GÜNCEL
GÜNCEL HaberleriSektörün, yeşil yatırıma ihtiyacı var
Geleneksel KASAD-SEKAMSAN Karton Ambalaj Semineri bu yıl “Karton Ambalaj Sektöründe Sürdürülebilirlik, Dijitalleşme ve Verimlilik” ana teması ile düzenlendi.
- A-
- A
- A+
Geleneksel KASAD-SEKAMSAN Karton Ambalaj Semineri bu yıl “Karton Ambalaj Sektöründe Sürdürülebilirlik, Dijitalleşme ve Verimlilik” ana teması ile düzenlendi. Etkinlik, karton ambalaj sektörünün sürdürülebilirlik gelişimine katkıda bulunmak ve sektördeki paydaşları bir araya getirmek amacıyla İSO / Odakule Fazıl Zobu Meclis Salonunda gerçekleştirildi.
Bu yıl, “Birlikte Daha Güçlüyüz” mottosuyla, sektörün alabileceği önlemlerle karbon ayak izini azaltıp, gezegenimizde iklim değişikliğine neden olan küresel ısınma ile nasıl mücadele edebileceğimizi, bu önlemlerle aynı zamanda sektörde de verimliliğe, karlılığa, hatta ticari faaliyetlerin şekillenmesi ve gelecekte ihracatı engelleyebilecek gelişmelerden şirketlerin nasıl koruyabileceği, Ormansızlaştırılmanın Önlenmesi (EUDR), Ambalaj ve Ambalaj Atıkları Yönetmeliği (PPWR) gibi yeni yönetmelik ve uygulamalara uyum sağlamak için firmaların neler yapabileceği konuşmacılar tarafından paylaşıldı.

Sektörün, yeşil yatırıma ihtiyacı var
Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği (KASAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alican Duran, matbaacılık ve baskı sektöründe dijitalleşme ve sürdürülebilirlik alanlarına yatırım yapılması gerektiğini belirterek, "Avrupa'nın önümüze koyduğu yeşil döngü ve yeşil ekonomi normları var, bunlara uymazsak rekabetçi olabilme şansımız kalmayacak" dedi.
Türkiye'nin baskı ve ambalaj sektöründe gelişmiş bir ülke olduğuna dikkat çeken Duran, "Türkiye, bu sektörde net ihracatçı konumunda. Matbaacılık sektöründe dijitalleşme ve sürdürülebilirlik çok ön plana çıkmaya başladı. Geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik ile alakalı çok önemli gelişmeler var. Bunları biz de inceliyoruz. Neler bize rekabette faydalı olur, bunlara bakıyoruz. Gelecekteki yatırımlarımızı ona göre şekillendirmeye çalışıyoruz. Türkiye'nin, dünyadaki yerini koruması ve ilerlemesi için gelişmeleri izlemesi ve yatırım yapılırken geleceğin takip edilmesi gerekiyor" diye konuştu.
Seminerin başarılı bir şekilde sona ermesine katkı sağlayan herkese, tüm değerli KASAD üyeleri konuşmacılarına – Yuchisoft, Koenig & Bauer Duran, Siegwerk, Frimpeks, MetPack, Duran Doğan- ve etkinlik sponsoru Sekamsan’a katkıları için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sektörümüzün geleceği için yapılan bu önemli etkinliğin ardından yeni başlangıçlara hazırız.
'Ülkemizde milyonlar yoksullukla savaşıyor'
Köpek sahibi olmak, kalp hastalığına bağlı ölüm riskini azaltıyor
'Erdoğan içerideki baskıyı gizlemek için jeopolitik kozunu kullanıyor'
Manavgat Belediyesi'nde gözaltı sayısı 40’a yükseldi
HAKMAR'ın sahibi Zeki Doruk hakkında yeniden tutuklama kararı
3,5 milyon vatandaş faturasını ödeyemediği için kömüre mahkum oldu
Yerli Karea Fit Yollara Çıkıyor!
'Normalleşme süreci geride kaldı'
'Türk milletinin İran halkı için ettiği dualar moral kaynağı'
HSK’den Yargıtay’a yeni atamalar
Murat Tüzel’den Prof. Dr. İlber Ortaylı İçin Taziye Mesajı
'Bizim en büyük kalkanımız kardeşliğimizdir'
Aslıhan Karalar yangının çıkış sebebini açıkladı
Yağmur Yüksel'in son hali olay oldu
'İstiklal Marşı’nın Arapça okunması sapkınlıktır'
İflas eden Yeşil GYO’ya kayyum atandı
'Her türlü tehdide karşı hazırlıklıyız'
Ali Koç, İmam Hatip öğrencilerine iftar verdi
Irak'ta Bağdat havalimanına İHA saldırısı
Bu pazar seçim olsa hangi parti ne kadar oy alır
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
'Kanal İstanbul birincil önceliğimiz değil'
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı
Cumartesi motorine ve benzine yeniden dev zam
'Kanunsuz emre uyarak silah almak suçtur'
Türkiye Enflasyonda OECD’den koptu
'Bir ayda 195 bin 576 kişi daha işsiz kaldı'
İmamoğlu’nun 5’inci X hesabına da erişim engeli
'İran füzelerini S-400 neden vurmadı?'
İBB davasında itirafçının iddiasına Davut Gül'den cevap
Yükleniyor






