ya da İran değiliz

New York'ta köpekler artık yasal olarak aile üyesi sayılacak

Brüksel mahkemesinden İsrail'e askeri sevkiyat yasağı

İsrail, Suriye de Cumhurbaşkanlığı sarayı ve genelkurmay binasını vurdu

AB’den İsrail’e yaptırım uyarısı

Trump dünyayı değiştirmek için 'Deli Adam Teorisi'ni kullanıyor

Güney Kore'de vatandaşlara karşılıksız para dağıtılacak

Ebrar Karabakan tatilin tadını çıkarıyor

Pelin Akil bikinisiyle poz verdi!

Zeynep Bastık mankenlere meydan okudu

Özgü Kaya'dan iddialı paylaşımlar

Demet Özdemir üstünü çıkarıp arkasını döndü

Şahin'den havuz kenarında üstsüz poz!

Mine Tugay da soluğu yaz tatilinde aldı

Özgü Kaya sarı bikinisiyle tatilin keyfini çıkarıyor

Bestemsu Özdemir aşkını ilan etti!

Aslı Bekiroğlu plajda dudak dudağa

Otomobilde ek vergi talep eden bayilere 684 bin TL ceza

Togg fiyatlarına ÖTV zammı

Sigaraya 1 ayda ikinci zam

Türkiye yatırım cazibesini kaybetti...

Akaryakıt ve taşıt vergilerine yeni düzenleme

BYD'nin Manisa'daki fabrikasında hâlâ faaliyet yok

TOFAŞ, Bursa fabrikasında üretime ara verecek

Elektrikli araç satışları dizeli geçti

Erdoğan, TOGG T10F’i test etti

Volvo EX30 Türkiye Yollarında

Yüzlerce paket küflenmiş tost peyniri bulundu

Türk markalı zeytinyağında kanserojen madde alarmı

Sıcak Çarpması Hayati Tehlike Oluşturabilir!

Kozmetik ürünlerinde astım riski yüzde 47 artıyor

Enerji içecekleri tehlike saçıyor

Temmuz sıcağında devlet hastanesinde klima skandalı

Uzayan yangın sezonu solunum sağlığımızı da tehdit ediyor

İstanbul'da görünürlüğü artan keneler zararsız

Uzmanlar Diş Sağlığına Karşı Uyarıyor

Yanlış Beslenme Kalp Durmasına Yol Açabilir!

Yerel Medya Can Çekişiyor

'Eleştiri, teröre yardım sayılmaz'

CHP neye alet edilmek isteniyor?

Hakan Kural, Gurme TV’nin Marka Stratejisini Üstleniyor

YGD, ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı bir kahvaltı ile kutladı

'Makam odasına özel tuvalet yaptırdığı' haberini yapan iki gazeteci gözaltına alındı!

Gazze’de gazetecilerden açlık grevi

TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, A takımını yeniledi!

Adalet bir şekilde tecelli eder, kimse dertlenmesin

Erdoğan, TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı’yı aynı göreve atadı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2