'Sen ilahi okumayacaksın, kuru ekmekle sahur yapanları konuşacaksın'

Yargılamaların canlı yayınlanması talebini yineleyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Hem Devlet Bey’e hem Tayyip Bey’e sesleniyorum: Canlı yayını yapın, millet iddiayı da duysun cevabını da" dedi.

  • A-
  • A
  • A+

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bakırköy'de 'Millet İradesine Sahip Çıkıyor' mitinginde konuştu. Yargılamaların canlı yayınlanması talebini yineleyen Özel, "Hem Devlet Bey’e hem Tayyip Bey’e sesleniyorum: Canlı yayını yapın, millet iddiayı da duysun cevabını da" dedi. "Diplomasız Erdoğan" sloganları sebebiyle kendisine açılan davada Erdoğan'ın avukatlarının diploma sunuması talebi üzerine reddi hakim talep ettiklerini hatırlatan Erdoğan, "Sayın Erdoğan, eğer o diplomayı sunmazsan gece uykunda bile duyacaksın; ‘Diplomasız Erdoğan'" ifadelerini kullandı. Son dönemde gündemde olan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da grup toplantısında değindiği Ramazan Genelgesi ve laiklik tartışmalarına da değinen Özel Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'i eleştirerek "Bu ülke; kutuplaştırıcı, bile bile kriz çıkarmaya çalışan Milli Eğitim Bakanı’na da onu atayan patronuna da geçit vermeyecektir" dedi. Erdoğan'ın AKP Grup toplantısında okullarda okunan ilahilerden birini okumasına gönderme yapan Özel, "Çıkmış ilahi okuyor, sen ilahi okumayacaksın Erdoğan, sen yoksulluğu bitirmeyi konuşacaksın, kuru ekmekle sahurları konuşacaksın" diye konuştu. Özel, "CHP'ye şantaj yapılıyor" iddiasını ortaya atan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'na da yanıt verdi ve "Canı sağ olsun ama mücadele eden bir CHP arıyorsan açacaksın televizyonu her çarşamba akşamı göreceksin mücadeleyi" dedi. 

"Hem Devlet Bey’e hem Tayyip Bey’e sesleniyorum: Canlı yayını yapın, millet iddiayı da duysun cevabını da"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alındığı 19 Mart 2025'ten bugüne meydanlarda olduklarını hatırlatan Özel, 9 Mart'ta başlayacak İBB yargılamalarının canlı yayınlanması çağrısını yineledi. Özel, "İddianame bekledik, ‘Getirin, yargılanmaya değil yargılamaya bekliyoruz’ dedik. Bugün yargılamaların başlayacağı 9 Mart’ı hep beraber bekliyoruz. 9 Mart‘ta herkesi ama herkesi sözünün arkasında durmaya davet ediyorum. Sayın Bahçeli benim çağrım üzerine ‘Evet TRT‘den canlı yayın yapılsın’ demişti. Sayın Erdoğan da ‘Devlet Bey isabet buyurmuş. Öyle dediğine göre biz de destekleriz’ demişti. O günlerde onlar, bugünlerde paçavraya dönen, içi bomboş çıkan, arkasında kimsenin duramadığı iddianameden bir şeyler çıkacak sanıyorlardı. Ama biz ne olduğunu, ne olacağını biliyorduk. Ve onu istiyorduk. Şimdi iddianame çıktı, arkasında duran yok. Şimdi canlı yayından bahseden yok. Kanun teklifini veriyoruz, oy veren yok. Gizli kapaklı işlerle, iftiralar, yayınlandığı kadar bilinsin, karşısındaki cevaplar, haklılıklar ve bu iftiraya çürütenler duyulmasın istiyorlar. Buradan hem Devlet Bey’e hem Tayyip Bey’e sesleniyorum. Eğer savcınıza güveniyorsanız, iddialara güveniyorsanız, zorla iftiracı yapılanlara güveniyor, inanıyorsanız biz buradayız. Canlı yayını yapın, millet iddiayı da duysun cevabını da duysun. Eğer onlara güvenmiyor, ‘Eyvah ya hiçbir şey bulamadılar, bunlar duyulmasın’ diyorsanız, daha fazla zulmü bırakın, arkadaşlarımızı bırakın, tutuksuz yargılama başlasın, millet neyin ne olduğunu görsün” diye konuştu. 

