BELEDİYE
BELEDİYE HaberleriSarıyer ve Şişli belediyelerine terör sorşturması
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca CHP'li Sarıyer ve Şişli belediyelerine “DHKP-C’ye 2014-2016 yılları arasında ihaleler üzerinden finansman sağladıkları” gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.
- A-
- A
- A+
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca CHP'li Sarıyer ve Şişli belediyelerine “DHKP-C’ye 2014-2016 yılları arasında ihaleler üzerinden finansman sağladıkları” gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda İstanbul’daki 15 ilçe belediyesi ile Samsun, Bursa ve İzmir illerinde toplam 34 adrese yönelik eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyonlarda 32 kişi gözaltına alındı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklaması:
DHKP/C terör örgütü tarafından örgüte ait kurumların ihtiyaçlarını gidermek, örgüt adına yürütülecek faaliyetlere Finansal Destek sağlamak amacıyla İKOM (İhtiyaç Komitesi) kurulduğu,
DHKP/C silahlı terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten ve etkin pişmanlık hükümleri kapsamında ifade veren örgüt mensubu bir şahsın beyanı neticesinde yapılan incelemelerde;
İKOM (İhtiyaç Komitesi) içerisinde faaliyet yürüten Doğan KARATAŞTAN ve Yunus BOLUKOÇ isimli şahısların örgüt adına 2014-2016 yılları arasında Ataşehir, Maltepe, Sarıyer ve Şişli Belediyeleri ile görüşerek örgüt adına Finansal Destek talep ettiği, DHKP/C terör örgütünün işçi yapılanması olan DİH (Devrimci İşçi Hareketi) tarafından Kazova Tekstil isimli firmanın çalışanlarının işten çıkarılmaları ve alacaklarının ödenmemesi üzerine şirketin örgüt tarafından ele geçirildiği ve Kazova isimli tekstil firmasının 2014-2015 yılları arasında Sarıyer ve Şişli Belediyeleri tarafından gerçekleştirilen ihalelere girdiği, ihalelerde çocuklara dağıtılmak üzere kazak ve tişört alımı yapıldığı, söz konusu belediyeler hakkında Mülkiye Müfettişi tarafından yapılan incelemelerde ihalede yolsuzluklar tespit edildiği, kazak ve tişörtlerin ihale şartlarına uyulmadan Kazova Tekstil isimli firmaya verildiği ve piyasa bedelinin üzerinde fiyatlardan alımlar yapıldığı, ürünlerin kim veya kimlere dağıtıldığının belirlenemediği, ayrıca ihale evrakları üzerinde oynama yapıldığına ilişkin tespitlerin bulunduğu dolayısıyla Sarıyer ve Şişli Belediyelerinden ihale yoluyla DHKP/C silahlı terör örgütüne finans sağlandığı anlaşılmıştır.
Yapılan çalışmalarda DHKP/C silahlı terör örgütünün yapılanmalarından olan İKOM içerisinde (2) şahıs, DİH ve Kazova İçerisinde (12) şahıs, Ayrıca 2014-2016 yıllarında örgüte finans sağlayan Ataşehir Belediyesinde (3), Maltepe Belediyesinde (5) Sarıyer Belediyesinde (8) ve Şişli Belediyesinde (8) toplamda (38) şahıs tespit edilmekle 11/03/2025 günü saat:06.00 itibariyle İlimiz Maltepe (4), Kâğıthane (3), Şişli (3), Sarıyer (6), Küçükçekmece (1), Eyüpsultan (1), Sultangazi (1), Pendik (1), Beylikdüzü (1), Bağcılar(1), Kartal (3), Ümraniye (2), Fatih (1), Ataşehir (2), Beykoz (1) olmak üzere (31) adrese, il dışında ise Samsun (1), Bursa (1), İzmir (1) olmak üzere toplam da (34) adrese yönelik eş zamanlı yakalama, gözaltı, arama ve elkoyma icrası (Soruşturma kapsamında 2 şahsın yurtdışında 2 şahsın da cezaevinde tutuklu olduğu tespit edilmiştir) kapsamında bu zamana kadar 32 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır.
Arama işlemleri halen devam etmektedir. Gelişmelerden bilahare bilgi verilecektir.
'Ülkemizde milyonlar yoksullukla savaşıyor'
Köpek sahibi olmak, kalp hastalığına bağlı ölüm riskini azaltıyor
'Erdoğan içerideki baskıyı gizlemek için jeopolitik kozunu kullanıyor'
Manavgat Belediyesi'nde gözaltı sayısı 40’a yükseldi
HAKMAR'ın sahibi Zeki Doruk hakkında yeniden tutuklama kararı
3,5 milyon vatandaş faturasını ödeyemediği için kömüre mahkum oldu
Yerli Karea Fit Yollara Çıkıyor!
'Normalleşme süreci geride kaldı'
'Türk milletinin İran halkı için ettiği dualar moral kaynağı'
HSK’den Yargıtay’a yeni atamalar
Murat Tüzel’den Prof. Dr. İlber Ortaylı İçin Taziye Mesajı
'Bizim en büyük kalkanımız kardeşliğimizdir'
Aslıhan Karalar yangının çıkış sebebini açıkladı
Yağmur Yüksel'in son hali olay oldu
'İstiklal Marşı’nın Arapça okunması sapkınlıktır'
İflas eden Yeşil GYO’ya kayyum atandı
'Her türlü tehdide karşı hazırlıklıyız'
Ali Koç, İmam Hatip öğrencilerine iftar verdi
Irak'ta Bağdat havalimanına İHA saldırısı
Bu pazar seçim olsa hangi parti ne kadar oy alır
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
'Kanal İstanbul birincil önceliğimiz değil'
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı
Cumartesi motorine ve benzine yeniden dev zam
'Kanunsuz emre uyarak silah almak suçtur'
Türkiye Enflasyonda OECD’den koptu
'Bir ayda 195 bin 576 kişi daha işsiz kaldı'
İmamoğlu’nun 5’inci X hesabına da erişim engeli
'İran füzelerini S-400 neden vurmadı?'
İBB davasında itirafçının iddiasına Davut Gül'den cevap
Yükleniyor






