SİYASET
SİYASET HaberleriSavunulması gereken, kişilerden önce demokrasidir
"Kişilerden bağımsız olarak demokrasinin savunulması gerektiğini" söyleyen ABB Başkanı Mansur Yavaş, "TBMM acilen yasa değişikliği yaparak görevden alınan başkanın yerine belediye meclisinden birini seçmeli" dedi.
- A-
- A
- A+
Geçen hafta Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in tutuklanıp yerine kayyum atanmasından sonra Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk, Batman Belediye Başkanı Gülistan Sönük ve Halfeti Belediye Başkanı Mehmet Karayılan da bu sabah görevden alındı. Seçilmiş başkanların yerine Mardin'de Vali Tuncay Akkoyun, Batman'da Vali Ekrem Canalp ve Halfeti'de Kaymakam Hakan Başoğlu görevlendirildi.
'SAVUNULMASI GEREKEN HUKUK VE DEMOKRASİDİR'
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kayyum kararından kısa süre açıklama yaparak tepkisini dile getirdi. Yavaş'ın, aynı partinin üyesi olduğu Ahmet Özer tutuklandıktan sonra hemen destek açıklaması yapmaması eleştirilmişti.
Yavaş, sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Bugün yine kayyum atamalarıyla güne başladık. Öncelikle burada savunulması gereken kişilerden bağımsız olarak hukuk ve demokrasidir. Demokrasilerde bazen seçim kazanılır, bazen seçim kaybedilir. Hiç istemediğiniz birisini halk seçebilir. Önemli olan bunun içe sindirilmesidir." ifadelerini kullandı.
'ADAYLIKLARINA NEDEN İZİN VERİLDİ?!
Yavaş'ın açıklaması şöyle:
"Hakkında hüküm olanların kayyum atanacağını bile bile aday yapıldığını (en azından geçmiş yılların öngörüsü ile) diğer yandan idare-seçim-YSK bu adayların adaylıklarına neden izin verdiği sorgulanmalıdır. Milletin iradesinin bu şekilde yok sayılması artık seçmenin sandıktan iyice uzaklaşması sonucunu doğuracaktır.
'BIRAKIN HALK DEĞERLENDİRSİN'
Bırakın belediye başkanlarını halk yaptıklarını ve yapamadıkları hizmetlerle değerlendirsin. Partiler de adaylarını buna göre belirleyip adeta meydan okur gibi aday tespit etmesin.
'BELEDİYE MECLİSİ'NDEN BİRİ SEÇİLMELİ'
Hukukçu olarak görüşüm; TBMM’nin acilen ilk toplantıda yasa değişikliği yaparak görevden alınan başkanın yerine belediye meclisinden birinin seçilmesini sağlayıp seçmen iradesinin belediyeye yansımasını sağlamasıdır. Unutulmamalı Hukuk, hava ile su kadar insanların olmazsa olmaz ihtiyacıdır."
'Bizim en büyük kalkanımız kardeşliğimizdir'
Aslıhan Karalar yangının çıkış sebebini açıkladı
Yağmur Yüksel'in son hali olay oldu
'İstiklal Marşı’nın Arapça okunması sapkınlıktır'
İflas eden Yeşil GYO’ya kayyum atandı
'Her türlü tehdide karşı hazırlıklıyız'
Ali Koç, İmam Hatip öğrencilerine iftar verdi
Irak'ta Bağdat havalimanına İHA saldırısı
Bu pazar seçim olsa hangi parti ne kadar oy alır
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
'Kanal İstanbul birincil önceliğimiz değil'
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı
Cumartesi motorine ve benzine yeniden dev zam
'Kanunsuz emre uyarak silah almak suçtur'
Türkiye Enflasyonda OECD’den koptu
'Bir ayda 195 bin 576 kişi daha işsiz kaldı'
İmamoğlu’nun 5’inci X hesabına da erişim engeli
'İran füzelerini S-400 neden vurmadı?'
İBB davasında itirafçının iddiasına Davut Gül'den cevap
Okul müdürü, mesajını beğenmeyen öğretmenleri resmî yazıyla uyardı!
İstanbul’da sahte belge şebekesine darbe
'Türkiye bir hukuk devleti' dedirten olay...
Türkiye'nin dış borcu son 10 yılın zirvesinde
Karayollarında vatandaşın cebinden 850 milyar lira çıktı
Milli parklar şirketlerin rant alanı oluyor
'Bahçeli göz göre göre Öcalan'ın postacılığını yapıyor'
İran'dan ateşkes için 3 şart
'Türkiye’de güven olmadan ekonomi düzelmez'
Emekliyi açlık sınırının altına düşürmek büyük bir insafsızlık
78 kişinin öldüğü Kartalkaya raporunda Bakanlık aklandı
Yükleniyor