İmamoğlu hakkındaki diploma davasına da değinen Özel, "Dünkü grup toplantısında anlattım. Bugün bir kez daha da burada sizlere aktarayım. Diplomasız, beni mahkemeye vermiş. Benim canım ciğerim 25-26 yaşında bir avukatım var. O mahkemeye gitmiş, yerini almış. Karşısına da Cumhurbaşkanı avukatları oturmuş. Aha buraya da kürsüye de hakim çıkmış. ‘Buyrun’ demişler Erdoğan’ın avukatı diyor ki ‘Efendim Özgür Özel müvekkilimin diploması olmadığını iddia ederek, kendisine iftira ve hakarette bulunmuştur. Kendisinden şikayetçiyiz.’ Benim avukat şöyle diyor, ‘Peki diplomanız var mı?’ Diyorlar ki, ‘Var tabii.’ Benim avukat diyor ki, ‘O zaman dosyaya sunun.’ Buradaki avukat diyor ki ‘Sunmaya gerek yok.’ Hakim diyor ki ‘Nasıl yok?’ Sen diplomasız dedi diye dava açıyorsun.’ Hakim diyor ki ‘Diplomasız Erdoğan' demiş, diyemez diye dava açıyorsun. O yok diyor, sen var diyorsun. Varsa diplomayı niye dosyaya sunmuyorsun?’ Sonra hakim bunu deyince Erdoğan’ın avukatı bir şey yapmış. Ne yapmış? Reddi hakim dilekçesi yazmış. Dilekçede diyor ki, ‘Bu hakim müvekkilimin diploması ile özel olarak ilgilendiğinden, bize diplomayı sorduğundan ve diplomanın yok olduğu şüphesi onda bulunduğundan dolayı tarafsızlığını yitirmiştir. Bunu değil başka hakim istiyoruz.’"

"Sayın Erdoğan, eğer o diplomayı sunmazsan gece uykunda bile duyacaksın; ‘Diplomasız Erdoğan'"

Özel, konuşmasının devamında Erdoğan'a seslenerek, "Ekrem Başkan mahkemelere çıkıyor. 2 metreye 3,5 metre diploma. Altında imzalar, mühürler, kendi dilekçesi, gelen cevap dilekçesi. Aslanlar gibi diplomasının arkasında duruyor. Şimdi senin avukatların ‘Var ama gösteremem’ diyor. Sayın Erdoğan, eğer o dosyaya o diplomayı sunmazsan, o diplomayı ortaya çıkartmazsan, eğer o diplomayı ortaya çıkarmazsan bundan sonra gece uykunda bile duyacaksın ki ‘Diplomasız Erdoğan.’ Buradan Tayyip Bey’e; bir, diploma konusunu açıklığa kavuştur.” 

"Bu ülke; kutuplaştırıcı, bile bile kriz çıkarmaya çalışan Milli Eğitim Bakanı’na da onu atayan patronuna da geçit vermeyecektir"

"Babandan kalsa satmayacağın paraya milletin köprüsünü sattırmayız sana"

Özel, köprülerin özelleştirileceğine dair iddiaları da gündemine aldı ve şunları söyledi: "Buradan soruyorum. 59 liraya geçilen köprü 350 lira olacak. Bugünkü fiyatıyla bile yılda 600 milyon dolar gelir getiriyor. Sen bunu 3 milyar dolara satmaya kalkıyorsun. Yani beş yıllık kirasına 25 yıllığına köprüyü veriyorsun. Bir kere altın yumurtlayan tavuk satılmaz. Babandan kalmış köprü olsa…  Yani babandan kalsa satmayacağın paraya milletin köprüsünü sattırmayız sana. Şimdi soruyorum. Buna cevap ver. Sen bu köprüleri satmaya niyetli misin, değil misin? Bugüne kadar her şeye cevap veriyor ama işine gelmedi mi ölüm sessizliğine bürünüyor."

"Vatan hainliğine tur bindiriyor"

Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bundan 10 yıl önce köprülere 7 milyar dolar istiyordu, 5,5 milyar dolar verdiler. ‘7 milyar dolardan aşağıya satmak vatan hainliğidir’ dedi. Şimdi 3,5 milyar dolara satmaya niyetleniyor, vatan hainliğine tur bindiriyor."

"Bölücülükten sorumlu bir Milli Eğitim Bakanı atanmış, kutuplaşma çıkarıyor"

Özel gündemdeki "laiklik" tartışmasına da değinerek "Yıllarca bu milleti bölerek, kutuplaştırarak siyaseti öğrenmiş. ‘Açsın, yoksulsun, işsizsin. Ama oyunu bana vermelisin. Yoksa vatanı böldürecekler, yoksa ezanı dindirecekler, yoksa bayrağı indirecekler.’ Ya bu memleketin kurucu partisine atmadığı iftira kalmamış. Şimdi tabi bu istediği kadar bunları kullanmaya kalksın. Biz ona o konforlu siyaset alanını bırakmadık, bırakmayacağız. Bu dönemde fırsat kolluyor, bölücülükten sorumlu bir Milli Eğitim Bakanı atanmış. Kutuplaşma çıkarıyor. Elhamdülillah Müslümanız, camiye de gidiyoruz, orucumuzu da tutuyoruz, kimse kimseye karışmıyor. Bu memlekette en çok oruç tutmayan, tutana saygı duyuyor. Namaza gitmese, gidene saygı duyuyor. Geçmişte başörtüsü meseleleri olmuş, 30 senelik videoları bugün koymuş, oradan kutuplaşma çıkarıyor, ‘Bunlar şunlar budur’ diyor. Buradan Erdoğan’a söylüyorum. Bakırköy’den, oyun yüzde 80 olduğu yerden. Memleketin, Cumhuriyet’in değerlerine hassasiyetin en yüksek olduğu yerden. Bu ülkede kimsenin dinine, inancına, giyimine, kuşamına karışmaya kimsenin niyeti yok. Biz bu ülkede inanç özgürlüğünün, isteyenin örtünmesinin isteyenin başının açık olmasının, herkesin ibadetini en iyi yapmasının, kimsenin kimseye karışmamasının, Türkiye’nin kardeşliğinin, beraberliğinin teminatıyız" ifadelerini kullandı. 

"Bu ülke; kutuplaştırıcı, bile bile kriz çıkarmaya çalışan Milli Eğitim Bakanı’na da onu atayan patronuna da geçit vermeyecektir"

Erdoğan'ı eleştiren Özel, "Şimdi çıkmış bize 30 yıl önceden ikna odası gösteriyor, bilmem ne. O dönemde kim kimin giyimine, kuşamına, başörtüsüne karışmışsa yanlış yapmış. Bu memleketin birliğinin, bütünlüğünün ve inanç özgürlüğünün teminatı bu meydandır, Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Sabiciklere, dört yaşında, beş yaşında çocuklara ailesi karışır, ailesi. Sen ne orucuna karışırsın, ne namazına. Ailesi karışır. Çocuklar arasında ayrım çıkarmaya, çocukları birbirinden ayrıştırmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu ülke birdir, beraberdir. Bu kutuplaştırıcı, bile bile kriz çıkarmaya çalışan Milli Eğitim Bakanı’na da onu atayan patronuna da geçit vermeyecektir.”

"Çıkmış ilahi okuyor, sen ilahi okumayacaksın Erdoğan, sen yoksulluğu bitirmeyi konuşacaksın"

Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Artık öyle konforlu siyaset yok. Bugün çıkmış grup toplantısında ilahi okuyor. Şunu söyleyeyim. O ilahi, okuyanların ağzına yakışır, hocalar okur, hafızlar okur, dinlenir. Ayrı konu. Ama siyasetin konusu değildir. Siyasetin konusu nedir biliyor musun? İlahiyi orada uygun mekanda, uygun yerde, uygun şekilde hem okuyana hem dinleyene sonuna kadar saygılıyız. Ama sen çıkınca oraya Erdoğan ilahi okumayacaksın, ilahi Erdoğan. Oraya çıkıp yoksulluğu bitirmeyi konuşacaksın. İşsizliği konuşacaksın. Kuru ekmekle sahurları, sosyal yardımla iftar yapanları konuşacaksın. Oraya çıkınca işsizliği bitiriyor musun, onu konuşacaksın. Onun dışında ilahi ile, onun dışında dini değerlerle sanki bu ülkede insanların inancına saldırı varmış gibi tutup da konuşmayacaksın.

Özel, "Bu kadarını bileceksin ki Özgür Özel, partisi ve bu ülkedeki büyük çoğunluk, öyle yüzde 38, 50 + 1 değil. Bu ülkede yüzde 90-95 birbirine sarılacak dostça, kardeşçe yaşayacak. Dünyalar güzeli bir ülke, aslanlar gibi de milleti var” dedi. 

Dervişoğlu'na yanıt: Canı sağ olsun ama mücadele eden bir CHP arıyorsan açacaksın televizyonu her çarşamba akşamı göreceksin mücadeleyi

Özel, "CHP yönetiminin komisyonda kalmak için şantaj altında olduğunu söylüyorum" diyen İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'na şu yanıtı verdi: "Bir de bugün biz bu mücadeleyi verirken çok değer verdiğim bir Genel Başkanımız bugün grup konuşmasında çıkmış Cumhuriyet Halk Partisi’ne ‘Partinize şantaj mı yapılıyor? Efendim parti içi meseleler, yok butlan. Bunların üzerinden CHP’ye şantaj mı var?’ falan. Kendisini çok severim, sayarım. Her türlü zaten muhalefete muhalefeti lüzumsuzluk görürüm. Her zaman dediğim gibi canı sağ olsun. Ama şunu da herkes bilsin. Cumhuriyet Halk Partisi’ne şantaj yapılıyormuş da aslında onlar mücadele edecek bir CHP görmek istiyormuş da. Kardeşim mücadele edecek değil, eden bir CHP arıyorsan; açacaksın televizyonu her çarşamba akşamı göreceksin mücadeleyi."

 

Yorum Yazın

'Sen ilahi okumayacaksın, kuru ekmekle sahur yapanları konuşacaksın'

'Ey Netanyahu' deyip arkada çatır çatır ticaret yapıyorsunuz'

'Bunu yapamayan Müslümanlar İsveç'i terk etmeli'

'ABD üsleri meşru hedefimiz olur'

Kemal Kılıçdaroğlu mutlak butlan görevini kabul edecek

Yabancılara hayali ev satışları ile Türk vatandaşlığı dağıttılar

Yusuf Tekin laiklik bildirisine dava açtı

Ortaokulda çocuklara selefi yemini ettirildi

'Mazot fiyatlarındaki artış izah edilemez'

2025’te 129 basın mensubu öldürüldü

Özlem Çerçioğlu'na 'ihaleye fesat karıştırma' davasında beklenen karar

Özgür Özel'den Alican Uludağ'a ziyaret

Emekli ikramiyesi düştü, faize ayrılan pay arttı

İran’dan Trump’a yalancılık suçlaması

'Çok seviyorsan, Öcalan'a rozet tak, eş başkan olarak yanına al'

Merter Polisevi'nde yangın!

'Çocuklarımızın namazı, orucu öğrenecek olması sizi neden rahatsız ediyor?'

Türkiye’de dijitalin ağırlığı yüzde 72’yi aştı!

'Kalıcı barış yalnızca silahların susmasıyla sağlanmaz'

Bireysel kart borçları ticari kredileri solladı

'Abdullah Öcalan Erdoğan'ı seçtirecek'

F-16 uçağı Balıkesir’de düştü

Son ankette CHP zirvede, 'milliyetçiler' 3'üncü sırada

'Yargı bağımsızlığı bizim için vazgeçilmez bir ilkedir'

Kamu görevlileri kaçak kazı yaparken yakalandı

Bahçeli’nin 'Öcalan’ın statüsü' çıkışına Hatimoğulları’ndan destek

Çin'in insanlığa karşı suçları cezasız kalmasın

'Anaların ağlamadığı bir Türkiye'yi inşa edeceğiz'

'Otobanlardaki bütün gişeleri kıracağız'

Yalova’nın Marka Değeri İçin Ortak Mesaj

Yükleniyor

'Bunu yapamayan Müslümanlar İsveç'i terk etmeli'

'ABD üsleri meşru hedefimiz olur'

İran’dan Trump’a yalancılık suçlaması

Meksika'da uyuşturucu baronu öldürüldü, karteli misilleme saldırılarına başladı

ABD büyükelçisinin skandal sözlerine yalnızca bildiriyle cevap verildi

'Boyun eğdirmek istiyorlar, eğmeyeceğiz'

Avrupa'dan 'İran'ı acilen terk edin' uyarısı

Mahkemeden Donald Trump'a tarife şoku

'İran ile anlaşamazsak çok kötü şeyler olacak'

Epstein soruşturmasında Prens Andrew gözaltına alındı

Güzel oyuncudan radikal karar

Derin Talu'dan çok konuşulacak itiraf

'Kalbim sevmeye de, sevilmeye de açık'

Şeyma Subaşı şaşırtmaya devam ediyor

Sydney Sweeney'den yürek hoplatan pozlar!

Sahra Şaş ödül törenine damga vurdu!

Nefise Karatay'ın son hali gündem oldu

'Tramvaya asılmak gibi bana da asılmak yasaktır'

'Her kapı çaldığında polis geldi sanıyordum'

Yaren Güldiken kırmızı elbisesiyle sosyal medyayı salladı

MG’nin HS ve ZS Modelleri Türkiye’de!

Tesla'dan 657 bin TL'lik indirim sürprizi!

Fiat Scudo Kamyonet, Yollara Çıkıyor

Sürdürülebilir Gelecek İçin Güçlü İş Birliği

Türkiye’nin En Beğenilen Otomobili Seçildi

Otomotiv sektöründe kârlılık baskı altında

Tesla verimlilikte zirvede, BYD sınıfta kaldı, menzil kralı Audi

MG’nin Hybrid+ Teknolojisi Yakında Türkiye’de!

Alfa Romeo’dan takas desteği avantajı

Volvo EX60, yılın ikinci yarısında Türkiye’de

Yadigar Genç Kanseri Yenmeyi Başardığı Formulü Açıkladı

İşlenmiş gıdaların ultra tehlikeleri

Beyaz ekmek gidiyor, 'tam buğday' geliyor

Harran Üniversitesi Hastanesi'nde rüşvet iddiası

Hastanelerde ilaç operasyonu, 5 gözaltı

Kamu hastanelerinde erişim krizi

Yanlış tercih metabolizmayı yıkıyor…

Vicdansız hemşire Bağrıyanık tutuklandı!

Huzurevi fiyatlarında rekor artış

Eczane eczane dolaşmaya son!

2025’te 129 basın mensubu öldürüldü

Yalova’nın Marka Değeri İçin Ortak Mesaj

'Mutluyuz, çünkü bu halka yalan söylemedik'

Bürokratın 'özel tuvaletini' yazan gazetecilere dava

Anadolu Medya Çalıştayı Ankara’da Toplandı

AYM, Anadolu Ajansı'nı kusurlu buldu

Ekol TV'ye "kara para aklama" soruşturmasında yeni gelişme

Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden 19 yıl geçti

Acun Ilıcalı satış planını KAP'a bildirdi

RTÜK’ten TV kanalları ve dijital platformlara ceza

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 23 17 2 4 38 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 23 15 0 8 31 53
3.TRABZONSPOR A.Ş. 23 14 3 6 18 48
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 23 12 4 7 15 43
5.GÖZTEPE A.Ş. 23 11 4 8 11 41
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 23 10 7 6 14 36
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 23 7 6 10 -2 31
8.KOCAELİSPOR 23 8 9 6 -3 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 23 7 9 7 -10 28
10.CORENDON ALANYASPOR 23 5 7 11 -2 26
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 23 5 9 9 -7 24
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 23 6 12 5 -6 23
13.TÜMOSAN KONYASPOR 23 5 10 8 -8 23
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 23 6 12 5 -14 23
15.İKAS EYÜPSPOR 23 5 12 6 -16 21
16.KASIMPAŞA A.Ş. 23 4 11 8 -12 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 23 3 10 10 -25 19
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 23 3 16 4 -22 13